Το Bitcoin χάνει ράλι στα τέλη Ιουνίου καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η διατήρηση 60.000 $ είναι τύχη

Η αξία του Bitcoin έφτασε τα 61.000 δολάρια στις 3 Ιουλίου, επηρεασμένη από μια δυσοίωνη ενημέρωση σχετικά με τις προσδοκίες των Ηνωμένων Πολιτειών για τον πληθωρισμό.

Ο Πάουελ της Fed δίνει ώθηση στη μείωση των επιτοκίων

Τα δεδομένα από το TradingView έδειξαν μια σταδιακή ανάκαμψη της τιμής του Bitcoin μετά από μια πτώση 2% στο τέλος της ημέρας.

Η πτώση αυτή επέτεινε τις προηγούμενες απώλειες, διαμορφώνοντας ένα τοπικό χαμηλό στα 60.561 δολάρια στο Bitstamp και αντιστρέφοντας τα κέρδη που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το κλίμα επιδεινώθηκε περαιτέρω μετά την ομιλία του Jerome Powell, του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, σε εκδήλωση στην Πορτογαλία σχετικά με την οικονομία και τη νομισματική πολιτική.

Ο Πάουελ τόνισε την ανάγκη για πιο ισχυρά στοιχεία προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων -μια απόφαση που αναμενόταν έντονα από τους υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων ευαίσθητων στον κίνδυνο.

“Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι τα στοιχεία που βλέπουμε είναι μια πραγματική αντανάκλαση των υποκείμενων τάσεων του πληθωρισμού”, δήλωσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters και άλλων ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Οι προσδοκίες της αγοράς για μείωση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Fed τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν ελαφρώς, με τις πιθανότητες να διαμορφώνονται περίπου στο 65%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group.

“Η Fed θα διατηρήσει την προσέγγισή της να αποφασίζει ανά συνεδρίαση”, σχολίασε το The Kobeissi Letter on X. “Ενώ η αγορά αναμένει δύο μειώσεις επιτοκίων φέτος, η Fed σηματοδοτεί μόνο μία. Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί”.

Η πτώση του Bitcoin Hashrate μπορεί να πυροδοτήσει “υγιή καθυστερημένη διόρθωση”

Καθώς η τιμή του Bitcoin διολίσθησε σε μια γνωστή κατηγορία τιμών, οι παρατηρητές της αγοράς εξέφρασαν την αγανάκτησή τους.

Ο trader Skew υπογράμμισε τις τακτικές χειραγώγησης στα ανταλλακτήρια, όπως το order “spoofing,” το οποίο δημιούργησε τεχνητά επίπεδα αντίστασης επανειλημμένα.

Σημείωσε επίσης την ημέρα αυτή ότι η ζήτηση spot στο Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, κυμαινόταν γύρω στα 60.000 δολάρια “και χαμηλότερα”.

Πρόσθετες παρατηρήσεις επεσήμαναν ότι το Bitcoin είχε κλείσει το πιο πρόσφατο “κενό” στα  CME futures, αποτέλεσμα της θετικής κίνησης του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.

Για τον Charles Edwards, ιδρυτή της Capriole Investments, οι πρόσφατες τάσεις των τιμών του Bitcoin ήταν ανησυχητικές.

Υποστήριξε ότι η αγορά δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί στην τρέχουσα φάση της συνθηκολόγησης των miner – μια κατάσταση που αναλύθηκε πρόσφατα.

“Η αγορά δεν έχει ακόμη λάβει υπόψη της τις σοβαρές διαταραχές στην αλυσίδα”, προειδοποίησε τους X followers του. “Μπορεί να μην είναι απαραίτητο, καθώς ο χρόνος μπορεί να θεραπεύσει, αλλά το Bitcoin δεν φημίζεται για την υπομονή του. Μπορεί να μείνουμε τυχεροί, με τις τιμές να σταθεροποιούνται μεταξύ 60-70 χιλιάδων δολαρίων για μερικούς μήνες, ή μπορεί να αντιμετωπίσουμε σύντομα μια σημαντική διόρθωση”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: