Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας επικρίνει την κυβέρνηση της Ένωσης για την καθυστέρηση της ρύθμισης των κρύπτο: Έκθεση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας επέκρινε την κυβέρνηση της Ένωσης για την απουσία σαφών κανονισμών κρύπτο στη χώρα, όπως ανέφερε τοπικό μέσο ενημέρωσης στις 27 Ιουλίου.

Στην παρατήρησή του, το Ανώτατο Δικαστήριο εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αποτυχία της κυβέρνησης να εκδώσει οριστικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Η ανησυχία αυτή προέκυψε υπό το πρίσμα των αυξανόμενων περιστατικών εγκληματικών δραστηριοτήτων που αφορούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Το δικαστήριο έδωσε εντολή στην κυβέρνηση της Ένωσης να διευκρινίσει εάν προτίθεται να δημιουργήσει μια ειδική ομοσπονδιακή υπηρεσία για τη διερεύνηση τέτοιων ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με τα κρύπτο.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης αναφορών που αφορούσαν υποθέσεις απάτης με κρυπτονομίσματα σε διάφορα ινδικά κρατίδια, οι δικαστές Surya Kant και Dipankar Datta εξέφρασαν την ανησυχία τους, δηλώνοντας: “Δυστυχώς, εξακολουθείτε να μην έχετε κανέναν νόμο. Έχετε μια υπηρεσία σε εθνικό επίπεδο για να κατανοήσει αυτές τις υποθέσεις και να τις διερευνήσει σωστά; Θέλουμε να προσδιορίσετε μια εθνική εξειδικευμένη υπηρεσία, προς το εθνικό συμφέρον”.

Ο έλεγχος του δικαστηρίου έρχεται εν μέσω ενός παρατεταμένου αγώνα για σαφείς κυβερνητικούς κανονισμούς κρύπτο στην Ινδία. Η κυβέρνηση ξεκίνησε τις εργασίες για ένα νομοσχέδιο για την κρυπτογράφηση ήδη από το 2018, υπό την καθοδήγηση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ωστόσο, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη παρουσιάσει το τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου για τα κρύπτο μετά από τέσσερα χρόνια.

Σε αντίθεση με την καθυστέρηση των κανονισμών για τα κρύπτο, η ινδική κυβέρνηση επέβαλε γρήγορα νόμους για τη φορολόγηση των κρύπτο, με ισχύ από τον Απρίλιο του 2022. Αυτοί οι νόμοι εισήχθησαν κατά τη διάρκεια της ανοδικής αγοράς, όταν η Ινδία αναδείχθηκε σε κορυφαία αγορά κρύπτο με πολυάριθμους crypto unicorns και όγκο συναλλαγών που ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η έλλειψη ρυθμιστικής σαφήνειας που προέκυψε από τους φορολογικούς νόμους επηρέασε σημαντικά την ακμάζουσα αγορά κρύπτο. Πολλές καθιερωμένες επιχειρήσεις επέλεξαν να απομακρυνθούν από την Ινδία, αναζητώντας δικαιοδοσίες με σαφέστερες και ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: