Αναφορά ConsenSys: Το 99% των Νιγηριανών γνωρίζει για τa Crypto

Μια ολοκληρωμένη παγκόσμια έρευνα που καλύπτει 15 χώρες έδειξε μια συναρπαστική τάση: Η Νιγηρία, η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής, διαθέτει τον πληθυσμό με τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε κρυπτονομίσματα στον κόσμο.

Η ConsenSys και η YouGov αποκάλυψαν τα ευρήματα της παγκόσμιας έρευνας αντίληψης του Web3, μιας μελέτης που σχεδιάστηκε για να προσφέρει τόσο γενικές όσο και περιφερειακές γνώσεις σχετικά με το πώς διάφορες χώρες αντιλαμβάνονται τα κρυπτονομίσματα και το ευρύτερο οικοσύστημα Web3.

Μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη από αυτή την ποιοτική έρευνα είναι ότι δύο αφρικανικά έθνη ξεχωρίζουν όσον αφορά την ευαισθητοποίηση σε θέματα κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το εντυπωσιακό 99% των Νιγηριανών και το 98% των Νοτιοαφρικανών παρουσιάζουν μεγαλύτερη εξοικείωση με το Web3 από τα άτομα σε μεγάλες οικονομίες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Γερμανία.

Η εκτεταμένη αυτή έρευνα περιελάμβανε 15.158 άτομα από 15 διαφορετικές χώρες, ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Μεταξύ των νιγηριανών ερωτηθέντων, ένα εντυπωσιακό 70% εξέφρασε την κατανόηση των θεμελιωδών εννοιών που διέπουν την τεχνολογία blockchain.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το βάθος των γνώσεων της Νιγηρίας σχετικά με τον τομέα των κρυπτονομισμάτων ευθυγραμμίζεται με την πραγματική ιδιοκτησία κρυπτονομισμάτων μεταξύ του πληθυσμού της. Μεταξύ των 1.001 νιγηριανών ερωτηθέντων, ένα σημαντικό ποσοστό 76% επιβεβαίωσε ότι είτε κατέχει σήμερα είτε έχει κατέχει στο παρελθόν κρυπτονομίσματα. Τα κρυπτονομίσματα που κατείχαν συχνότερα ήταν το Bitcoin και το Ether, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η εμφάνιση του BNB και του Dogecoin, ξεπερνώντας ακόμη και το μεγαλύτερο stablecoin στον κόσμο, το USDT.

Ένα άλλο συναρπαστικό εύρημα αποκαλύπτει ότι το 90% των νιγηριανών ερωτηθέντων εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα εντός του επόμενου έτους. Επιπλέον, το 65% αναγνώρισε τα κρυπτονομίσματα ως μέσο για την προστασία από τον υπερπληθωρισμό και την υποτίμηση του νομίσματος.

Είναι αξιοσημείωτο ότι παρά το γεγονός ότι η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας διέκοψε τις συνδέσεις μεταξύ ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων, τοπικών τραπεζών και επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο του 2021, οι μισοί από τους ερωτηθέντες (50%) τόνισαν τη σημασία της δημιουργίας από τις ρυθμιστικές αρχές νόμων που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή και προστατεύουν τους επενδυτές.

Η ConsenSys συγκέντρωσε επιμελώς δεδομένα και πληροφορίες που αφορούν και τις 15 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών, το 95% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι γνωρίζει τα κρυπτονομίσματα, ενώ το 42% έχει ακούσει για τον τομέα αλλά δεν έχει σαφή αντίληψη. Είναι ενδιαφέρον ότι μόνο οι μισοί από τους Αμερικανούς ερωτηθέντες ανέφεραν ότι κατέχουν ή είχαν στο παρελθόν στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: