Το Yearn.finance Token πέφτει κατά 43%, καθώς η κοινότητα συμμετέχει σε Exit Scam Speculation

Το token διακυβέρνησης της Yearn.finance σημείωσε απότομη πτώση άνω του 43% μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ωρών στις 18 Νοεμβρίου, μετά από ένα ισχυρό ράλι 170% νωρίτερα μέσα στο μήνα. Η ξαφνική πτώση προκάλεσε ανησυχίες στην κοινότητα των κρύπτο, με τις εικασίες να κάνουν την εμφάνισή τους σχετικά με το ενδεχόμενο exit scam.

Τα στοιχεία της CoinMarketCap αποκαλύπτουν ότι η ραγδαία υποτίμηση είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς, διαβρώνοντας τα κέρδη που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο. Από την τελευταία ενημέρωση, το token YFI διαπραγματεύεται στα 9.069 δολάρια, από 14.185 δολάρια μια ημέρα νωρίτερα. Ωστόσο, παρά την πρόσφατη υποχώρηση, το token εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει αύξηση 83% κατά τις τελευταίες 30 ημέρες.

Το σημαντικό ξεπούλημα συνέβαλε σε ένα Σαββατοκύριακο που χαρακτηρίστηκε από φόβο, αβεβαιότητα και αμφιβολία (FUD) στον χώρο των κρύπτο. Σε διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του X (πρώην Twitter), ορισμένοι χρήστες ισχυρίστηκαν ότι το 50% της προσφοράς token ήταν συγκεντρωμένο σε 10 πορτοφόλια που ελέγχονται από προγραμματιστές. Παρ’ όλα αυτά, τα δεδομένα του Etherscan υποδηλώνουν ότι ορισμένοι κάτοχοι μπορεί να συνδέονται με crypto exchange wallets.

Αρκετοί χρήστες του X υπέθεσαν επίσης ότι το sell-off μπορεί να προκλήθηκε από το άνοιγμα short θέσεων. Τα στοιχεία της Coinglass υποδεικνύουν μια εκτίναξη του ανοικτού ενδιαφέροντος για το YFI, γεγονός που υποδηλώνει αυξημένη δραστηριότητα shorting μετά τα σημαντικά κέρδη του Νοεμβρίου.

Εν μέσω της αναταραχής στην αγορά, ορισμένοι traders εξέφρασαν τις απόψεις τους για την κατάσταση. Ένας χρήστης του X ανέφερε ότι αγόρασε τη βουτιά και πρότεινε ότι μια μαζική πώληση 1000 νομισμάτων μπορεί να προκάλεσε τη σημαντική πτώση. Ένας άλλος χρήστης υπογράμμισε την ασυνήθιστη σταθερότητα της τιμής του YFI στα 9.000 δολάρια, η οποία είναι 80% πάνω από το bottom, δηλώνοντας: “Δεν μοιάζει καθόλου με rugpull”.

Το Yearn.finance, που ξεκίνησε από τον προγραμματιστή και επιχειρηματία του Ethereum Andre Cronje τον Ιούλιο του 2020, είναι ένα decentralized finance protocol που προσφέρει αυτοματοποιημένες λύσεις συναλλαγών για τις αγορές DeFi. Παρά τις προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με τον Cronje και την Yearn.finance για σχόλια, το CryptoNea δεν έλαβε άμεση απάντηση. Η κατάσταση γύρω από την πτώση του token YFI συνεχίζει να εκτυλίσσεται, αφήνοντας την κοινότητα των κρύπτο σε αναμμένα κάρβουνα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: