Διαπιστώσεις και προσδοκίες για την πρώτη ακρόαση Coinbase-SEC

Νομικές πηγές αναφέρουν ότι η ακρόαση πριν από την κίνηση που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιουλίου μεταξύ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) και του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τον τόνο της δίκης και τις πιθανές συνέπειες για την ευρύτερη βιομηχανία κρύπτο.

Η διάσκεψη, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Αύγουστο, αποτελεί ένα συνηθισμένο αίτημα που υποβάλλεται από οποιοδήποτε μέρος που ζητά απόφαση επί συγκεκριμένου θέματος πριν από τη δίκη. Η Coinbase κατέθεσε την αίτηση στα τέλη Ιουνίου, ζητώντας από τη δικαστή Katherine Polk Faila να απορρίψει την αγωγή που κατέθεσε η SEC στις 5 Ιουνίου.

Ως η εναρκτήρια ακρόαση μεταξύ των μερών, η διάσκεψη αναμένεται να επικεντρωθεί κυρίως σε διαδικαστικά και διοικητικά θέματα, σύμφωνα με τον Mark Kornfield, δικηγόρο σε θέματα κινητών αξιών και κανονιστικών ρυθμίσεων. Η Coinbase είναι πιθανό να υποστηρίξει ότι η υπόθεση είναι ώριμη για πρόωρη απόρριψη με βάση διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρισμού ότι τα εν λόγω κουπόνια δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν ως κινητές αξίες σύμφωνα με το τεστ Howey, αμφισβητώντας έτσι τη δικαιοδοτική αρμοδιότητα της SEC.

Στην απάντησή της στην αίτηση στις 7 Ιουλίου, η SEC επέκρινε έντονα την Coinbase, ισχυριζόμενη ότι το ανταλλακτήριο γνώριζε τις πιθανές παραβιάσεις του νόμου περί κινητών αξιών και αγνόησε δεκαετίες καθιερωμένου νομικού προηγούμενου σύμφωνα με το τεστ Howey. Η SEC κατηγόρησε την Coinbase ότι επιχείρησε να θεσπίσει τα δικά της κριτήρια για τον καθορισμό των επενδυτικών συμβάσεων.

Η πρόταση της Coinbase αναφέρεται στην αρχική δημόσια προσφορά της (IPO) το 2021, υποστηρίζοντας ότι η SEC ζητά τώρα κατηγορίες για δραστηριότητες που είχαν προηγουμένως γνωστοποιηθεί εκτενώς τόσο στη ρυθμιστική αρχή όσο και στο κοινό κατά τα προηγούμενα έτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο εταιρειών και κινητών αξιών Roland Chase, οι ομοσπονδιακοί νόμοι περί κινητών αξιών που διέπουν τη διαδικασία IPO επικεντρώνονται κυρίως στις απαιτήσεις γνωστοποίησης. Ο Chase εξηγεί ότι ο ρόλος της SEC, εξουσιοδοτημένος από το Κογκρέσο, είναι να εξετάζει τα έγγραφα της ΑΜΚ, να παρέχει σχόλια και να επιδιώκει διευκρινίσεις για την ενίσχυση της γνωστοποίησης προς τους δυνητικούς επενδυτές.

Ο Chase υπογραμμίζει επίσης ότι η Coinbase είχε ενημερώσει την SEC κατά τη διάρκεια της διαδικασίας IPO ότι θα διενεργούσε ενδελεχή νομική ανάλυση κάθε περιουσιακού στοιχείου πριν επιτρέψει τη διαπραγμάτευση στην πλατφόρμα της, με στόχο να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς περί κινητών αξιών. Η Coinbase κέρδισε την έγκριση της SEC για να προχωρήσει στη δημόσια εγγραφή με βάση τις πρακτικές γνωστοποίησης που εφάρμοζε. Ωστόσο, η SEC ισχυρίζεται τώρα ότι η Coinbase εμπορεύεται τίτλους στην πλατφόρμα της και προσφέρει τους δικούς της μη εγγεγραμμένους τίτλους.

Δεδομένης της απουσίας διακανονισμού, οι νομικές διαδικασίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να διαρκέσουν αρκετά χρόνια. Η συνεχιζόμενη νομική μάχη της Ripple αποτελεί αξιοσημείωτο παράδειγμα, καθώς ο προσδιορισμός της SEC ότι το token XRP της Ripple αποτελεί κινητή αξία έχει οδηγήσει σε παρατεταμένη δικαστική διαμάχη από το 2020. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple, Brad Garlinghouse, επέκρινε πρόσφατα την SEC, υποστηρίζοντας ότι δημιούργησε σκόπιμα σύγχυση γύρω από το ρυθμιστικό πλαίσιο και εκμεταλλεύτηκε αυτή τη σύγχυση μέσω ενεργειών επιβολής.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: