Το ταξίδι του Bitcoin στο ‘Bearadise’; Επανεξέταση τα $20K ως τιμή-στόχο για το BTC

Η πρόσφατη κίνηση των τιμών του Bitcoin κράτησε τους traders και τους αναλυτές σε εγρήγορση, με το κρυπτονόμισμα να κυμαίνεται πάνω από τα 26.000 δολάρια κατά το κλείσιμο της εβδομάδας που έληξε στις 20 Αυγούστου. Εν μέσω αυτής της αβεβαιότητας, έχουν εμφανιστεί διάφορες προβλέψεις για πιθανά σενάρια καταστροφής της τιμής του Bitcoin.

Τα δεδομένα της αγοράς από το TradingView αποκάλυψαν μια αξιοσημείωτη ηρεμία στην αγορά BTC/USD κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, παρά την πτωτική διολίσθηση κατά 11% τις τελευταίες επτά ημέρες. Αυτή η ανησυχητική ατμόσφαιρα οδήγησε τους παρατηρητές της αγοράς να παραμείνουν επιφυλακτικοί σχετικά με τη μελλοντική πορεία του Bitcoin.

Ο Keith Alan, μοιράστηκε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του, προβλέποντας ότι το Bitcoin θα μπορούσε να βιώσει μια διάσπαση κάτω από τα 25.000 δολάρια, η οποία θα μπορούσε στη συνέχεια να ανοίξει το δρόμο για μια επανεξέταση των επιπέδων στήριξης κοντά στην κορυφή της αγοράς των ταύρων του 2017, η οποία βρισκόταν λίγο κάτω από τα 20.000 δολάρια. Ο Alan, ωστόσο, δεν περίμενε ότι αυτή η κάθοδος θα συμβεί με απλό τρόπο. Περιέγραψε ένα πιθανό σενάριο όπου το Bitcoin θα επανεξετάσει τη στήριξη των 25.000 δολαρίων, σχηματίζοντας ενδεχομένως ένα double bottom και δημιουργώντας μια ισχυρή βάση για μια επακόλουθη ανοδική κίνηση. Σε αυτή την περίπτωση, οραματίστηκε ένα ρεαλιστικό εύρος τιμών από 28.000 έως 29.000 δολάρια.

Ο Alan επεσήμανε επίσης τη σημασία του απλού κινητού μέσου όρου (SMA) των 100 εβδομάδων, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στα $31.368. Μια ανάκαμψη που θα φθάσει σε αυτό το επίπεδο όχι μόνο θα συμβάλει στην ανάκαμψη της αγοράς, αλλά και θα επιτείνει τον αντίκτυπο των απωλειών που παρατηρήθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα.

Σε περίπτωση που η πτωτική δυναμική διατηρηθεί, ο Alan υπογράμμισε πιθανά χαμηλότερα επίπεδα στήριξης, συμπεριλαμβανομένων των 24.749 και 19.567 δολαρίων, με το τελευταίο να βρίσκεται συμπτωματικά ακριβώς κάτω από μια σημαντική ζώνη αναστροφής αντίστασης/στήριξης που σχετίζεται με την κορυφή της αγοράς ταύρων του 2017. Η διάσπαση κάτω από αυτό το κρίσιμο επίπεδο θα μπορούσε δυνητικά να σηματοδοτήσει μια πορεία προς αυτό που ονόμασε “bearadise” – μια ευκαιρία για αγορά.

Απηχώντας τα αισθήματα του Alan, άλλοι συμμετέχοντες στην αγορά εξέφρασαν τη συναίνεσή τους ότι αν η στήριξη των $25.000 αποτύχει, το όριο των $20.000 θα μπορούσε να αποτελέσει και πάλι σημείο εστίασης. Ένας δημοφιλής ψευδώνυμος trader με το όνομα Skew προέβλεψε ότι μια διάσπαση κάτω από τα 25.300 δολάρια θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα εύρος στόχων από 24.000 έως 23.000 δολάρια, με περαιτέρω καθοδική δυνατότητα προς τα 20.000 δολάρια σε ένα ακραίο σενάριο.

Παρά την επικρατούσα αβεβαιότητα, παρατηρήθηκαν notable on-chain volume pockets που σχετίζονται με την αγορά φαλαινών στα 23.200 και 21.000 δολάρια, όπως υποδεικνύει η πλατφόρμα ανάλυσης Whalemap. Επεσήμαναν επίσης πιθανά σημεία ενδιαφέροντος στα 19.200 και 16.600 δολάρια σε περίπτωση που η τιμή του Bitcoin συνεχίσει να μειώνεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα επίπεδα στήριξης από τις φάλαινες στα 28.250 και 26.950 δολάρια δεν μπόρεσαν να ανακόψουν την καθοδική κίνηση της αγοράς.

Καθώς η εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, οι traders παρέμειναν προσεκτικοί για πιθανή ενδοημερήσια δράση των τιμών. Ενώ μια αναπήδηση προς τα 28.500 δολάρια φαινόταν πιθανή με αυξημένη πίεση από την πλευρά των αγοραστών, η αβέβαιη φύση των αγορών κρυπτονομισμάτων συνέχισε να υπογραμμίζει την ανάγκη για επαγρύπνηση και προσαρμοστικές στρατηγικές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: