Αμερικανός νομοθέτης κατηγορεί την FDIC ότι χρησιμοποιεί την τραπεζική αστάθεια για να επιτεθεί σε κρυπτονομίσματα

Ο Tom Emmer, πλειοψηφικός Whip της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, επανέλαβε τις ανησυχίες ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «εξοπλίζει» τις ανησυχίες γύρω από τον τραπεζικό κλάδο για να καταφύγει στα κρυπτονομίσματα.

Σε μια επιστολή της 15ης Μαρτίου, ο Emmer κάλεσε τον πρόεδρο της Federal Deposit Insurance Corporation Martin Gruenberg να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το αν η κυβερνητική εταιρεία έχει δώσει ρητή εντολή στις τράπεζες να μην παρέχουν υπηρεσίες σε εταιρείες κρυπτογράφησης, ή πρότεινε ότι αυτό μπορεί να είναι ένα “επαχθές” έργο. Ο εκπρόσωπος της Μινεσότα ανέφερε αξιώσεις του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Signature Bank και πρώην αντιπροσώπου των ΗΠΑ Barney Frank, ο οποίος φέρεται να χαρακτήρισε το FDIC που κινείται κατά της Signature ως «ισχυρό μήνυμα κατά των κρύπτο» αντί να βασίζεται σε ανησυχίες για τη φερεγγυότητα της τράπεζας.

“Αυτές οι ενέργειες για την οπλοποίηση της πρόσφατης αστάθειας στον τραπεζικό τομέα, που καταλύθηκε από τις καταστροφικές κυβερνητικές δαπάνες και τις πρωτοφανείς αυξήσεις των επιτοκίων, είναι βαθιά ακατάλληλες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ευρύτερη χρηματοπιστωτική αστάθεια”, δήλωσε ο Emmer.

Ο Έμερ στόχευσε επίσης την κυβέρνηση Μπάιντεν, κατηγορώντας τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ότι προσπάθησαν να «πνίξουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία» από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ. Ο Αντιπρόσωπος της Μινεσότα έχει κάνει παρόμοιους ισχυρισμούς πριν από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank, επιπλέον της εικασίας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να «εξοπλίσει εύκολα» ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας ως εργαλείο επιτήρησης.

Για πολλούς στο χώρο, η πρόσφατη τραπεζική κρίση ξεκίνησε με τη μητρική εταιρεία της Silvergate να ανακοινώνει στις 8 Μαρτίου ότι θα “τερματίσει τις εργασίες” της τράπεζας κρύπτο. Η Silicon Valley Bank ακολούθησε στις 10 Μαρτίου με δική της αποτυχία μετά από καταθέσεις. Ο εκδότης Circle (USDC) ανέφερε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τα αποθέματά του στην τράπεζα, με αποτέλεσμα το stablecoin να αποσυνδεθεί προσωρινά από το δολάριο.

Μερικοί νομοθέτες και όσοι βρίσκονται στο διάστημα πρότειναν ότι το κλείσιμο της Signature Bank θα μπορούσε να ήταν μια στοχευμένη κίνηση από κυβερνητικούς αξιωματούχους κατά των κρύπτο, καθώς ο Barney Frank ανέφερε ότι «δεν υπήρχε αφερεγγυότητα με βάση τα θεμελιώδη δεδομένα» εκείνη την εποχή. Η Financial Services είπε στις 14 Μαρτίου ότι το κλείσιμο της τράπεζας δεν είχε «καμία σχέση με κρύπτο», επικαλούμενη την αποτυχία της εταιρείας να παράσχει «αξιόπιστα και συνεπή δεδομένα» στη ρυθμιστική αρχή.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/us-lawmaker-accuses-fdic-of-using-banking-instability-to-attack-crypto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: