Καινοτομία εν μέσω απεργίας στο Χόλιγουντ: Το Netflix αυξάνει τις προσλήψεις AI με προσοδοφόρες ευκαιρίες εργασίας

Εν μέσω της συνεχιζόμενης απεργίας της Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists/Writers Guild of America (SAG-AFTRA/WGA), η οποία επικεντρώνεται γύρω από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή, το Netflix έκανε ένα αξιοσημείωτο βήμα διαφημίζοντας υψηλόμισθες θέσεις για προγραμματιστές AI στα R&D Labs και στο τμήμα Machine Learning.

Ανταποκρινόμενο στο εξελισσόμενο τοπίο της τεχνολογίας AI, το Netflix στοχεύει να ενισχύσει την πλατφόρμα μηχανικής μάθησης μέσω της δημιουργίας ενός νέου ρόλου διαχείρισης προϊόντων. Ο γίγαντας του streaming αναζητά ενεργά εξειδικευμένους υποψηφίους για τη θέση αυτή, μαζί με έναν ρόλο τεχνικού διευθυντή. Και οι δύο θέσεις θα εδρεύουν στα κεντρικά γραφεία του Netflix στο Los Gatos της Καλιφόρνια, με δυνατότητα απομακρυσμένης εργασίας. Η γοητεία αυτών των ρόλων δεν έγκειται μόνο στη δυνατότητα συμβολής σε πρωτοποριακές εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και στους εξαψήφιους μισθούς που προσφέρουν. Η θέση του Τεχνικού Διευθυντή συνοδεύεται από μισθό 450.000 έως 650.000 δολάρια, ενώ η θέση του Διευθυντή Προϊόντος προσφέρει ένα προσοδοφόρο μισθολογικό εύρος από 300.000 έως 900.000 δολάρια.

Η απεργία του Χόλιγουντ τροφοδοτήθηκε από τις ανησυχίες που μοιράζονται συγγραφείς και ηθοποιοί σχετικά με την αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Οι συγγραφείς φοβούνται ότι τα εργαλεία δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, με παράδειγμα το ChatGPT της OpenAI, μπορεί να αντικαταστήσουν τους δημιουργικούς τους ρόλους στη βιομηχανία. Από την άλλη πλευρά, οι ηθοποιοί εκφράζουν ανησυχία για τη σάρωση των προσώπων και των σωμάτων τους για ρόλους στο παρασκήνιο, εγείροντας ανησυχίες για την πιθανή μακροχρόνια χρήση του ομοιώματός τους χωρίς επαρκή αποζημίωση.

Η δημοσίευση θέσεων εργασίας από το Netflix υπογραμμίζει την αλματώδη αύξηση της ζήτησης για τεχνογνωσία ΤΝ και μηχανικής μάθησης, ιδίως υπό το πρίσμα των ραγδαίων εξελίξεων στην τεχνολογία ΤΝ μετά την εισαγωγή του ChatGPT τον Νοέμβριο. Και οι δύο θέσεις απαιτούν εμπειρία στον σχεδιασμό παιχνιδιών και στον τομέα της μηχανικής μάθησης, χωρίς να ορίζεται ως υποχρεωτική προϋπόθεση το πτυχίο πανεπιστημίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι θέσεις εργασίας της Netflix εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, συμπίπτοντας με την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της SAG-AFTRA και της Συμμαχίας Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP). Ως απάντηση σε αυτή την κατάσταση, οι ηθοποιοί έδειξαν αλληλεγγύη στους απεργούς σεναριογράφους συμμετέχοντας μαζί τους στην απεργιακή γραμμή, σηματοδοτώντας τη συλλογική δράση και τη σημασία αυτής της περιόδου των διαπραγματεύσεων για τα συμβόλαια στον κινηματογραφικό και τηλεοπτικό κλάδο.

Με την απεργία στο Χόλιγουντ να εντείνει τον διάλογο γύρω από τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στους δημιουργικούς ρόλους, η αναζήτηση ταλέντων τεχνητής νοημοσύνης από το Netflix δείχνει τη δέσμευση της εταιρείας να αγκαλιάσει τεχνολογίες αιχμής για να ενισχύσει τις προσφορές της στο τοπίο της ψυχαγωγίας. Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στον κλάδο παραμένει ένα βασικό σημείο εστίασης, καθώς τόσο τα οφέλη όσο και οι ανησυχίες που περιβάλλουν την εφαρμογή της συνεχίζουν να διαμορφώνουν το μέλλον της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: