Το White Paper του Bitcoin προφανώς κρύβεται στο σύγχρονο macOS της Apple

Το original White Paper του Satoshi Nakamoto που καθορίζει το Bitcoin δίκτυο φαίνεται να κρύβεται σε κάθε σύγχρονη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τους υπολογιστές Mac της Apple.

Μια δημοσίευση στο blog του τεχνολόγου Andy Baio στις 5 Απριλίου αποκάλυψε ότι ένα PDF του White Paper του Bitcoin “προφανώς έχει παραδοθεί με κάθε αντίγραφο του macOS από το Mojave του 2018”.

Ο Baio δήλωσε ότι “απλώς προσπαθούσε να επιδιορθώσει τον εκτυπωτή του” και να σαρώσει ένα έγγραφο με έναν ασύρματο σαρωτή, όταν εμφανίστηκε μια συσκευή που ονομάζεται “Virtual Scanner II” και την οποία “δεν είχε ξαναδεί ποτέ”.

Από προεπιλογή, το Virtual Scanner II έδειχνε μια φωτογραφία, αλλά όταν ο Baio άλλαξε τον τύπο του μέσου από “Φωτογραφία” σε “Έγγραφο”, εμφανίστηκε το White Paper του Nakamoto.

“Δεν έψαχνα για το White Paper Bitcoin!” Ο Baio αναφώνησε. “Απλά προσπαθούσα να φτιάξω τον εκτυπωτή μου!”

Στην ανάρτησή του, ο Baio είπε ότι “δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα γι’ αυτό στο διαδίκτυο”. Μοιράστηκε ένα νήμα Twitter του Νοεμβρίου 2020 από τον σχεδιαστή Joshua Dickens, ο οποίος βρήκε επίσης το έγγραφο, το οποίο ο Baio χρησιμοποίησε για να βρει τη θέση του αρχείου.

Ο Baio δημιούργησε μια προτροπή για χρήση στο Terminal, μια διεπαφή γραμμής εντολών για το macOS, ώστε να μπορούν άλλοι να εμφανίζουν εύκολα το έγγραφο.

“Άρχισα να ρωτάω άλλους φίλους που χρησιμοποιούν Mac αν μπορούσαν να το επιβεβαιώσουν, και όλοι μπορούσαν”, είπε.

Στην ανάρτησή του στο blog, ο Baio ισχυρίστηκε ότι το αρχείο βρίσκεται σε “κάθε έκδοση του macOS από το Mojave (10.14.0) έως την τρέχουσα έκδοση (Ventura), αλλά δεν υπάρχει στο High Sierra (10.13) ή νωρίτερα”.

Είναι άγνωστο γιατί το White Paper του Nakamoto αποστέλλεται με τις σύγχρονες εκδόσεις του macOS. Ο Baio υπέθεσε στην ανάρτησή του ότι ήταν “απλώς ένα βολικό, ελαφρύ πολυσέλιδο PDF για δοκιμαστικούς σκοπούς, που δεν προοριζόταν ποτέ να το δουν οι τελικοί χρήστες”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: