Το Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησε τραπεζικά προβλήματα σε ότι αφορά τα κρύπτο

Πολλές εταιρείες κρύπτο του Ηνωμένου Βασιλείου δυσκολεύονται να αποκτήσουν τραπεζικές υπηρεσίες, επειδή πολλές τράπεζες περιορίζουν εντελώς την αλληλεπίδρασή τους με τον κλάδο, είπαν οι υποστηρικτές των κρύπτο.

Μετά την κατάρρευση των τραπεζών Silicon Valley , Silvergate και Signature των ΗΠΑ , οι πελάτες κρύπτο των ΗΠΑ έπρεπε να αναζητήσουν νέους τραπεζικούς συνεργάτες. Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα με εταιρείες που αντιμετωπίζουν αυτό το δίλημμα. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δημιουργήσει ένα πρόβλημα τραπεζικων με κρύπτο ήδη από το 2021.

«Πολλές από τις μεγάλες τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν πλέον θέσει απαγορεύσεις ή περιορισμούς και ανησυχούμε ότι και άλλες τράπεζες και πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών (PSP) ενδέχεται να ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμά τους», έγραψε σε επιστολή ο Su Carpenter, διευθυντής εργασιών της CryptoUK . στον Υπουργό Οικονομικών του Υπουργείου Οικονομικών Άντριου Γκρίφιθ τη Δευτέρα. Η CryptoUK είναι μια ομάδα λόμπι που υποστηρίζει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Οι άνθρωποι έχουν επίσης παραπονεθεί στο Twitter ότι οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν απαγορεύσει τις μεταφορές σε ανταλλακτήρια κρύπτο.

Η Lisa Cameron, μέλος του Κοινοβουλίου και πρόεδρος του ομίλου Crypto and Digital Assets, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις κρύπτο δεν μπόρεσαν να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς με την Santander και το NatWest Group, ένα ζήτημα που έθεσε πρόσφατα στο κοινοβούλιο .

Ένας εκπρόσωπος του NatWest είπε ότι η τράπεζα «δεν προσφέρει επί του παρόντος τραπεζικές διευκολύνσεις σε επιχειρήσεις [που] αγοράζουν ή πωλούν κρυπτονομίσματα. Αυτός είναι ένας ταχέως εξελισσόμενος χώρος στο Ηνωμένο Βασίλειο και κρατάμε τη στάση μας υπό συνεχή επανεξέταση».

“Λαμβάνουμε όλες τις αποφάσεις σχετικά με την είσοδο νέων σε τραπεζικές επιχειρήσεις κατά περίπτωση, με βάση τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες κάθε επιχείρησης”, δήλωσε εκπρόσωπος από την Santander.

Οι τράπεζες περιορίζουν τις πληρωμές με κρύπτο

Οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν απομακρυνθεί από τα κρύπτο τα τελευταία χρόνια. Η Alison Rose, διευθύνων σύμβουλος του NatWest, είπε στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής των Κοινοτήτων σε ακρόαση τον Φεβρουάριο ότι η τράπεζα «αποκλείει τη μεταφορά πελατών λιανικής και πλούτου σε περιουσιακά στοιχεία κρύπτο λόγω της αστάθειας και της σταθερότητας της πλατφόρμας». Η Ρόουζ ανέφερε επίσης την απάτη ως έναν άλλο λόγο εκείνη την εποχή.

Τον Μάρτιο το NatWest άρχισε να περιορίζει τις πληρωμές πελατών σε ανταλλακτήρια κρύπτο σε 1.000 βρετανικές λίρες (1.232 $) την ημέρα και 5.000 βρετανικές λίρες (6.161 $) σε διάστημα 30 ημερών, για να προστατεύσει τους καταναλωτές από «κρυπτοεγκληματίες», ανακοίνωσε η NatWest μέσω email .

Πολλές άλλες τράπεζες έχουν επιλέξει να περιορίσουν τις πληρωμές με κρύπτο σε ανταλλακτήρια προκειμένου να προστατεύσουν τους καταναλωτές τους από κινδύνους. Η Nationwide και η HSBC ανακοίνωσαν περιορισμούς στις αγορές κρυπτονομισμάτων περίπου την ίδια στιγμή.

Η ισπανική τράπεζα Santander, η οποία έχει υποκαταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, περιόρισε τις συναλλαγές σε ανταλλακτήρια κρύπτο πέρυσι σε 1.000 βρετανικές λίρες ανά συναλλαγή, ενώ η τράπεζα Starling που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι δεν υποστηρίζει πλέον την αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων με χρεωστική κάρτα ή τραπεζικά εμβάσματα και δεν έκανε ποτέ απευθείας τραπεζική εταιρείες κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: