Το δίκτυο Bitcoin συγκλονίζεται από 390.000 ανεπιβεβαίωτες συναλλαγές και την αύξηση των τελών

Από την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023, το δίκτυο Bitcoin αντιμετωπίζει μια μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω ενός συντριπτικού αριθμού ανεπιβεβαίωτων συναλλαγών. Τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το επιβλητικό ποσό των 390.000 μεταφορών έχει αυτή τη στιγμή κολλήσει σε εκκρεμότητα, περιμένοντας επιβεβαίωση.

Αυτή η καθυστέρηση μπορεί να αποδοθεί στην έξαρση της κοπής και της μεταφοράς των εγγραφών Ordinal και των BRC20 tokens, οι οποίες έχουν κατακλύσει το δίκτυο. Στην πραγματικότητα, το blockchain Bitcoin φιλοξενεί τώρα πάνω από 13.000 BRC20 tokens και το εντυπωσιακό ποσό των 4,17 εκατομμυρίων Ordinal inscriptions, επιδεινώνοντας περαιτέρω τη συμφόρηση.

Bitcoin Network Overwhelmed by 390,000 Unconfirmed Transactions and Surging Fees

Για να εκκαθαριστεί η τρέχουσα εκκρεμότητα, θα πρέπει να εξορυχθούν 179 blocks . Δεδομένου του μέσου χρόνου μπλοκ των 10 λεπτών, θα χρειαστούν περίπου 1,24 ημέρες για την εξόρυξη του απαιτούμενου αριθμού μπλοκ. Αυτή η καθυστέρηση έχει προκαλέσει την εκτίναξη των τελών συναλλαγών κατά 343% τις τελευταίες 11 ημέρες. Σύμφωνα με τα δεδομένα του bitinfocharts.com, η μέση χρέωση συναλλαγής ανέρχεται σήμερα σε 0,00031 BTC ή 8,82 δολάρια ανά μεταφορά.

Bitcoin Network Overwhelmed by 390,000 Unconfirmed Transactions and Surging Fees

Το Bitinfocharts.com δείχνει επίσης ότι η μέση χρέωση συναλλαγής Bitcoin ανέρχεται σήμερα σε 0,00018 BTC ή 5,16 δολάρια ανά μεταφορά. Ωστόσο, η κατάσταση απέχει πολύ από το ιδανικό, σύμφωνα με το mempool.space. Ο ιστότοπος αποκαλύπτει ότι ένα τέλος χαμηλής προτεραιότητας θα σας κοστίσει 7,74 δολάρια, ενώ ένα τέλος μεσαίας προτεραιότητας κοστίζει 7,90 δολάρια.

Για όσους χρειάζονται επειγόντως την επεξεργασία των συναλλαγών τους, η χρέωση υψηλής προτεραιότητας ανέρχεται σε 7,99 δολάρια ανά μεταφορά. Στην απογοήτευση έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι ο τρέχων χρόνος μπλοκαρίσματος είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο των δέκα λεπτών, με το τελευταίο μπλοκάρισμα να διαρκεί δέκα λεπτά και 55 δευτερόλεπτα για να ανακαλυφθεί.

Το φραγμένο mempool ήταν ένα καυτό θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον τελευταίο καιρό, με τους χρήστες να εκφράζουν διάφορες απόψεις για το θέμα. Ενώ ορισμένοι είναι ενθουσιασμένοι με την αύξηση της δραστηριότητας, άλλοι έχουν χαρακτηρίσει την αύξηση των μη χρηματοοικονομικών συναλλαγών ως DDoS ή επίθεση.

Παρά την αισιοδοξία ορισμένων, η αύξηση των ανεπιβεβαίωτων συναλλαγών δεν οδήγησε σε σημαντική αύξηση της υιοθέτησης του Lightning Network. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το άνοιγμα και το κλείσιμο ενός καναλιού εξακολουθεί να είναι δαπανηρό και οι λύσεις που δεν βασίζονται σε εγγυήσεις είναι ελάχιστες.

Ακριβώς στις 11:07 π.μ. (ET), το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρύπτο στον κόσμο, όπως μετράται με βάση τον όγκο συναλλαγών, σταμάτησε προσωρινά τις αναλήψεις bitcoin (BTC). Το ανταλλακτήριο απέδωσε αυτή την απόφαση σε ένα “πρόβλημα συμφόρησης” που αντιμετωπίζει επί του παρόντος το δίκτυο Bitcoin.

“Η ομάδα μας εργάζεται επί του παρόντος σε μια λύση μέχρι να σταθεροποιηθεί το δίκτυο και θα ανοίξει ξανά τις αναλήψεις BTC το συντομότερο δυνατό. Να είστε σίγουροι ότι τα κεφάλαια είναι SAFU”, έγραψε η Binance το πρωί της Κυριακής. Περίπου μιάμιση ώρα αργότερα, η Binance επανέλαβε τις αναλήψεις bitcoin (BTC).

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: