Bitcoin

Το Bitcoin προσκολλάται στα 22.000 $ καθώς η ισχύς του δολαρίου ΗΠΑ ανεβαίνει στα επίπεδα του Δεκεμβρίου. Τι ακολουθεί;

Το Bitcoin υποχώρησε στα χαμηλά τριών εβδομάδων στις 8 Μαρτίου, καθώς τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την απασχόληση από τις Ηνωμένες Πολιτείες μείωσαν τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Γράφημα κεριών BTC/USD 1 ημέρας (Bitstamp). Πηγή: TradingView

Τα στατιστικά στοιχεία για την απασχόληση δίνουν ώθηση στα γεράκια της Fed, η τιμή της BTC βυθίζεται

Τα δεδομένα από το TradingView έδειξαν ότι το BTC/USD πέφτει στα 21.858 $ στο Bitstamp.

Το ζεύγος προσπαθούσε να διατηρήσει 22.000 $ ως υποστήριξη κατά τη στιγμή της γραφής, με τους πτωτικούς στόχους των trader να είναι ακόμη μακριά στα $21.300.

«Το Bitcoin δεν δείχνει τη δύναμη που ήθελα αρχικά να δω (ελαφριά αναπήδηση σημειώθηκε χθες),» συνόψισε ο συνεργάτης της Cointelegraph, Michaël van de Poppe, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εμπορικής εταιρείας Eight .

«Σε αυτή την περίπτωση, αναζητώντας κάποια ακόμη πτωτική δυναμική προς μια σάρωση των χαμηλών στα $21,2K πριν πραγματοποιηθεί μια αναπήδηση. Αν θέλουμε 30.000 $, είναι απαραίτητο να γυρίσουμε 23.000 $.”

Γράφημα με σχολιασμό BTC/USD. Πηγή: Michael van de Poppe/Twitter

Ο λογαριασμός συναλλαγών Daan Crypto Trades, εν τω μεταξύ, υποστήριξε ότι η αστάθεια οφείλεται στις κινήσεις στις αγορές μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin.

“Μαζικό βάθος προσφορών στο ζεύγος futures της Binance. Σε συνδυασμό με την άνοδο του Open Interest”, αποκάλυψε την ημέρα.

«Λάβετε υπόψη ότι οι τοίχοι μπορεί να είναι απατηλοί όπου μπορούν να τραβηχτούν ανά πάσα στιγμή. Αισθάνομαι ότι έρχεται μια μεγαλύτερη κίνηση ανεξάρτητα από την κατεύθυνση.”

Τα μακροοικονομικά γεγονότα προσέφεραν μικτά αποτελέσματα όσον αφορά τις κινούμενες αγορές κρυπτονομισμάτων.

Μια εμφάνιση του Τζερόμ Πάουελ, προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ την προηγούμενη μέρα απέτυχε να πυροδοτήσει αντιδράσεις, αλλά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας εκείνη την ημέρα κατέβασαν τη διάθεση.

«Οι προσδοκίες ήταν 197 χιλιάδες στους εργαζόμενους. Ο πραγματικός αριθμός είναι 242.000, που είναι πιο θετικό από το αναμενόμενο», έγραψε ο van de Poppe σε μέρος των σχολίων σχετικά με την αύξηση της απασχόλησης εκτός του αγροτικού τομέα.

«Για τους επενδυτές με ρίσκο, δεν είναι καλό, καθώς μόλις ακούσαμε ότι ο Πάουελ θέλει να αυξήσει περισσότερο τα επιτόκια το 2023».

Τέτοια «καυτά» μεγέθη απασχόλησης παραδοσιακά αναστατώνουν τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, καθώς υπονοούν ότι η Fed έχει περισσότερα περιθώρια για να διατηρήσει τις οικονομικές συνθήκες πιο αυστηρές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το δολάριο εκτινάχθηκε σε υψηλά δύο τριών μηνών

Οι εκτιμήσεις για το πόσο μακριά θα ανέβαινε η Fed στην επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) στις 22 Μαρτίου, κατέδειξαν την αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τη μείωση του πληθωρισμού.

Αντί για 25 μονάδες βάσης όπως τον Φεβρουάριο, η αγορά ευνόησε τώρα μια μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με στοιχεία από το FedWatch Tool του Ομίλου CME .

Διάγραμμα πιθανοτήτων επιτοκίων στόχου της Fed. Πηγή: CME Group

Ο δείκτης δολαρίων ΗΠΑ (DXY) επιφύλασσε επίσης μια πιθανή ανεπιθύμητη έκπληξη για τους ταύρους Bitcoin.

Μετά από μια ισχυρή συνεδρίαση στις 7 Μαρτίου, ο Δείκτης ενοποιήθηκε την επομένη του 105,88 — το υψηλότερο επίπεδό του από την 1η Δεκεμβρίου 2022.

“Προσέξτε το DXY… υπάρχει ένα σχεδόν τέλειο σκηνικό για ένα αρνητικά αποκλίνον υψηλότερο υψηλό πάνω από το 106, στη συνέχεια τουλάχιστον μια μεγάλη υποχώρηση, ή η απόρριψη κάτω από το 100 έχει αρχίσει”, είπε ο επενδυτής David Brady.

Γράφημα κεριών 1 ημέρας δείκτης δολαρίου ΗΠΑ (DXY). Πηγή: TradingView

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-clings-to-22k-as-us-dollar-strength-rises-to-december-levels-what-s-next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X