Το Polygon εισάγει το POL Token, θέτοντας τις βάσεις για την αντικατάσταση του MATIC

Σε μια σημαντική κίνηση, η Polygon Labs εισήγαγε το συμβόλαιο Ethereum για το τελευταίο της token, POL, όπως αποκαλύφθηκε σε πρόσφατη ανακοίνωση στις 25 Οκτωβρίου. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας μετασχηματιστικής φάσης για το οικοσύστημα της Polygon, με το POL να προορίζεται τελικά να αντικαταστήσει το υπάρχον token MATIC. Σημειωτέον, oι χρήστες του Polygon δεν απαιτείται να ανταλλάξουν τις MATIC συμμετοχές τους με POL σε αυτή τη συγκυρία.

Η έναρξη του POL πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου στις 09:06 π.μ. UTC, όπως προκύπτει από τα αρχεία blockchain. Επίσημα γνωστό ως “Polygon Ecosystem Token”, το POL έχει σχεδιαστεί για να τροφοδοτήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο zero knowledge-based Layer 2 chains. Αυτό καθίσταται εφικτό μέσω ενός πρωτοποριακού “πρωτοκόλλου επανατοποθέτησης”, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους token να τοποθετήσουν το POL σε πολλαπλές αλυσίδες, επιτρέποντας έτσι ποικίλες λειτουργίες.

Το λανσάρισμα του POL σηματοδοτεί την έναρξη πολλών βασικών πρωτοβουλιών που περιγράφονται στον Polygon 2.0 roadmap. Μεταξύ αυτών των πρωτοβουλιών είναι η εισαγωγή ενός νέου staking layer στο οικοσύστημα Polygon, η αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου Proof of Stake (PoS) σε zkEVM layer-2 και η καθιέρωση ενός πρωτοκόλλου κοινής ρευστότητας σε όλα τα δίκτυα Polygon.

Είναι ζωτικής σημασίας να σημειωθεί ότι το POL δεν εξυπηρετεί επί του παρόντος καμία λειτουργική λειτουργία εντός του δικτύου Polygon. Οι δραστηριότητες staking τόσο στο Polygon PoS όσο και στο Polygon zkEVM συνεχίζουν να λειτουργούν χρησιμοποιώντας το προηγούμενο token, το MATIC. Επιπλέον, τα gas fees στο δίκτυο PoS εξακολουθούν να διακανονίζονται με το MATIC. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για τους χρήστες, τους επικυρωτές ή τους προγραμματιστές εφαρμογών να ανταλλάξουν τα token MATIC με POL.

Η Polygon Labs παρουσίασε αρχικά τα σχέδιά της για ένα νέο οικοσύστημα layer 2 στις 29 Ιουνίου, ονομάζοντάς το “Polygon 2.0”. Στη συνέχεια, στις 14 Σεπτεμβρίου, η ομάδα ανακοίνωσε την υιοθέτηση του νέου token POL. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτής της ανακοίνωσης, το POL βρισκόταν ακόμη στο στάδιο της πρότασης και δεν είχε ακόμη αναπτυχθεί στο δίκτυο Ethereum.

Το προτεινόμενο οικοσύστημα layer 2 του Polygon ξεχωρίζει για τη χρήση zero-knowledge proofs για την επικύρωση συναλλαγών σε διάφορα δίκτυα. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση τοποθετεί τo Polygon σε άμεσο ανταγωνισμό με το οικοσύστημα Optimism που προτείνεται από την Optimism Labs, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία optimistic rollup για την ασφάλεια των μηνυμάτων που ανταλλάσσονται μεταξύ των δικτύων. Καθώς αυτές οι εξελίξεις ξεδιπλώνονται, το τοπίο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης είναι έτοιμο για σημαντικό μετασχηματισμό.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: