Το XRP αντιμετωπίζει critical support καθώς η αγορά κάνει διόρθωση

Το XRP αντιμετωπίζει διόρθωση εν μέσω καταγραφής κερδών και μειωμένων ελπίδων για ένα Spot XRP ETF

Η τιμή του XRP σημείωσε πτώση 10% τον Ιανουάριο, καθώς οι επενδυτές προβαίνουν σε κράτηση κερδών, σε συνδυασμό με ένα γενικότερο πτωτικό κλίμα που έχει περιβάλει την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων. Οι προοπτικές για ένα spot XRP ETF έχουν επίσης μειωθεί, συμβάλλοντας στους πρόσφατους αγώνες του κρυπτονομίσματος.

Ένας καθοριστικός παράγοντας στην τρέχουσα πτωτική τάση του XRP είναι η εμφάνιση ενός κλασικού πτωτικού μοτίβου. Η διάσπαση κάτω από τη γραμμή στήριξης ενός φθίνοντος τριγώνου στα 0,5934 δολάρια στις 3 Ιανουαρίου σηματοδότησε μια πιθανή διόρθωση 17%. Έκτοτε, το XRP διαπραγματεύεται sideways μέσα σε αυτό το πτωτικό μοτίβο, το οποίο χαρακτηρίζεται από χαμηλότερα υψηλά και σχετικά ίσα χαμηλά. Το φθίνον τρίγωνο συνήθως επιλύεται με διάσπαση κάτω από τη γραμμή στήριξής του, συνοδευόμενη από αυξημένους όγκους συναλλαγών. Στην προκειμένη περίπτωση, η διάσπαση του μοτίβου στις 3 Ιανουαρίου οδήγησε σε πτώση στα 0,5048 δολάρια, σηματοδοτώντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Οκτωβρίου 2023.

Οι προσπάθειες ανύψωσης του XRP ματαιώθηκαν από τη συμφόρηση της προσφοράς από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο (EMA) των 100 ημερών στα 0,5934 δολάρια, ακολουθούμενη από σημαντική απώλεια στήριξης στον EMA των 200 ημερών στα 0,5717 δολάρια στις 17 Ιανουαρίου. Ο δείκτης απόκλισης σύγκλισης κινητού μέσου (MACD), που βρίσκεται στην αρνητική περιοχή κάτω από την ουδέτερη γραμμή, υπέδειξε τις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς που ευνοούν την πτώση.

Εάν η συνεχιζόμενη πώληση συνεχιστεί, το XRP θα μπορούσε να στοχεύσει σε ένα πτωτικό επίπεδο των 0,4971 δολαρίων, που αντιπροσωπεύει μια πιθανή πτώση 19% από τα τρέχοντα επίπεδά του.

Οι πτωτικές προοπτικές για το XRP επιδεινώνονται περαιτέρω από τις δραστηριότητες δέσμευσης κερδών από τους κατόχους. Τα δεδομένα από την εταιρεία πληροφοριών αγοράς Santiment αποκαλύπτουν ιστορικά επίπεδα κέρδους υψηλού κινδύνου για το Bitcoin και το XRP, με τα δύο κρυπτονομίσματα να βρίσκονται σήμερα πάνω από το μέσο εύρος 55%-75% που χρονολογείται από το 2018. Οι επενδυτές επωφελούνται από τα πρόσφατα ράλι εν μέσω αυξανόμενων αβεβαιοτήτων.

Ενώ η Santiment υποδηλώνει ότι η τιμή του XRP μπορεί να ανακάμψει με αυξημένη έκθεση από ETFs και θετικές ειδήσεις, η εταιρεία δίνει έμφαση στην παρακολούθηση μιας παραβίασης κάτω από το 75% των προμηθειών σε κέρδη για ένα διαρκές μακροπρόθεσμο σήμα ανάπτυξης.

Ωστόσο, οι ελπίδες για ένα spot XRP ETF έχουν μειωθεί, ιδίως με την BlackRock, τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, να δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα τέτοιο ETF. Αυτή η αποκάλυψη, την οποία μοιράστηκε ο δημοσιογράφος του Fox Business Charles Gasparino, έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες εικασίες που τροφοδοτήθηκαν από ένα αινιγματικό σχόλιο του διευθύνοντος συμβούλου της BlackRock Larry Fink κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Fox Business. Η διφορούμενη απάντηση του Fink “Δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό!” είχε αρχικά προκαλέσει συζητήσεις και αισιοδοξία μεταξύ επενδυτών και αναλυτών. Η πρόσφατη επιβεβαίωση από την BlackRock συνέβαλε στην επικράτηση πτωτικού κλίματος στην αγορά του XRP.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: