Το σουηδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Alecta εγκαταλείπει τις μετοχές της First Republic Bank μετά την κατακόρυφη πτώση της τιμής τους

Το ιδιωτικό σουηδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Alecta πούλησε τις μετοχές του στην First Republic Bank, την αμερικανική τράπεζα που αγωνίζεται να παραμείνει στη ζωή μετά από μια σοβαρή πτώση της αξίας της μετοχής, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τράπεζας στις 21 Μαρτίου. Η Alecta ήταν ο πέμπτος μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας.

Η Alecta σημείωσε ζημιά στη συμφωνία μετά την απώλεια κεφαλαίων από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB)  και της Signature Bank. Οι μετοχές της First Republic Bank υποχώρησαν 87% αφού η SVB αναγκάστηκε να κλείσει στις αρχές του μήνα. Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alecta, Magnus Billing, δήλωσε  στο Bloomberg:

“Η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της First Republic ήταν πολύ μεγάλη, εν μέρει λόγω του γεγονότος ότι ο δανειστής υποβαθμίστηκε σε καθεστώς junk”.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η Alecta σημείωσε ζημιά 728 εκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση των μετοχών της First Republic. Αυτή η ζημία ήρθε πάνω από περίπου 862 εκατομμύρια δολάρια που είχε η Alecta στην SVB και 310 εκατομμύρια δολάρια στην Signature Bank πριν από το κλείσιμό της.

Το συμβούλιο του συνταξιοδοτικού ταμείου ζήτησε από την Billing να διερευνήσει εάν η “επενδυτική στρατηγική, η κατανομή κινδύνου και η εντολή για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων είναι βέλτιστη” την περασμένη εβδομάδα.

Η Alecta έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία περίπου 116 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους λογαριασμούς 2,6 εκατομμυρίων ατόμων και 35.000 εταιρειών στη Σουηδία. Ο δείκτης φερεγγυότητας του αμοιβαίου κεφαλαίου δεν επηρεάστηκε από τις ζημίες από τις τράπεζες των ΗΠΑ.

Αφού έφτασαν στο χαμηλό των 12,15 $ στις 20 Μαρτίου, οι μετοχές της First Republic Bank πωλούνταν για 17,11 $ κατά τη στιγμή της σύνταξης.

Η Silicon Valley Bank, η οποία εξυπηρέτησε σε μεγάλο βαθμό τον κλάδο των τεχνολογικών startup, κήρυξε πτώχευση στις 17 Μαρτίου, αφού αναγκάστηκε να πουλήσει ομόλογα με ζημία για να καλύψει μια τράπεζα. Η Signature Bank έκλεισε από τις αρχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης στις 12 Μαρτίου σε μια ενέργεια που υποστηρίζεται από ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές. Η τράπεζα διατηρούσε καταθέσεις αρκετών εταιρειών κρύπτο , συμπεριλαμβανομένων των Coinbase, Celsius και Paxos, αν και εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης αρνήθηκε ότι το κλείσιμο σχετίζεται με κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: