Αποκαλύπτοντας τους παράγοντες πίσω από την πτώση της τιμής του XRP

Χθες η τιμή του XRP σημείωσε πτώση, ακολουθώντας τις τάσεις που επικρατούν στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων. Οι traders και οι επενδυτές ασχολούνται με τα τελευταία σχόλια που προκύπτουν από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, τα οποία συνέβαλαν στην καθοδική πίεση της αξίας του XRP.

Το token του XRP έχει αντιμετωπίσει μια σειρά προκλήσεων από την αξιοσημείωτη άνοδό του στις 20 Ιουλίου, μια άνοδος που οφείλεται στις ελπιδοφόρες προσδοκίες που τροφοδοτήθηκαν από την απόφαση της δικαστή Analisa Torres. Η απόφαση αυτή έριξε τμήματα της πώλησης των token XRP σε ευνοϊκό φως, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες πτυχές δεν ισοδυναμούσαν με έκδοση τίτλων. Αυτή η καίρια απόφαση διευκρίνισε ότι οι δευτερογενείς πωλήσεις του XRP δεν πρέπει να ταξινομούνται ως επενδυτικά συμβόλαια, ένα βασικό σημείο διαφωνίας στις κατηγορίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Ωστόσο, παρά την αρχική αυτή ώθηση, η ανοδική δυναμική που ώθησε την τιμή του XRP στα 0,83 δολάρια ήταν βραχύβια. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναγνώρισαν γρήγορα το ενδεχόμενο η απόφαση να ανατραπεί σε υψηλότερα δικαστικά επίπεδα. Έγινε προφανές ότι η απόφαση είχε επιπτώσεις μόνο για την Ripple και τους ιδρυτές της, επιτρέποντάς τους να αποφύγουν τις άμεσες συναλλαγές με τα ανταλλακτήρια ή τους θεσμικούς επενδυτές.

Η επακόλουθη απόρριψη από τον δικαστή Jed Rakoff της αίτησης της Terraform Labs για απόρριψη της αγωγής της SEC επιδείνωσε περαιτέρω την κατάσταση. Η απόρριψη αυτή ακύρωσε επίσης την προηγούμενη απόφαση της δικαστού Analisa Torres, η οποία είχε κρίνει ότι οι πωλήσεις XRP της Ripple σε δημόσια ανταλλακτήρια ήταν σύμφωνες με τους νόμους περί κινητών αξιών.

Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, το XRP υπέστη διόρθωση της τιμής του κατά 11,3% μέσα σε μόλις πέντε ημέρες, πέφτοντας στα 0,63 δολάρια. Αυτό αντανακλούσε τις αυξανόμενες ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με το ρυθμιστικό τοπίο και τη μειωμένη διάθεση για κατοχή του XRP. Προσθέτοντας στην καθοδική πίεση, τα πρόσφατα γεγονότα προκάλεσαν επιπλέον πτώση της τιμής του XRP κατά 6% μεταξύ 14 και 16 Αυγούστου.

Ενδεχόμενη προσφυγή στην SEC

Σε απάντηση στην απόφαση της δικαστή Analisa Torres, η SEC κατέθεσε μια ενδιάμεση αναφορά που περιγράφει την πρόθεσή της να προσβάλει την απόφαση. Ωστόσο, ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Ripple, Stuart Alderoty, υποστηρίζει ότι η SEC δεν έχει αυτομάτως το δικαίωμα να ασκήσει έφεση και πρέπει να ζητήσει άδεια για να το πράξει. Η Ripple αναμένεται να παρουσιάσει την απάντησή της στο Δικαστήριο την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε μια πρόσφατη συζήτηση στο Thinking Crypto Podcast με τον Tony Edwards, ο James Seyffart, αναλυτής ETF στο Bloomberg, σημείωσε ότι η εισαγωγή των προθεσμιακών συμβολαίων XRP στην CME θα πρέπει να προηγηθεί οποιασδήποτε πιθανής εκκίνησης ETF. Η ανάλυση του Seyffart υποδηλώνει ότι αυτή η εισαγωγή είναι απίθανο να υλοποιηθεί σύντομα, μετριάζοντας τις προσδοκίες για την πραγματοποίηση ενός spot ETF XRP.

Η μακροοικονομική αβεβαιότητα ασκεί επιρροή

Μεγαλώνοντας, η επιφυλακτική διάθεση των επενδυτών θα μπορούσε να αποδοθεί σε ευρύτερους οικονομικούς παράγοντες. Οι στρατηγικές που εφαρμόζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του πληθωρισμού αρχίζουν να αντανακλούν στην οικονομία, οδηγώντας σε αύξηση του κόστους χρηματοδότησης. Παρατηρητές όπως ο επενδυτής Kevin O’Leary έχουν εντοπίσει επιβράδυνση της δανειοδότησης και αυξημένα έξοδα δανεισμού για τις μικρές επιχειρήσεις, μαζί με ευπάθειες που εμφανίζονται στις περιφερειακές τράπεζες.

Ο O’Leary θεωρεί ότι οι επίμονες πληθωριστικές πιέσεις ενδέχεται να ωθήσουν τη Fed να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια. Θέτει ερωτήματα σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις των δαπανών που συνδέονται με τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού και τον νόμο CHIPS, επισημαίνοντας ότι ένα σημαντικό ποσό χρημάτων, κοντά στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, παραμένει αναξιοποίητο.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις δυναμικές, παράλληλα με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ripple και το κουπόνι XRP σε ένα περιβάλλον που αποστρέφεται τον κίνδυνο, η πιθανότητα περαιτέρω διόρθωσης των τιμών γίνεται πιο έντονη. Κατά συνέπεια, η επανεξέταση του επιπέδου αντίστασης των 0,54 δολαρίων, το οποίο αποτέλεσε πρόκληση τον Ιούνιο του 2023, φαίνεται όλο και πιο εύλογη. Η συμβολή αυτών των παραγόντων υπογραμμίζει τις πολυπλοκότητες που διαμορφώνουν την τρέχουσα απόδοση της XRP στην αγορά.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: