Η ψηφοφορία για την MiCA της ΕΕ πιθανόν να καθυστερήσει κατά μία ημέρα χωρίς περαιτέρω αλλαγές

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φαίνεται ότι θα σφραγίσει τους νέους νόμους-ορόσημο για την αδειοδότηση της κρύπτο την επόμενη εβδομάδα, καθώς ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη υποδηλώνει ότι έχει κατατεθεί μόνο μία, αναμενόμενη τροπολογία στο νόμο πριν από την τελική ψηφοφορία.


Ένας αξιωματούχος που έχει ενημερωθεί για τις εσωτερικές συνομιλίες δήλωσε ότι είναι πιθανό η προγραμματισμένη ψηφοφορία να μετατεθεί μία ημέρα αργότερα, στο πλαίσιο της συνήθους αναδιάταξης του χρονοδιαγράμματος, υπονοώντας μια συζήτηση την Τετάρτη 19 Απριλίου και μια ψηφοφορία την Πέμπτη. Ο αξιωματούχος ζήτησε να μην κατονομαστεί, καθώς δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Οι νομοθέτες και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία συνεδριάζουν σε ένα ξεχωριστό όργανο γνωστό ως Συμβούλιο της ΕΕ, συμφώνησαν ήδη πέρυσι ένα περίγραμμα του νόμου, μαζί με παράλληλους κανόνες κατά του ξεπλύματος χρήματος, γνωστούς ως κανονισμός για τη μεταφορά κεφαλαίων.

Ο κανονισμός για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων, MiCA, απαιτεί από τους παρόχους υπηρεσιών κρύπτο, όπως τα πορτοφόλια και τα ανταλλακτήρια, να ζητούν άδεια από τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές, ενώ ο κανονισμός για τη μεταφορά κεφαλαίων επιβάλλει ελέγχους ταυτότητας σε όσους πραγματοποιούν πληρωμές κρύπτο.


Μετά από μήνες σύνταξης και μετάφρασης και αρκετές καθυστερήσεις, η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων περαιτέρω αλλαγών στο κείμενο της MiCA έχει πλέον λήξει και τα έγγραφα που δημοσιεύονται τώρα από το κοινοβούλιο υπονοούν ότι οι συμφωνηθείσες αλλαγές είναι οι μόνες που θα τεθούν προς συζήτηση. Η προηγούμενη ισχυρή υποστήριξη για το νόμο δείχνει ότι είναι πιθανό να περάσει.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: