Το Διοικητικό Συμβούλιο της OpenAI απομακρύνει τον Sam Altman, η CTO Mira Murati αναλαμβάνει το τιμόνι ως προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος

Η OpenAI, ο προγραμματιστής πίσω από το ChatGPT, ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στην ηγεσία στις 17 Νοεμβρίου, απομακρύνοντας τον ιδρυτή Sam Altman από το ρόλο του ως CEO. Η απόφαση κοινοποιήθηκε μέσω μιας ανάρτησης στο ιστολόγιο, αποκαλύπτοντας ότι η διευθύνουσα σύμβουλος τεχνολογίας Mira Murati θα αναλάβει τη θέση του προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου. Η κίνηση έγινε μετά από ενδελεχή διαδικασία επανεξέτασης από το διοικητικό συμβούλιο, επικαλούμενο ανησυχίες σχετικά με τη διαφάνεια της επικοινωνίας του Altman με το διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο ιστολόγιο, το διοικητικό συμβούλιο προέβη σε μια διαβουλευτική διαδικασία επανεξέτασης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η έλλειψη σταθερής ειλικρίνειας του Altman στις επικοινωνίες του εμπόδιζε την ικανότητα του διοικητικού συμβουλίου να εκπληρώσει τις αρμοδιότητές του. Ο Άλτμαν δεν προέβη σε άμεσο σχολιασμό του θέματος.

Παρά τον ανασχηματισμό στην ηγεσία, το διοικητικό συμβούλιο επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του στην αποστολή του OpenAI να προάγει τη γενική τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της ανθρωπότητας. Στην ανάρτηση τονίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι η Mira Murati είναι κατάλληλη για το ρόλο του προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητά της να ηγηθεί του OpenAI κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη συμβολή του Altman στην ίδρυση και την ανάπτυξη του OpenAI, το διοικητικό συμβούλιο τόνισε την ανάγκη για νέα ηγεσία καθώς ο οργανισμός προχωράει μπροστά. Επιπλέον, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Greg Brockman, θα αποχωρήσει από τη θέση του, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται ως υπάλληλος, αναφερόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο.

Το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τους Adam D’Angelo, Tasha McCauley, Helen Toner και τον επικεφαλής επιστήμονα του OpenAI Ilya Sutskever, διευκρίνισε ότι η πλειοψηφία είναι ανεξάρτητοι διευθυντές χωρίς μετοχές στο OpenAI.

Η Mira Murati, η διορισμένη προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος, είναι μηχανικός με αλβανικές ρίζες και σπουδές στο Dartmouth. Αναγνωρισμένη για τη συμβολή της ως Chief Technology Officer, η Murati διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο σε βασικά προϊόντα του OpenAI. Με υπόβαθρο που εκτείνεται στην αεροδιαστημική, την αυτοκινητοβιομηχανία, την εικονική πραγματικότητα και την AR, κατείχε προηγουμένως ρόλο ανώτερου διευθυντή προϊόντων στην Tesla, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του Model X. Η εμπειρία της επεκτείνεται στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε εφαρμογές του πραγματικού κόσμου και εντάχθηκε στο OpenAI το 2018.

Ο Sam Altman, εκτός από τον ρόλο του στο OpenAI, είναι ιδρυτής της Tools for Humanity και προγραμματιστής του κρύπτο Project Worldcoin. Μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης, δεν έχει υπάρξει απάντηση από την Tools for Humanity σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: