Η Νότια Κορέα θα ψηφίσει για το νομοσχέδιο που απαιτεί αποκάλυψη περιουσιακών στοιχείων κρύπτο για τους νομοθέτες

Οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας ενέκριναν πρόσφατα μια πρόταση για την τροποποίηση του νόμου περί δεοντολογίας της δημόσιας υπηρεσίας της χώρας ώστε να συμπεριλάβει τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων.

Επί του παρόντος, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πρέπει να αναφέρουν μετοχές, ομόλογα, κοσμήματα και άλλες συμμετοχές αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου κορεατικών γουόν – περίπου 760 δολάρια – αλλά δεν απαιτείται τέτοια γνωστοποίηση για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Νότιας Κορέας.

Η πρόταση έρχεται στον απόηχο ενός σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο Kim Nam-kuk, πρώην μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος της Νότιας Κορέας. Ο Κιμ κατηγορείται ότι εξαργύρωσε περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονόμισμα πέρυσι πριν από μια αλλαγή στη νομοθεσία που θα περιόριζε τέτοιες δραστηριότητες.

Σε απάντηση των ισχυρισμών, ο Kim ισχυρίζεται ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να αποκαλύψει τις δραστηριότητες γύρω από τα ψηφιακά του περιουσιακά στοιχεία και ότι ποτέ δεν ρευστοποίησε τις συμμετοχές του – οι οποίες φέρεται να ανέρχονται σε περίπου 800.000 νομίσματα Wemix (4,5 εκατομμύρια δολάρια) – αλλά απλώς τις μετέφερε σε άλλο ανταλλακτήριο. Ο Κιμ στη συνέχεια εγκατέλειψε το Δημοκρατικό Κόμμα της Νότιας Κορέας για να γίνει ανεξάρτητος καθώς συγκέντρωνε την υπεράσπισή του.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας αντέδρασε συντάσσοντας τροπολογία στον υφιστάμενο νόμο που θα συμπεριλάμβανε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα στη νομοθεσία που απαιτεί τη γνωστοποίηση άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με τη μετάφραση μιας κυβερνητικής ανακοίνωσης σχετικά με την προτεινόμενη τροποποίηση που παρέχεται από το Google Translate:

“Πρόσφατα, διαπιστώθηκε ότι ένα ενεργό μέλος της Εθνοσυνέλευσης διαθέτει μεγάλο ποσό εικονικών περιουσιακών στοιχείων, αλλά αυτό λείπει από τα στοιχεία δημοσιοποίησης της περιουσίας του νομοθέτη, γεγονός που επισημαίνεται ως κενό στο νόμο”.

Η τροπολογία προτάθηκε και εγκρίθηκε από υποεπιτροπή στις 19 Μαΐου. Σύμφωνα με το έγγραφο, θα υποβληθεί για τελική ψηφοφορία στην ολομέλεια στις 25 Μαΐου.

Οι νομοθέτες της Νότιας Κορέας έχουν εμπλακεί σε μια έντονη δραστηριότητα γύρω από τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων και των συναφών περιουσιακών στοιχείων μετά την κατάρρευση του Luna και του blockchain Terra τον Μάιο του 2022. Αυτό περιλαμβάνει μια σαρωτική ρυθμιστική δέσμη κρυπτονομισμάτων που προτάθηκε τον Απρίλιο του 2023 και η οποία θα επιδιώξει την επιβολή αυστηρότερων ποινών για τα σχετικά εγκλήματα με αυξημένα πρόστιμα και ποινές που κυμαίνονται από ένα έτος έως ισόβια κάθειρξη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: