Τρεις λόγοι για τους οποίους οι αναλυτές του Bitcoin πιστεύουν ότι ο κύκλος τιμών του BTC έχει κορυφωθεί

Ο μακροπρόθεσμος ρυθμός πληθωρισμού του Bitcoin πλησιάζει ένα κρίσιμο κατώφλι

Ο Charles Edwards, ιδρυτής της Capriole Investments, επισημαίνει ότι διάφοροι δείκτες onchain αναδεικνύουν μια πιθανή αδυναμία στην ικανότητα του Bitcoin να φτάσει σε νέα υψηλά μετά από δύο προσπάθειες. Στην πρόσφατη ανάλυσή του, ο Edwards τόνισε ότι το ποσοστό πληθωρισμού μεταξύ των μακροπρόθεσμων κατόχων του Bitcoin (LTH) αυξάνεται τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Glassnode, αυτός ο ρυθμός πληθωρισμού της αγοράς LTH υπολογίζει τον ετήσιο ρυθμό συσσώρευσης ή διανομής μεταξύ των κατόχων, προσαρμοσμένο για τα καθημερινά νέα νομίσματα που εξορύσσονται. Ένα υψηλότερο ποσοστό συνεπάγεται αύξηση της πίεσης πώλησης λόγω μείωσης των χαρτοφυλακίων Bitcoin μεταξύ των μακροπρόθεσμων επενδυτών.

Κατά τη διάρκεια περιόδων κατά τις οποίες ο πληθωρισμός της αγοράς υπερβαίνει το γενικό ποσοστό πληθωρισμού σε ένα όριο 2%, συνήθως σηματοδοτεί μια υψηλή πιθανότητα να έχει σημειωθεί μια κορύφωση της αγοράς ή μια “κορυφή κύκλου”. Ο Edwards εξέφρασε την ανησυχία του καθώς το ποσοστό πλησίασε το 1,9, επικίνδυνα κοντά σε αυτό το κρίσιμο όριο.

Η ροή αδρανοποίησης του Bitcoin αυξήθηκε κατά τρεις μήνες

Η ροή αδράνειας, μια άλλη κρίσιμη μέτρηση για την αξιολόγηση των κύκλων της αγοράς του Bitcoin και του κλίματος (ανοδικού ή καθοδικού), έχει παρουσιάσει σημαντική άνοδο τους τελευταίους τρεις μήνες. Αυτή η μετρική μετρά το επίπεδο δραστηριότητας των δαπανημένων νομισμάτων σε σχέση με το πλαίσιο των γενικών τάσεων.

Τα δεδομένα της Glassnode υποδεικνύουν ότι το z-score της ροής αδράνειας έχει αυξηθεί απότομα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κορυφώνοντας ιδιαίτερα τον Απρίλιο. O Edwards ερμηνεύει αυτό ως ένδειξη ότι τα παλαιότερα νομίσματα κινούνται, γεγονός που ιστορικά συσχετίζεται με τις κορυφές της αγοράς περίπου τρεις μήνες αργότερα. Δεδομένου ότι έχουν περάσει πλέον τρεις μήνες από την κορύφωση, η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών και το σταθερό μοτίβο z-score αδράνειας ευθυγραμμίζονται στενά με τις προηγούμενες κορυφές της αγοράς το 2017 και το 2021, υποδεικνύοντας ενδεχομένως την τρέχουσα υπερτίμηση.

Μια απότομη αύξηση του δαπανηθέντος όγκου θα μπορούσε να είναι ένα κορυφαίο σήμα Bitcoin

Ο Edwards υπογράμμισε επίσης τη σημασία της παρακολούθησης των μοτίβων του όγκου των δαπανηθέντων, ιδίως των ξαφνικών αυξήσεων που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν πιθανές ζώνες κινδύνου. Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν μια αξιοσημείωτη αύξηση του όγκου των Bitcoin που διακινήθηκαν, η οποία χρονολογείται από επτά έως δέκα χρόνια, γεγονός που υποδηλώνει έναν ταχέως εξελισσόμενο κύκλο που θα μπορούσε να πλησιάζει στην κορύφωσή του.

Μια εντυπωσιακή παρατήρηση του Edwards σε μια ανάρτηση της 2ας Ιουλίου στο X σημείωσε μια άνευ προηγουμένου κίνηση του Bitcoin, με ποσά που εκτινάχθηκαν σε δεκαπλάσια επίπεδα από τα προηγούμενα υψηλά, κυρίως λόγω ιστορικών κινήσεων στην αλυσίδα.

Περαιτέρω, πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin έχουν μεταφερθεί από δεκαετείς διευθύνσεις, που πιθανώς συνδέονται με τις προετοιμασίες που έκανε το πια νεκρό ανταλλακτήριο Mt. Gox για να αρχίσει την αποπληρωμή των πιστωτών. Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις της Swan, μιας χρηματοοικονομικής εταιρείας με επίκεντρο το Bitcoin, η οποία εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο στην αγορά από το γεγονός ότι περίπου 142.000 Bitcoin θα γίνουν και πάλι ρευστά μετά από μια δεκαετία.

Ο Swan αναμένει ότι ενώ πολλοί πιστωτές είναι έτοιμοι να κρατήσουν τις πληρωμές τους, εκτιμήσεις όπως η θεσμική ιδιοκτησία και οι φορολογικές επιπτώσεις θα μπορούσαν να μετριάσουν την πίεση των πωλήσεων. Προσθέτοντας σε αυτό, μια πρόσφατη αποκάλυψη από την Arkham Intelligence ανέδειξε σημαντικές συναλλαγές από ένα πορτοφόλι που έχει επισημανθεί από τη γερμανική κυβέρνηση (BKA), συμπεριλαμβανομένων σημαντικών μεταφορών σε μεγάλα ανταλλακτήρια όπως το Coinbase και το Bitstamp στις 2 Ιουλίου.

Συμπέρασμα

Αυτά τα μοτίβα και οι συναλλαγές, που παρατηρήθηκαν τόσο από μεμονωμένους αναλυτές όσο και από επιχειρήσεις, υποδηλώνουν ότι το Bitcoin θα μπορούσε να βρίσκεται σε ένα σημαντικό σημείο καμπής, επηρεασμένο από τα ιστορικά μοτίβα πώλησης και τις στρατηγικές αποφάσεις των μακροπρόθεσμων κατόχων και των θεσμικών παικτών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: