Χρηματοοικονομικό εποπτικό όργανο του Ηνωμένου Βασιλείου προς τη βιομηχανία κρύπτο: «Ας εργαστούμε μαζί»

Η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, η Financial Conduct Authority (FCA), επιθυμεί να συνεργαστεί με τις εταιρείες κρύπτο για την ανάπτυξη ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τον κλάδο.

Στις 25 Απριλίου, η εκτελεστική διευθύντρια της FCA, Sarah Pritchard, μίλησε στο συνέδριο City Week του Λονδίνου, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας για τους κανονισμούς κρύπτο.

“Θέλουμε τη συμβολή του κλάδου για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε το μελλοντικό ρυθμιστικό καθεστώς για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία σωστά”, δήλωσε η ίδια.

“Ας συνεργαστούμε, για να διαμορφώσουμε τους κανόνες και τους κανονισμούς μας προς όφελος των αγορών, των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, καθώς τα κρύπτο μετατρέπεται από εξειδικευμένη σε mainstream.”

Αναφέρθηκε στα κρύπτο ως ένα “σύμβολο της εναλλακτικής εξέγερσης”, αλλά αναγνώρισε ότι “έχει γίνει πιο διαδεδομένη”.

“Η αποτελεσματική έγκαιρη εμπλοκή υποστηρίζει ρυθμίσεις που ωφελούν όλους και βοηθά τις επιχειρήσεις να είναι προετοιμασμένες όταν οι κανονισμοί τεθούν σε ισχύ”, πρόσθεσε.

Η Pritchard ανέφερε μια προειδοποίηση που εξέδωσε η FCA προς τους επενδυτές κρύπτο μια εβδομάδα πριν από την κατάρρευση της FTX στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά πρόσθεσε: “Ήμασταν πάντα ανοιχτοί στην καινοτομία”, δηλώνοντας:

“Τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία και το blockchain προσφέρουν ευκαιρίες για πιο αποτελεσματικές και καινοτόμες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και προϊόντα”.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προσέγγιση στην άλλη πλευρά της λίμνης, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κρύπτο στην Αμερική ισχυρίζονται ότι οι τοπικές χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταπνίξουν τον κλάδο των κρύπτο με ενέργειες επιβολής, σε αντίθεση με την ανάπτυξη ουσιαστικών κανονισμών σε συνεργασία με τους ηγέτες του κλάδου.

Η Pritchard σημείωσε ότι οι αρμοδιότητες της FCA περιορίζονται στο να διασφαλίζει ότι οι επιχειρήσεις κρύπτο που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο συμμορφώνονται με τη νομοθεσία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (CTF).

“Μόνο όταν η κυβέρνηση νομοθετήσει, θα έχουμε περισσότερες εξουσίες για τη ρύθμιση των κρύπτο”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Pritchard, η FCA έχει υποστηρίξει τις εταιρείες κρύπτο και έχει καταχωρίσει 41 εταιρείες όλων των μεγεθών, ωστόσο, σχεδόν τα τρία τέταρτα των 195 συνολικών καταχωρίσεων από εταιρείες του εξωτερικού απορρίφθηκαν ή απέσυραν τις αιτήσεις τους για άδεια λειτουργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Pritchard ανέφερε επίσης ότι η “απτή αλλαγή” θα έρθει με τη μορφή νομοθεσίας για τις προωθητικές ενέργειες κρύπτο και τη διαφήμιση επενδύσεων υψηλού κινδύνου. Οι ισχύοντες κανόνες διαφήμισης συνεπάγονται βαριές ποινές για τις εταιρείες που τους παραβιάζουν.

“Αυτό θα περιέλθει στην αρμοδιότητά μας μόλις η κυβέρνηση νομοθετήσει και οι εταιρείες θα έχουν τέσσερις μήνες για να εφαρμόσουν τις αλλαγές”, δήλωσε. “Οι κανόνες θα δημοσιευθούν αφού προωθηθεί η νομοθεσία”.

Η FCA συνεργάζεται επίσης στενά με την κυβέρνηση σχετικά με τις προτάσεις της για τη ρύθμιση των stablecoins, σημείωσε η Pritchard.

Στις αρχές Μαρτίου, αξιωματούχοι της FCA δήλωσαν στην κυβέρνηση ότι οι κανονισμοί για τα κρύπτο ήταν αναπόφευκτοι. Η ρυθμιστική αρχή προσπαθεί να προωθήσει τον νόμο για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τις αγορές, ο οποίος εισήχθη τον Ιούλιο και τροποποιήθηκε τον Οκτώβριο για να συμπεριλάβει ρυθμίσεις για τα κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: