Banks & Crypto

Διευθύνων Σύμβουλος της Bitfury: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την κρίση για να αποτρέψει την πρόσβαση κρυπτονομισμάτων στις τράπεζες

«Είναι πολύ σαφές ότι έχει ληφθεί μια απόφαση σε όλες τις ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών σε αυτήν την κυβέρνηση [Μπάιντεν] ότι τα κρύπτο είναι εγγενώς επικίνδυνα και πρέπει να εξαλειφθούν από το τραπεζικό σύστημα», ο Μπράιαν Μπρουκς, πρώην επικεφαλής του Γραφείου Ελεγκτή του το νόμισμα (OCC), είπε στο «First Mover» του CoinDesk TV.

Την περασμένη εβδομάδα, η Silvergate Bank , μια εταιρεία στην Καλιφόρνια που εξυπηρετούσε εταιρείες κρύπτο, δήλωσε ότι θα «εκκαθαρίσει οικειοθελώς» και θα κλείσει. Μέρες αργότερα, η εταιρεία Silicon Valley Bank (SVB) με επίκεντρο την τεχνολογία startup , η οποία είχε μερικούς πελάτες κρύπτο, έκλεισε από το Τμήμα Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια, το οποίο είπε ότι η τράπεζα είχε «ανεπαρκή ρευστότητα και αφερεγγυότητα».

Στη συνέχεια, το Σαββατοκύριακο, η εταιρεία Signature Bank με έδρα τη Νέα Υόρκη , η οποία είχε επίσης αρκετούς πελάτες κρύπτο, έκλεισε από τις τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) ανέλαβε την SVB και την Signature.

Όταν διηύθυνε το OCC “Είχα μια εβδομαδιαία κλήση με τον πρόεδρο της FDIC και με τον αντιπρόεδρο της [Federal Reserve]”, είπε ο Brooks την Τετάρτη. «Μιλούσαμε κάθε εβδομάδα για μια ώρα και συζητούσαμε ποιες ήταν οι προτεραιότητές μας για την επόμενη εβδομάδα, πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον πώς οι ενέργειές μας θα επηρεάσουν το [τραπεζικό] σύστημα».

Ο Μπρουκς επανέλαβε τα σχόλια που έγιναν κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Milken στην Ουάσιγκτον, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να κλείσει τα κρύπτο σε αυτό που αποκαλεί Operation Choke Point 2.0 , τη «μεγαλύτερη ιστορία για τους επόμενους έξι μήνες». Η αρχική Operation Choke Point ήταν η πρωτοβουλία της εποχής Ομπάμα (όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος) που ερευνούσε τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις που έκαναν, μεταξύ άλλων, με εταιρείες που πιστεύεται ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο απάτης και ξεπλύματος χρήματος.

«Πιστεύω ότι [οι ρυθμιστικές αρχές] προσπαθούν να στείλουν ένα σήμα που τελικά θα πνίξει τα [κρύπτο]», είπε ο Μπρουκς στο CDTV.

Ο Μπρουκς είπε ότι είναι “100% σίγουρος ότι οι ρυθμιστικές αρχές συνεργάζονταν” για το κλείσιμο των τριών τραπεζών, παρά τις διαφορετικές συνθήκες.

Το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης, για παράδειγμα, δήλωσε την Τρίτη η Signature Bank δεν έκλεισε λόγω κρύπτο, αλλά λόγω «κρίσης εμπιστοσύνης » στην ηγεσία της τράπεζας. Η Signature είχε εργαστεί για να μειώσει την έκθεσή της σε κρυπτονομίσματα τις τελευταίες εβδομάδες. Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια δήλωσε ότι ανέλαβε την SVB (όπου κάποτε λειτουργούσε το CoinDesk) λόγω της « ανεπαρκούς ρευστότητας και αφερεγγυότητας ». Η Silvergate έκλεισε οικειοθελώς μια εβδομάδα αφότου είπε ότι θα αργούσε να υποβάλει την ετήσια έκθεσή της και δεν ήταν σίγουρος για την ικανότητά της να συνεχίσει ως « συνεχιζόμενη επιχείρηση ».

Ωστόσο, στον Μπρουκς «αυτά τα πράγματα δεν είναι καθόλου ατυχήματα. Είμαι πολύ σίγουρος γι’ αυτό.”

Αλλά τα κρύπτο δεν θα αποκοπούν τόσο εύκολα, είπε ο Brooks, η εταιρεία του οποίου περιγράφει τον εαυτό της ως εταιρεία τεχνολογίας blockchain πλήρους υπηρεσίας. «Πάντα θα υπάρχουν μικρότερες τράπεζες που θα είναι πρόθυμες να εντείνουν» και να συνεργαστούν με εταιρείες κρύπτο, είπε. Αλλά θα ήταν «καλύτερο εάν μεγαλύτερες τράπεζες με καλύτερη διαχείριση κινδύνου εξυπηρετούσαν τον κλάδο».

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/03/15/bitfury-ceo-us-government-using-crisis-to-choke-off-crypto-access-to-banks/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X