Binance και CZ αμφισβητούν την αγωγή CFTC, ζητούν απόρριψη

Η Binance, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, και ο συνιδρυτής της Changpeng Zhao (CZ) έχουν λάβει νομική θέση έναντι της Επιτροπής Εμπορευμάτων και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών (CFTC), ζητώντας την απόρριψη της αγωγής που κατατέθηκε εναντίον τους στις 27 Ιουλίου. Σε δικαστική κατάθεση που υποβλήθηκε από τους νομικούς εκπροσώπους τους στο Σικάγο, η Binance και η CZ αμφισβητούν τη ρυθμιστική εξουσία της CFTC και κατηγορούν την υπηρεσία ότι υπερβαίνει τη δικαιοδοσία της.

Οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι η CFTC επιχειρεί να ρυθμίσει αλλοδαπά άτομα και εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που πιστεύουν ότι υπερβαίνει τη θεσμοθετημένη δικαιοδοσία του οργανισμού και παραβιάζει τις καθιερωμένες αρχές της ευγένειας με τις ξένες κυριαρχίες.

Στην αίτηση απόρριψης τονίζεται ότι οι πρώτες έξι κατηγορίες που υπέβαλε η CFTC δεν σχετίζονται με την αλλοδαπή συμπεριφορά που αποτελεί το επίκεντρο της υπόθεσης, ενώ ορισμένες κατηγορίες δεν πληρούν τα απαιτούμενα νομικά πρότυπα. Αμφισβητούν συγκεκριμένα την εγκυρότητα της έβδομης κατηγορίας, η οποία κατηγορεί την Binance για καταστρατήγηση του νόμου περί ανταλλαγής εμπορευμάτων (CEA), υποστηρίζοντας ότι η ίδια η CFTC δεν διαθέτει επαρκείς λόγους για να στηρίξει μια τέτοια κατηγορία.

Το βασικό επιχείρημα της πρότασης επικεντρώνεται στη ρυθμιστική αρμοδιότητα της CFTC επί των συναλλαγών spot, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η νομική ομάδα αμφισβητεί το κατά πόσον η Binance.com θα πρέπει να υπόκειται σε συγκεκριμένες διατάξεις εγγραφής και κανονιστικής συμμόρφωσης της CEA και των κανονισμών της CFTC, λαμβάνοντας υπόψη την εισαγωγή πρόσθετων προϊόντων μετά το 2019 και τους προηγούμενους περιορισμούς της σε δυνητικούς χρήστες στις ΗΠΑ.

Η CFTC κίνησε την αγωγή κατά της Binance τον Μάρτιο, ισχυριζόμενη ότι το ανταλλακτήριο παρείχε μη καταχωρημένα προϊόντα παραγώγων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων, προθεσμιακών συμβολαίων και προϊόντων δικαιωμάτων προαίρεσης. Η ρυθμιστική αρχή κατηγόρησε επίσης την Binance για ανεπαρκή εποπτεία, έλλειψη αξιόπιστου προγράμματος γνώσης του πελάτη (KYC) ή προγράμματος καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) και μη εγγραφή ως futures commissions merchant, καθορισμένη αγορά συμβολαίων ή εγκατάσταση εκτέλεσης ανταλλαγών.

Εκτός από την εν εξελίξει αγωγή της CFTC, η Binance αντιμετωπίζει περαιτέρω νομικές προκλήσεις στις ΗΠΑ λόγω μιας ξεχωριστής αγωγής που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) τον Ιούνιο. Η νομική ομάδα της εταιρείας απαντά ενεργά σε αυτούς τους ισχυρισμούς, επιδιώκοντας να υπερασπιστεί τη θέση και τις λειτουργίες της Binance στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων και των παγκόσμιων κανονιστικών πλαισίων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: