Ανασκόπηση της Freedom24 για το 2023

Γεια σου, συνάδελφε επενδυτή! Θα εξετάσουμε την Freedom24 για να σας βοηθήσουμε να διαπιστώσετε αν είναι η κατάλληλη επενδυτική πλατφόρμα για εσάς!

Κάνε την εγγραφή σου απο το link και πάρε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ Μετοχή Αξίας Έως $1000 ➤ https://bit.ly/freedom24foru

Συνιστούμε την Freedom24 για όσους επιθυμούν να αγοράζουν νέες μετοχές στην τιμή της δημόσιας εγγραφής (που προηγουμένως ήταν διαθέσιμη μόνο για θεσμικούς επενδυτές) και χαμηλές προμήθειες για τη διαπραγμάτευση μετοχών και ETF.

Η Freedom24, που ιδρύθηκε το 2015, έχει ήδη προσφέρει στους 400.000+ πελάτες της παγκοσμίως τις μετοχές 260+ νέων εταιρειών στην τιμή IPO, καθώς και 40.000+ μετοχές, 1.500+ ETFs, 800.000+ δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών στις ΗΠΑ και 147.000+ ομόλογα στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, της Ασίας και των ΗΠΑ.

Βίντεο για την Freedom24 από τον Γίαννη Ανδρέου

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Freedom24; Ακολουθούν όσα θα καλύψουμε:

1. Επισκόπηση Freedom24

Κάνε την εγγραφή σου απο το link και πάρε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ Μετοχή Αξίας Έως $1000 ➤ https://bit.ly/freedom24foru

Η Freedom24 παρέχει διάφορες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της παραδοσιακής υπηρεσίας χρηματιστή, όπως θα βρίσκατε στους ανταγωνιστές της, όπως το eToro ή το DEGIRO, καθώς και την αποκλειστική δυνατότητα εγγραφής σε IPO! Στο παρελθόν, οι θεσμικοί επενδυτές ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά από τους μικροεπενδυτές (ανθρώπους σαν εσάς και εμένα), επειδή αγόραζαν νέες μετοχές στην τιμή της ΑΜΚ, πριν βγουν στην αγορά. Η Freedom24 προσπαθεί να εκδημοκρατίσει αυτές τις επενδυτικές ευκαιρίες για όλους!

Για να ξεκινήσουν τις συναλλαγές, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ένα από τα διαφορετικά πακέτα υπηρεσιών σε EUR (“Smart”, “fix” και “Super”) και USD (“All inclusive”) που ταιριάζουν στο στυλ και τους στόχους των συναλλαγών τους. Κάθε ένα από τα πακέτα παρέχει διάφορες επιλογές για τη μείωση του κόστους συναλλαγών. Μετά την εγγραφή, οι νέοι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από το δωρεάν σχέδιο Promo, το οποίο τους επιτρέπει να συναλλάσσονται δωρεάν για τις πρώτες 30 ημέρες.

Κάνε την εγγραφή σου απο το link και πάρε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ Μετοχή Αξίας Έως $1000 ➤ https://bit.ly/freedom24foru

Επίσης, ένα χρήσιμο εργαλείο για τους αρχάριους (και έμπειρους) συναλλασσόμενους είναι το ιστολόγιο InvestIdeas από τους βραβευμένους αναλυτές τίτλων της Freedom24, το οποίο περιλαμβάνει πραγματικές συστάσεις και οικονομικές προβλέψεις.

Όσον αφορά την ασφάλεια, η Freedom24 πρέπει να υποβάλλει εκθέσεις σε διάφορες οντότητες μέσω των συμμετοχών και των θυγατρικών της: Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) στις ΗΠΑ, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC) στην Κύπρο και Ομοσπονδιακή Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (BaFin) στην Ευρώπη.

Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της Freedom24 είναι έτοιμη να βοηθήσει τους νέους συναλλασσόμενους με τις ερωτήσεις και τα αιτήματά τους για συμβουλές σχετικά με επενδύσεις σε συγκεκριμένους τομείς. Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών είναι προσβάσιμη μέσω τηλεφωνικής κλήσης, ασφαλούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ζωντανής συνομιλίας υποστήριξης και εφαρμογών ανταλλαγής κοινωνικών μηνυμάτων, ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή του πελάτη.

Σημαντικά σημεία της Freedom24

2. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα (Pros and Cons)

3. Άνοιγμα λογαριασμού

Μπορείτε να ανοίξετε έναν λογαριασμό Freedom24 μέσα σε λίγα λεπτά (2-15 λεπτά για την επικύρωση), αφού δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Αυτό θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε αμέσως την πλατφόρμα συναλλαγών Demo για να δοκιμάσετε τη λειτουργικότητά της.

Ακολουθούν τα βήματα που απαιτούνται για το άνοιγμα ενός λογαριασμού:

 • Κάνε την εγγραφή σου απο το link και πάρε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ Μετοχή Αξίας Έως $1000 ➤ https://bit.ly/freedom24foru
 • Συμπληρώστε τη φορολογική σας κατοικία,
 • Υπογράψτε τη συμφωνία.

Η Freedom24 δεν έχει ελάχιστο ποσό κατάθεσης για μετοχές, ETFs, ομόλογα και συναλλαγές με δικαιώματα προαίρεσης.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές μέθοδοι κατάθεσης που είναι διαθέσιμες στους πελάτες: Πιστωτική κάρτα ή τραπεζικό έμβασμα. Τα χρήματα της πιστωτικής κάρτας θα εμφανιστούν στον λογαριασμό σας αμέσως. Η τραπεζική μεταφορά χρημάτων συνήθως διαρκεί έως και 3 εργάσιμες ημέρες.

Για να κάνετε ανάληψη, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε τα τραπεζικά σας στοιχεία (IBAN, αριθμός λογαριασμού δικαιούχου, SWIFT,…):

4. Πλατφόρμα συναλλαγών

Αν θέλετε να επενδύσετε μέσω της Freedom24, έχετε δύο επιλογές – τη διαδικτυακή έκδοση ή μέσω της εφαρμογής για κινητά. Και οι δύο πλατφόρμες συναλλαγών είναι επαρκείς για την εκτέλεση συναλλαγών. Είναι καλά σχεδιασμένες και διαισθητικές, αλλά στερούνται επιλογών προσαρμογής.

Ξεκινώντας με την έκδοση web, μετά τη σύνδεση, θα παρατηρήσετε μια απλή περίληψη του λογαριασμού σας:

Κάνε την εγγραφή σου απο το link και πάρε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ Μετοχή Αξίας Έως $1000 ➤ https://bit.ly/freedom24foru

Αυτή η επισκόπηση είναι αρκετή για τους περισσότερους επενδυτές (εκτιμούμε τις πλατφόρμες που αναφέρουν τις πληροφορίες με απλό τρόπο). Από εκεί και πέρα, έχετε πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες, όπως το “InvestIdeas”, το “News” και, κυρίως, το “Web-Terminal”.

Ο τερματικός σταθμός επίδειξης εμφανίζεται μόλις ολοκληρώσετε το πρώτο βήμα της εγγραφής (μεταξύ του βήματος κατά το οποίο συμπληρώνετε το e-mail σας και της τελικής επιβεβαίωσης με selfie και το άνοιγμα πραγματικού λογαριασμού). Ωστόσο, εάν ανοίξει ο πραγματικός λογαριασμός, το τερματικό γίνεται πραγματικό. Μπορείτε να καταχωρήσετε έναν άλλο “μη επιβεβαιωμένο” λογαριασμό, εάν θέλετε να συνεχίσετε παράλληλα τις “πραγματικές συναλλαγές” και τις “συναλλαγές demo”.

Για λόγους ασφαλείας, ορισμένα αιτήματα λογαριασμών “μπλοκάρονται”. Για να ξεκλειδώσετε, θα λάβετε ένα μήνυμα SMS στο κινητό σας τηλέφωνο για να βεβαιωθείτε ότι είστε εσείς (σημείωση: αυτό δεν έχει κανένα κόστος! Θα καταλάβετε γιατί το αναφέρουμε μόλις φτάσετε στην ενότητα “Χρεώσεις”).

Η εφαρμογή για κινητά λειτουργεί με την ίδια λογική με την έκδοση για το διαδίκτυο, γεγονός που την καθιστά τέλεια ευθυγραμμισμένη με την έκδοση για το διαδίκτυο:

5. Προϊόντα και αγορές

Η Freedom24 προσφέρει χιλιάδες μέσα διαπραγμάτευσης, συμπεριλαμβανομένων μετοχών, ETFs, ομολόγων, συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων προαίρεσης στα μεγαλύτερα αμερικανικά, ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (NASDAQ, NYSE, CME, HKEX, LSE, Deutsche Börse). Από μετοχές ανάπτυξης έως μετοχές αξίας, αριστοκράτες μερισματικών τίτλων έως πετρελαϊκές εταιρείες, έχετε μεγάλη ποικιλία σε ποιες επενδύσεις μπορείτε να επιλέξετε.

Κάνε την εγγραφή σου απο το link και πάρε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ Μετοχή Αξίας Έως $1000 ➤ https://bit.ly/freedom24foru

Το αποκλειστικό χαρακτηριστικό της Freedom24 είναι η παροχή νέων μετοχών στην τιμή IPO για ιδιώτες επενδυτές (προηγουμένως ήταν προσβάσιμες μόνο για θεσμικούς επενδυτές). Οι αναλυτές της Freedom 24 μελετούν προσεκτικά τους επιχειρηματικούς δείκτες και το περιβάλλον της αγοράς για να προτείνουν τις πιο υποσχόμενες προσφορές στους πελάτες της – οι οποίοι μπορούν να αγοράσουν μετοχές IPO σε αρχική τιμή και να τις πουλήσουν στην τιμή της αγοράς μετά από μια περίοδο 93 ημερών κλειδώματος.

Μπορείτε εύκολα να δείτε τα αναλυτικά στοιχεία για τις επερχόμενες δημόσιες εγγραφές (και τις προηγούμενες δημόσιες εγγραφές) για να αξιολογήσετε το ιστορικό της Freedom24. Από τις 260+ δημόσιες εγγραφές που έχουν συστήσει οι αναλυτές της Freedom24 από το 2012, η μέση αύξηση της τιμής κατά τη διάρκεια του lock-up ήταν 53% (από τις 19.12.2022). Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά, αλλά να θυμάστε πάντα ότι τα προηγούμενα επενδυτικά αποτελέσματα δεν εγγυώνται μελλοντικές αποδόσεις.

Συνήθως, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για νέες μετοχές στην τιμή της δημόσιας εγγραφής. Τις περισσότερες φορές, οι επενδυτές δεν αποκτούν το σύνολο των μετοχών που ήλπιζαν να αγοράσουν. Ο τρόπος για να αυξήσετε τον αριθμό των μετοχών που σας αναλογούν είναι να βελτιώσετε τη βαθμολογία σας. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να:

 • Να δημιουργήσετε ένα χαρτοφυλάκιο με ρευστά περιουσιακά στοιχεία (οι μετοχές που λαμβάνονται μετά την ΑΜΚ δεν θεωρούνται ρευστές κατά τη διάρκεια της περιόδου δέσμευσης)
 • Να πραγματοποιείτε συχνότερα συναλλαγές (αγοράστε/πωλήστε μετοχές, χρησιμοποιήστε το περιθώριο κέρδους σας, επενδύστε σε δικαιώματα προαίρεσης)
 • Να συμμετέχετε ομοιόμορφα σε όλες τις δημόσιες εγγραφές (επενδύστε περίπου το ίδιο ποσό)


Η βαθμολογία αξιολόγησης θα κυμαίνεται από 1 έως 5. Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία σας πριν από την υποβολή αίτησης για διαπραγμάτευση νέων μετοχών στην τιμή της ΑΜΚ όταν συνδεθείτε στο λογαριασμό σας (μεταβείτε στην ενότητα “Orders” και μετακινηθείτε στην ενότητα Trading Orders > IPO Trading) ή μέσω της εφαρμογής Freedom24 για κινητά.

Ακόμα, στο πλαίσιο της διαδικασίας IPO, έχετε τη δυνατότητα να κλειδώσετε την τιμή σας. Φανταστείτε την ακόλουθη κατάσταση: Εισέρχεστε σε μια μετοχή στα 10 ευρώ. Στη συνέχεια, ανεβαίνει στα 30 ευρώ. Θεωρείτε ότι πρόκειται για μια λογική απόδοση και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα τη χάσετε μέχρι το τέλος της περιόδου κλειδώματος των 93 ημερών. Τι κάνετε; Λοιπόν, η Freedom24 σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα προθεσμιακό συμβόλαιο για να καθορίσετε αυτή την τιμή (πρόκειται για μια διαδικασία παρόμοια με την ανοικτή πώληση μιας μετοχής). Η Freedom24 εκτιμά ότι το κόστος αυτό κυμαίνεται μεταξύ 10 και 20% της τιμής της μετοχής όταν γίνεται η τοποθέτηση του προθεσμιακού συμβολαίου. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις παραδοχές, στο χειρότερο σενάριο, θα λάβετε 24 ευρώ (και πάλι όχι άσχημα!).

Εκτός από τα παραπάνω, όλοι οι πελάτες της Freedom24 έχουν λογαριασμούς D – λογαριασμούς αποταμίευσης σε δολάρια ΗΠΑ με 3% ανά έτος, που είναι υψηλότερος από τους περισσότερους ευρωπαϊκούς λογαριασμούς αποταμίευσης (ας είμαστε δίκαιοι, συγκρίνουμε με λογαριασμούς σε ευρώ που έχουν 0%). Με μερικά κλικ, οι πελάτες μπορούν να μεταφέρουν άμεσα τα κεφάλαια από το λογαριασμό συναλλαγών στο λογαριασμό ταμιευτηρίου και αντίστροφα. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως παθητική επένδυση!

6. Στιγμιότυπο τελών

Η προσφορά είναι μόνο ένα προσωρινό σχέδιο που σημαίνει ότι δεν θα πληρώσετε τέλη για τις πρώτες 30 ημέρες από την ημερομηνία ανοίγματος του λογαριασμού. Έτσι, δεν υπάρχουν προμήθειες ανά συναλλαγή σε μετοχές, ETFs, ομόλογα και δικαιώματα προαίρεσης. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε την πλατφόρμα!

Κάνε την εγγραφή σου απο το link και πάρε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ Μετοχή Αξίας Έως $1000 ➤ https://bit.ly/freedom24foru

Μετά το παράθυρο των 30 ημερών, θα πρέπει να επιλέξετε ένα από τα ακόλουθα τέσσερα σχέδια τιμολόγησης (μπορείτε να το αλλάξετε ξανά στη συνέχεια):

 • Smart: Δεν έχετε μηνιαία χρέωση, προμήθεια $/€0,02 ανά μετοχή σε μετοχές και ETFs στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία (με ελάχιστο ποσό $/€2 ανά εντολή), προμήθεια 0,08% ανά μετοχή σε μετοχές και ETFs από τη Ρωσία και την Ουκρανία (με ελάχιστο ποσό $0,2 ανά συναλλαγή) και, ως προαιρετικότητα, ειδοποιήσεις SMS (συναλλαγές και ειδοποιήσεις συναγερμού) για €0,05 έκαστη.
 • Fix: Έχετε μηνιαία συνδρομή 10€ αλλά χαμηλότερες προμήθειες στις συναλλαγές: 0,012€ προμήθεια ανά μετοχή σε μετοχές και ETFs στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία (με ελάχιστο όριο 1,2€ ανά εντολή), 0,04% προμήθεια ανά μετοχή σε μετοχές και ETFs από τη Ρωσία και την Ουκρανία (με ελάχιστο όριο 0,2€ ανά συναλλαγή) και, ως προαιρετικότητα, ειδοποιήσεις SMS (συναλλαγές και ειδοποιήσεις τιμών) για 0,03€ έκαστη.
 • Super: Αυτή η υπηρεσία είναι αφιερωμένη στους πολύ δραστήριους συναλλασσόμενους. Έχετε μηνιαία συνδρομή 200€, αλλά και πάλι με τη χαμηλότερη προμήθεια συναλλαγών εντός της Freedom24: 0,008€ προμήθεια ανά μετοχή σε μετοχές και ETFs στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία (με ελάχιστο ποσό 1,2€ ανά εντολή), 0,03% προμήθεια ανά μετοχή σε μετοχές και ETFs από τη Ρωσία και την Ουκρανία (με ελάχιστο ποσό 0,2€ ανά συναλλαγή) και δωρεάν ειδοποιήσεις SMS (συναλλαγές και ειδοποιήσεις τιμών).
 • All inclusive: Αυτό το σχέδιο τιμολόγησης είναι το μοναδικό σε δολάρια ΗΠΑ. Δεν έχετε μηνιαίο τέλος, με προμήθειες συναλλαγών 0,50% της αξίας συναλλαγών + 0,012 $/€ προμήθειας ανά μετοχή σε μετοχές και ETFs από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία (με ελάχιστο ποσό 1,2 $/€ ανά εντολή) και δωρεάν ειδοποιήσεις SMS (συναλλαγές και ειδοποιήσεις τιμών).

Εδώ, είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε πόσο περιμένετε να διαπραγματευτείτε και σε ποιο νόμισμα. Αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιους υπολογισμούς για να δούμε πότε αντισταθμίζει στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδίου. Για να το κάνουμε πιο απλό, υποθέτουμε ότι θα διαπραγματεύεστε μετοχές και ETFs στις ΗΠΑ, την Ευρώπη ή την Ασία κάθε μήνα και ότι κάθε συναλλαγή γίνεται στο ίδιο νόμισμα (EUR). Τα αποτελέσματά μας:

*Πάνω από 100 μετοχές, μπορείτε να υποδιαιρέσετε τον αριθμό των μετοχών. Παράδειγμα: Μια συναλλαγή 10.000 μετοχών θα πρέπει να αντιστοιχεί σε 10 εντολές των 1.000 μετοχών η καθεμία.

Συνολικά, αν σκοπεύετε να κάνετε συναλλαγές πάνω από 1.250 ή 47.500 μετοχές το μήνα, θα είστε καλύτερα στα προγράμματα Fix και Super, αντίστοιχα. Το σχέδιο τιμολόγησης USD θα εξαρτηθεί περισσότερο από το ποσό παρά από τον αριθμό των μετοχών που διαπραγματεύονται.

Εκτός από αυτές τις χρεώσεις, υπάρχει και ένα άλλο σύνολο χρεώσεων που είναι το ίδιο σε όλα τα πακέτα υπηρεσιών, συγκεκριμένα:

 • Δανεισμός περιθωρίου: 12%. Κάθε φορά που αποφασίζετε να μοχλεύσετε τις επενδύσεις σας, θα πληρώνετε ένα ετήσιο επιτόκιο δανεισμού επί του ποσού που μοχλεύεται.
 • Δικαιώματα προαίρεσης μετοχών ΗΠΑ ανά συμβόλαιο: 0,65 δολάρια
 • Ανάληψη μέσω τραπεζικού εμβάσματος: €7
 • Χρέωση τίτλων: 60 δολάρια. Αυτή η χρέωση αφορά τη μεταφορά τίτλων από την Freedom24 σε άλλον χρηματιστή.

Μια κρίσιμη πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι η τιμολόγηση όσον αφορά τις μετοχές που αγοράζονται στην τιμή της δημόσιας εγγραφής ποικίλλει ανάλογα με την αξία των διαθέσιμων περιουσιακών στοιχείων στον επενδυτικό λογαριασμό την ημέρα που προηγείται της δημόσιας εγγραφής (το ποσό των περιουσιακών στοιχείων αποτελείται από το ποσό των μετρητών και την αξία των κινητών αξιών που αποτιμώνται στην αγορά [NAV]):

 • Λιγότερο από $20.000: 5% του ποσού της συναλλαγής
 • Από $20.000 έως $49.999: 4% του ποσού της συναλλαγής
 • Από $50.000: 3% του ποσού της συναλλαγής
 • Προμήθεια πωλήσεων: 0,5% του ποσού της συναλλαγής

Τέλος, είτε ο βασικός σας λογαριασμός είναι σε EUR είτε σε USD, θα πρέπει να γνωρίζετε τα τέλη μετατροπής νομίσματος. Στις 7 Απριλίου 2022, στις 4.20 μ.μ., η ισοτιμία USD/EUR διαμορφωνόταν σε 0,9169 (0,9169 EUR ανά 1 USD). Την ίδια στιγμή, η τιμή αγοράς και πώλησης στην Freedom 24 ήταν 0,9272 και 0,9069, δηλαδή ένα περιθώριο περίπου 2,19%.

Κάνε την εγγραφή σου απο το link και πάρε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ Μετοχή Αξίας Έως $1000 ➤ https://bit.ly/freedom24foru

Με άλλα λόγια, αν θέλετε να αγοράσετε μια αμερικανική μετοχή χρησιμοποιώντας ευρώ, θα πρέπει να μετατρέψετε τα ευρώ σας σε 0,9069 και, αν αποφασίσετε να τα μετατρέψετε αμέσως ξανά σε ευρώ, θα πάρετε πίσω τα ευρώ σας σε 0,9272. Αυτό θα μεταφραζόταν σε μια άμεση απώλεια 2,19%.

7. Ασφάλεια και κανονισμοί

Η Freedom Holding εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ταυτόχρονα, η Freedom Finance Europe Ltd εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) με την άδεια CIF 275/15 και είναι εγγεγραμμένη σε διάφορες χώρες με την “ελευθερία παροχής υπηρεσιών”.

Τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών της Freedom24 διαχωρίζονται σε ξεχωριστές οντότητες[1] και έτσι προστατεύονται από αφερεγγυότητα. Στην απίθανη περίπτωση που τα διαχωρισμένα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να επιστραφούν στους πελάτες, η Freedom24 υπάγεται στο Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών (ICF), το οποίο αποζημιώνει για τυχόν απώλειες από μη επιστρεφόμενες επενδύσεις έως 20.000 ευρώ.

Η Freedom24 ενεργεί μόνο ως μεσάζων μεταξύ εσάς και του χρηματιστηρίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι μετοχές που αγοράζετε είναι δικές σας. Παρόλα αυτά, σε ένα ακραίο σενάριο πτώχευσης, οι ρυθμιστικές αρχές θα ορίσουν έναν διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων, μετά το οποίο οι πελάτες θα μπορούν να ζητήσουν να μεταφέρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε άλλον χρηματιστή.

Στοιχεία δημόσιας εταιρείας

Η Freedom24 είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών της Freedom Finance Europe. Και η Freedom Finance Europe είναι μια θυγατρική της Freedom Holding Corp, που εδρεύει στην ΕΕ και είναι εισηγμένη στο NASDAQ. Οι δημόσιες εταιρείες υπόκεινται σε αυστηρούς νόμους περί δημοσιοποίησης πληροφοριών σχετικά με την οικονομική κατάσταση, τα λειτουργικά αποτελέσματα, τις αμοιβές της διοίκησης και άλλους επιχειρηματικούς τομείς. Αυτό σημαίνει ότι ελέγχονται πολύ περισσότερο σε σύγκριση με μια ιδιωτική εταιρεία.

Επιπλέον, δεδομένου ότι οι οικονομικές τους καταστάσεις εμφανίζονται σε όλους, αυτό επιφέρει ένα επιπλέον επίπεδο εμπιστοσύνης, επειδή μπορούμε να παρακολουθούμε την οικονομική τους κατάσταση με διαφάνεια, και αυτό ακριβώς κάναμε. Κοιτάζοντας το 10-Q (Σεπτέμβριος 2021), παρατηρούμε μια τεράστια αύξηση του “καθαρού κέρδους από την εμπορία τίτλων” σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο:

Η εταιρεία δηλώνει: “Δεν θεωρούμε ότι οι σημαντικές αυξήσεις στα πραγματοποιηθέντα και μη πραγματοποιηθέντα καθαρά κέρδη από τίτλους συναλλαγών είναι ενδεικτικές μιας τάσης προς υψηλότερα καθαρά κέρδη από τίτλους συναλλαγών στο μέλλον”. Παρόλα αυτά, το τμήμα των “Αξιών διαπραγμάτευσης” στον Ισολογισμό είναι σχετικά υψηλό σε σύγκριση με τα στοιχεία “Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα” και τα “Ίδια κεφάλαια”. Αυτό σημαίνει ότι η Freedom Holding corporation μπορεί να είναι ευαίσθητη στον κίνδυνο αγοράς:

Εκτός από τα προαναφερθέντα:

 • Η Freedom Holding Corporation έχει μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση “Β” από την Standard & Poor’s Global Ratings.
 • Συμμορφώνεται πλήρως με την MiFID II, ένα ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο που εξασφαλίζει την υψηλότερη δυνατή προστασία των επενδυτών.
 • Μέλος της Ένωσης για τις χρηματοπιστωτικές αγορές στην Ευρώπη (AFME).


[1] Παράδειγμα: οι τίτλοι που αγοράζονται σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ κατανέμονται στην LEK Securities, η οποία διαθέτει λογαριασμούς στην DTC, ένα αποθετήριο με έδρα τις ΗΠΑ. Οι τίτλοι που αγοράζονται εξωχρηματιστηριακά σε ευρωομόλογα διακανονίζονται και αποθηκεύονται στην Unicredit με λογαριασμούς στην Euroclear στην ΕΕ.

8. Υποστηριζόμενες χώρες

Η Freedom24 δέχεται πελάτες από τις ακόλουθες χώρες:

Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Μπελίζ, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ιταλία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Καζακστάν, Μάλτα, Μολδαβία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Κατάρ, Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊλάνδη, Ουκρανία, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK), η Freedom24 δεν δέχεται προσωρινά νέους πελάτες λόγω του νέου ρυθμιστικού πλαισίου. Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) για να επαναλειτουργήσει τη δραστηριότητά της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

9. Η κατώτατη γραμμή

Κάθε πλατφόρμα συναλλαγών έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, και η Freedom24 δεν αποτελεί εξαίρεση. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Freedom είναι η ικανότητά της να ελαχιστοποιεί τη δομή των τελών χωρίς να συμβιβάζει τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Οι πλατφόρμες συναλλαγών της Freedom24, τόσο για υπολογιστές όσο και για κινητά, είναι καλά σχεδιασμένες και απλές στη χρήση. Προσφέρει “demo trading”, αλλά σας “πιέζει” να ξεκινήσετε με πραγματικά χρήματα, αφού οι πρώτες 30 ημέρες συναλλαγών χωρίς προμήθεια θα μετρήσουν μόλις ανοίξετε λογαριασμό. Μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική επιλογή για επενδυτές που αναζητούν μια πλατφόρμα συναλλαγών χαμηλού κόστους.

Παρόλο που η υψηλή δομή τιμολόγησής της για την αγορά νέων μετοχών στην τιμή IPO είναι υψηλή, η αναμενόμενη απόδοση με κάθε μία υπερκαλύπτει το αρχικό κόστος. Παρόλα αυτά, να λαμβάνετε πάντα υπόψη ότι οι αποδόσεις του παρελθόντος δεν αποτελούν εγγύηση για τις μελλοντικές αποδόσεις.

Αποποίηση ευθυνών: Οι επενδύσεις σε κινητές αξίες και άλλα χρηματοπιστωτικά μέσα ενέχουν πάντα τον κίνδυνο απώλειας του κεφαλαίου σας. Η αγορά μετοχών σε τιμές IPO μπορεί να συνεπάγεται πρόσθετους περιορισμούς. Η πρόβλεψη ή η απόδοση του παρελθόντος δεν αποτελεί εγγύηση για μελλοντικά αποτελέσματα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: