Το eToro διακόπτει τις αγορές ALGO, MANA, MATIC και DASH για τους πελάτες των ΗΠΑ

Η πλατφόρμα λιανικών συναλλαγών eToro σταμάτησε τις αγορές της Algorand, Decentraland, Polygon, και Dash για τους πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε απάντηση στα tokens που χαρακτηρίζονται ως κινητές αξίες σε πρόσφατες αγωγές της SEC.

Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου ο ανταγωνιστής Robinhood σταμάτησε επίσης την υποστήριξη για το MATIC μαζί με το Cardano και Solana, δύο άλλα κρυπτονομίσματα που θεωρούνται τίτλοι από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε ένα νήμα στο Twitter στις 12 Ιουνίου, η eToro US σημείωσε ότι είχε αναθεωρήσει τις καταχωρίσεις κρύπτο “υπό το φως του ταχέως εξελισσόμενου ρυθμιστικού τοπίου” και των “πρόσφατων εξελίξεων” με την SEC.

Τα περιουσιακά στοιχεία διαγράφηκαν επίσημα από τις 6:00 π.μ. ώρα Ανατολικής Ευρώπης στις 12 Ιουλίου, ωστόσο οι χρήστες του eToro στις ΗΠΑ θα μπορούν να κατέχουν και να πωλούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία.

“Παραμένουμε υποστηρικτές των κρύπτο περιουσιακών στοιχείων και πιστεύουμε στη σημασία της προσφοράς στους χρήστες μας πρόσβασης σε ένα διαφοροποιημένο φάσμα κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων, το οποίο περιλαμβάνει μετοχές, ETF και δικαιώματα προαίρεσης. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε στενά με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για να διαμορφώσουμε το μέλλον της βιομηχανίας κρύπτο και να υπερασπιστούμε την πρόσβαση για τους απλούς επενδυτές”, δήλωσε η εταιρεία.

Η εταιρεία επέλεξε ουσιαστικά να στραφεί στην πλευρά της προσοχής, δεδομένου ότι η SEC έχει πλέον υποστηρίξει σε αγωγές κατά της Binance και της Coinbase ότι σημαντικά περιουσιακά στοιχεία όπως τα ADA, SOL, MATIC, MANA, ALGO και αρκετά άλλα είναι τίτλοι.

Μέλη της κοινότητας διερωτήθηκαν γιατί η eToro US δεν ανέφερε τίποτα για το SOL, το οποίο θεωρήθηκε επίσης ασφάλεια στις πρόσφατες αγωγές. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της eToro διευκρίνισε ότι το SOL δεν αποτελεί μέρος των προσφορών της eToro US.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η eToro US προχωρά σε διακοπή της πρόσβασης σε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία ως απάντηση στην φιλική προς τις διαφορές SEC. Τον Δεκέμβριο του 2020, η εταιρεία διέγραψε επίσης το Ripple μετά τη μήνυση της SEC κατά της Ripple Labs.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: