Το ανταλλακτήριο κρύπτο OKX πλησιάζει τη γραμμή του τερματισμού για την άδεια VASP του Χονγκ Κονγκ

Το OKX, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, κάνει σημαντικά βήματα προς την εξασφάλιση της πολυπόθητης άδειας παροχής υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (Virtual Asset Service Provider – VASP) στο Χονγκ Κονγκ, με προσδοκίες για τελική έγκριση έως τον Μάρτιο του 2024.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Li Zhikai, Global Chief Commercial Officer του OKX, αποκάλυψε την ενεργή εμπλοκή του ανταλλακτηρίου με τις τοπικές τράπεζες, καθώς αναμένουν την έκδοση της άδειας, σηματοδοτώντας την ετοιμότητά τους να ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους. Το OKX έχει ήδη ξεκινήσει τις προπαρασκευαστικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας.

Το Χονγκ Κονγκ εδραίωσε τη στάση του υπέρ των κρύπτο το 2023, εισάγοντας ένα πλαίσιο αδειοδότησης για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που απευθύνονται σε πελάτες λιανικής. Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό από περισσότερες από 80 επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν παρουσία στην περιοχή, μόνο λίγοι επιλεγμένοι, όπως η HashKey και η OSL, εξασφάλισαν με επιτυχία τις απαιτούμενες άδειες για να ξεκινήσουν υπηρεσίες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων λιανικής.

Η HashKey, για παράδειγμα, άρχισε να προσφέρει υπηρεσίες λιανικής διαπραγμάτευσης κρύπτο σε χρήστες του Χονγκ Κονγκ στις 28 Αυγούστου. Ειδικότερα, ο τοπικός ρυθμιστικός φορέας έχει περιορίσει τη λιανική διαπραγμάτευση σε Bitcoin και Ethereum για να μετριάσει τους κινδύνους που σχετίζονται με τα νεότερα κρύπτο tokens. Επιπλέον, οι εν λόγω κανονισμοί επιβάλλουν ανώτατο όριο 30% στις κατανομές των επενδυτών, περιορίζοντάς τους να επενδύουν μόνο το ένα τρίτο του καθαρού εισοδήματός τους.

Εκτός από την HashKey και την OSL, άλλοι σημαντικοί παίκτες, όπως η Huobi και η Gate.io, έχουν επίσης υποβάλει αιτήσεις για υπηρεσίες λιανικής διαπραγμάτευσης κρύπτο, εν αναμονή της κανονιστικής έγκρισης. Ένα στέλεχος της Gate.io υπογράμμισε προηγουμένως τις αυστηρές απαιτήσεις που θέτει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Χονγκ Κονγκ, σημειώνοντας την έμφαση που δίνει η Επιτροπή στα μέτρα προστασίας των πελατών. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν υποχρεωτική ασφάλιση και ρυθμίσεις αποζημίωσης, που αποσκοπούν στη διασφάλιση των συμφερόντων των επενδυτών. Επιπλέον, τα ανταλλακτήρια κρύπτο υποχρεούνται να αποθηκεύουν το 98% των περιουσιακών τους στοιχείων σε cold wallets.

Το CryptoNea επιχείρησε να επικοινωνήσει με την OKX για να λάβει πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμιστικές εμπειρίες και προσδοκίες τους στο πλαίσιο της αγοράς λιανικής του Χονγκ Κονγκ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί άμεση απάντηση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: