Η IRS ερευνά traders κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιούν φορολογικά κίνητρα του Πουέρτο Ρίκο

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Προσόδων (IRS) και οι εισαγγελείς των ΗΠΑ εντείνουν τον έλεγχο των εύπορων traders κρυπτονομισμάτων και διαχειριστών κεφαλαίων που θεωρούνται ύποπτοι για παράνομη εκμετάλλευση των φορολογικών πλεονεκτημάτων του Πουέρτο Ρίκο. Οι αναφορές δείχνουν ότι προετοιμάζονται αστικές και ποινικές υποθέσεις εναντίον πολλών διαχειριστών αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου, crypto traders και πλούσιων Αμερικανών που φέρονται να δήλωσαν ψευδώς το καθεστώς διαμονής τους και τα στοιχεία του εισοδήματός τους για να επωφεληθούν αθέμιτα από τις φορολογικές ελαφρύνσεις.

Οι έρευνες επεκτείνονται επίσης σε δικηγόρους και λογιστές που εμπλέκονται στην προώθηση του φορολογικού προγράμματος του Πουέρτο Ρίκο, ενώ δύο ποινικές έρευνες αναμένεται να οδηγήσουν σύντομα σε απαγγελία κατηγοριών. Οι ισχυρισμοί περί συνωμοσίας και απάτης μέσω καλωδίων είναι μεταξύ των κατηγοριών που εξετάζουν οι εισαγγελείς.

Ο δικηγόρος Carlos Ortiz, εξιστορώντας μια συνομιλία με έναν ομοσπονδιακό εισαγγελέα, αποκάλυψε ότι οι εισαγγελείς συνεργάζονται με πράκτορες της IRS και αξιωματούχους από το Πουέρτο Ρίκο. Ο Ορτίζ τόνισε ότι η έρευνα σφίγγει τον κλοιό των ατόμων που ελέγχονται.

Από την εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής του Πουέρτο Ρίκο το 2012, πάνω από 5.000 Αμερικανοί ιδιώτες έχουν μετεγκατασταθεί στην επικράτεια, δελεασμένοι από την πιθανή εξοικονόμηση ομοσπονδιακού φόρου εισοδήματος. Η φορολογική πολιτική προσφέρει 100% απαλλαγή για τα μερίσματα, 60% απαλλαγή για τους δημοτικούς φόρους και μηδενικούς ομοσπονδιακούς φόρους για το εισόδημα που αποκτάται εντός του Πουέρτο Ρίκο. Επιπλέον, περισσότερες από 3.600 επιχειρήσεις μπόρεσαν να απαλλαγούν από τους φόρους επί των μερισμάτων και υπόκεινται μόνο σε φόρο 4% επί των εξαγωγών.

Ενώ οι φορολογικές παροχές είναι από τις πιο επιεικείς παγκοσμίως, η εκπλήρωση των προϋποθέσεων για να τύχει κανείς της χορήγησής τους είναι σημαντικά αυστηρή. Οι υποψήφιοι δικαιούχοι πρέπει να αποδείξουν ότι διαμένουν στο νησί για τουλάχιστον 183 ημέρες ετησίως και να καθιερώσουν το Πουέρτο Ρίκο ως τη “φορολογική τους κατοικία”.

Δικηγόροι που γνωρίζουν το πρόγραμμα υποστηρίζουν ότι αυτοί οι αυστηροί κανόνες βάζουν τα άτομα στον πειρασμό να παραποιήσουν τα οικονομικά τους αρχεία και να επιδίδονται σε φοροδιαφυγή. Στα αξιοσημείωτα πρόσωπα που έχουν μετακομίσει στο Πουέρτο Ρίκο για φορολογικούς σκοπούς περιλαμβάνονται ο υπέρμαχος του χρυσού Peter Schiff και ο επενδυτής κρύπτο Michael Terpin. Η τράπεζα του Schiff έκλεισε πρόσφατα από τις ρυθμιστικές αρχές του Πουέρτο Ρίκο επειδή δεν πληρούσε τις ελάχιστες απαιτήσεις καθαρού κεφαλαίου.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο Bitcoin στο Μαϊάμι, ο Terpin εξήρε το Πουέρτο Ρίκο ως το “μοναδικό μέρος στο οποίο μπορείτε να πάτε και να μην χρειάζεται να πληρώσετε τον παγκόσμιο φόρο σας χωρίς να απαρνηθείτε την αμερικανική υπηκοότητα”. Ενώ ορισμένοι εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την αυστηρή φορολογική πολιτική, ο Terpin παραμένει ατάραχος, αναφέροντας τη σχολαστική τήρηση αρχείων και τις επαγγελματικές συμβουλές ως δικλείδες ασφαλείας του έναντι πιθανών ελέγχων.

Ενώ οι φορολογικές ελαφρύνσεις έχουν επαινεθεί από τους traders κατοίκους για την προσέλκυση κορυφαίων διαχειριστών κεφαλαίων και επιχειρηματιών στο Πουέρτο Ρίκο, έχουν προκύψει διαμαρτυρίες, που καταγγέλλουν τη νέα εισροή υπερπλούσιων κατοίκων ως “αποικιοκράτες” χαμηλής φορολογίας που έχουν διογκώσει το κόστος ζωής στο νησί.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: