Το PancakeSwap DEX εγκαινιάζει την έκδοση 3 στην αλυσίδα BNB και το Ethereum

Το PancakeSwap, ένα αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο ή DEX, με περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες, παρουσίασε τη Δευτέρα την έκδοση 3 στα δίκτυα Ethereum και BNB Chain.


Η αναβαθμισμένη πλατφόρμα θα προσφέρει τις φθηνότερες χρεώσεις για συναλλαγές εντός της αλυσίδας μεταξύ αντίστοιχων όπως το SushiSwap και το Uniswap και αυξημένες αποδόσεις για τους παρόχους ρευστότητας, δήλωσαν οι προγραμματιστές του ανταλλακτηρίου στο την Κυριακή.


Το PancakeSwap V3 εισάγει επίσης χαρακτηριστικά που ενισχύουν την κεφαλαιακή αποδοτικότητα της πλατφόρμας. Αυτά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα στους παρόχους ρευστότητας να συγκεντρώνουν τα κεφάλαιά τους σε μικρότερα εύρη τιμών, ένα χαρακτηριστικό που οδηγεί σε υψηλότερα κέρδη από αμοιβές από το ίδιο ποσό καταθέσεων, δήλωσαν οι προγραμματιστές.

Η V3 θα εισαγάγει τέσσερις διαφορετικές βαθμίδες τελών συναλλαγών: 0,01%, 0,05%, 0,25% και 1%. Η V2 προσέφερε μία μόνο βαθμίδα 0,25%. Κάθε ζεύγος token μπορεί να έχει μια δεξαμενή ρευστότητας για κάθε βαθμίδα αμοιβής, με τα ζεύγη περιουσιακών στοιχείων να κλίνουν προς την βαθμίδα όπου τα κίνητρα τόσο για τους παρόχους ρευστότητας όσο και για τους συναλλασσόμενους είναι πιο αποδοτικά.
Αυτή η προσέγγιση έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει μια ισορροπία μεταξύ των trader που πληρώνουν τη χαμηλότερη βαθμίδα αμοιβής, ενώ παράλληλα παρέχει κίνητρα για την υψηλότερη δυνατή ρευστότητα από τους LP. Στο μέλλον, το PancakeSwap V3 θα εισαγάγει δύο νέα χαρακτηριστικά: Ένα πρόγραμμα ανταμοιβών συναλλαγών V3 “VIP” και μια λειτουργία διαχείρισης θέσεων.


Το πρόγραμμα VIP είναι ένα κλιμακωτό σύστημα που ανταμείβει τους trader για τον όγκο συναλλαγών τους με αποκλειστικά οφέλη, όπως η ευκαιρία να λάβουν έως και 5% έκπτωση τέλους συναλλαγών – γεγονός που μπορεί να δώσει κίνητρα για μεγαλύτερη δραστηριότητα στην πλατφόρμα και να βελτιώσει τα έσοδα της PancakeSwap.


Η λειτουργία “position panager” θα επιτρέπει στους trader να καταθέτουν εύκολα ρευστότητα και να βελτιστοποιούν αυτή τη θέση, με βάση τις αμοιβές και τις ανταμοιβές, με την πάροδο του χρόνου. Το εργαλείο εξαλείφει την ανάγκη για χειροκίνητους υπολογισμούς για ενσωματώσεις τρίτων, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόζουν αυτόματα τις θέσεις τους και να κερδίζουν ανταμοιβές αμοιβών, παραμένοντας εντός του εύρους.

Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη και αναμένεται να εισαχθούν σύντομα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: