Το νομοσχέδιο της Μοντάνα για το “δικαίωμα στην εξόρυξη” κρύπτο περνάει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Το νομοσχέδιο, το οποίο επιδιώκει να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των miners κρύπτο στην πολιτεία Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών, πέρασε με επιτυχία την τρίτη ανάγνωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας. Τώρα, το μόνο που απαιτείται για να γίνει νόμος είναι η υπογραφή του κυβερνήτη.

Το νομοσχέδιο με αριθμό 178, που απαγορεύει στις τοπικές αρχές να παρεμποδίζουν τις εργασίες εξόρυξης κρύπτο, εγκρίθηκε κατά την τρίτη ανάγνωση με 64 ψήφους υπέρ και 35 κατά στις 12 Απριλίου. Η νομοθεσία είχε ήδη περάσει από την ψηφοφορία της Γερουσίας τον Φεβρουάριο. Τώρα θα φτάσει στο γραφείο του κυβερνήτη Greg Gianforte. Αν και ο Gianforte έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο, είναι απίθανο να το κάνει, καθώς ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, μαζί με τον εισηγητή του νομοσχεδίου, τον πολιτειακό γερουσιαστή Daniel Zolnikov.

Η νομοθεσία αποσκοπεί στην καθιέρωση ενός “δικαιώματος εξόρυξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων” και στην απαγόρευση οποιωνδήποτε διακριτικών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας που χρεώνονται στους crypto miners. Επιπλέον, επιδιώκει να διασφαλίσει τις εργασίες εξόρυξης που λαμβάνουν χώρα “στο σπίτι” και να αφαιρέσει την εξουσία των τοπικών κυβερνήσεων να χρησιμοποιούν νόμους περί χωροταξίας για να παρεμποδίζουν τις δραστηριότητες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Το νομοσχέδιο απαγορεύει επίσης την επιβολή πρόσθετων φόρων στη χρήση κρυπτονομισμάτων ως μέσο πληρωμής. Κατηγοριοποιεί τα “ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία” που περιλαμβάνουν τα κρυπτονομίσματα, τα stablecoins και τα μη φθαρτά tokens ως “προσωπική περιουσία”.

Το τροποποιημένο σχέδιο νομοσχεδίου περιέχει μία σημαντική αλλαγή σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, με το τρίτο τμήμα να έχει συντομευτεί σημαντικά. Η παλαιά έκδοση της ενότητας τρία καταλάμβανε σχεδόν τρεις ολόκληρες σελίδες και περιλάμβανε διάφορα άρθρα άσχετα με την εξόρυξη κρύπτο. Τώρα, το τμήμα τρία περιγράφει τρεις συγκεκριμένους τομείς που περιορίζουν την εξουσία των τοπικών αρχών, συμπεριλαμβανομένου ενός περιορισμού στην επιβολή διαφορετικών απαιτήσεων στα κέντρα εξόρυξης από εκείνες στα κέντρα δεδομένων. Επιπλέον, οι αρχές δεν μπορούν να εμποδίσουν την εξόρυξη κρύπτο σε βιομηχανικές περιοχές και ιδιωτικές κατοικίες.

Στις αρχές Απριλίου, ένα νομοσχέδιο που προστατεύει τους crypto miners από διακριτικούς κανονισμούς και φόρους πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία της Αριζόνα και τώρα αναμένει επίσης την απόφαση του κυβερνήτη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: