Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επιτρέψει σε αδειοδοτημένες πλατφόρμες να εξυπηρετούν ιδιώτες επενδυτές

Η Επιτροπή Κινητών Αξιών και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (SFC) στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επιτρέψει σε αδειοδοτημένες πλατφόρμες να εξυπηρετούν ιδιώτες επενδυτές.

Σε μια ανακοίνωση στις 23 Μαΐου από την SFC, η ρυθμιστική αρχή είπε ότι οι χειριστές πλατφορμών εικονικής διαπραγμάτευσης περιουσιακών στοιχείων που επιθυμούν να συμμορφωθούν με τις προτεινόμενες οδηγίες της SFC είναι ευπρόσδεκτοι να υποβάλουν αίτηση για άδεια.

Οι κατευθυντήριες γραμμές που θα πρέπει να ακολουθούνται για τις πλατφόρμες διαπραγμάτευσης εικονικών περιουσιακών στοιχείων θα περιλαμβάνουν πτυχές όπως οι απαιτήσεις ασφάλειας της φύλαξης περιουσιακών στοιχείων, ο διαχωρισμός των περιουσιακών στοιχείων των πελατών και τα πρότυπα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, μεταξύ άλλων.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της SFC Julia Leung δήλωσε ότι η παροχή σαφών προσδοκιών των ρυθμιστικών αρχών είναι “κλειδί” για τη δημιουργία ενός υπεύθυνου και καινοτόμου περιβάλλοντος ανάπτυξης.

“Το ολοκληρωμένο ρυθμιστικό πλαίσιο του Χονγκ Κονγκ για τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία ακολουθεί την αρχή “ίδια επιχείρηση, ίδιοι κίνδυνοι, ίδιοι κανόνες” και αποσκοπεί στην παροχή ισχυρής προστασίας των επενδυτών και στη διαχείριση των βασικών κινδύνων”.

Ενώ οι κατευθυντήριες γραμμές θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2023, η SFC δεν έχει ακόμη εγκρίνει καμία πλατφόρμα συναλλαγών εικονικών περιουσιακών στοιχείων για την παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες επενδυτές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της περιόδου διαβούλευσης, η SFC έλαβε 152 γραπτές παρατηρήσεις από τον κλάδο.

Επιπλέον, η SFC δήλωσε ότι θα εφαρμόσει μια “σειρά από ισχυρά μέτρα” για να διασφαλίσει την προστασία των μικροεπενδυτών. Σε αυτά περιλαμβάνονται η χρηστή διακυβέρνηση, η καταλληλότητα κατά τη διαδικασία εισόδου και η ενισχυμένη δέουσα επιμέλεια των συμβολαιογράφων, μαζί με τα κριτήρια εισδοχής και τη γνωστοποίηση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι επί του παρόντος, οι περισσότερες από τις πλατφόρμες συναλλαγών εικονικών περιουσιακών στοιχείων που είναι προσβάσιμες στο κοινό δεν ρυθμίζονται από την SFC.

Συνέχισε λέγοντας ότι, όσοι δεν επιθυμούν να συμμορφωθούν με τις επερχόμενες κατευθυντήριες γραμμές θα πρέπει να σχεδιάσουν ένα “ομαλό κλείσιμο” των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο Χονγκ Κονγκ.

Σε συνέντευξή του στις αρχές Μαΐου, ο Neil Tan, πρόεδρος της FinTech Association του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι το άνοιγμα της χώρας του χρηματοπιστωτικού κλάδου στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι “απλώς μια φυσική εξέλιξη”.

Στις 17 Μαΐου, η κρατική κινεζική εταιρεία Greenland υπέβαλε αίτηση για άδεια εμπορίας εικονικών περιουσιακών στοιχείων στο Χονγκ Κονγκ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: