Το Bitcoin ETF της BlackRock ξεπερνά τα 2 δις δολάρια σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία, σηματοδοτώντας ένα ιστορικό ορόσημο

Το iShares Bitcoin ETF της BlackRock φτάνει το ορόσημο των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων AUM, οδηγώντας το πακέτο στην ταχεία αύξηση του ενεργητικού.

Σε μια πρωτοποριακή εξέλιξη, το BlackRock iShares Bitcoin ETF (IBIT) έγινε το πρώτο από τα πρόσφατα εισαχθέντα spot προϊόντα bitcoin που πέτυχε ένα αξιοσημείωτο ορόσημο, ξεπερνώντας το όριο των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση (AUM). Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το επίτευγμα αυτό δεν περιλαμβάνει το GBTC της Grayscale, το οποίο καυχιόταν για σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε AUM κατά τη διάρκεια της μετάβασής του από ένα κλειστό αμοιβαίο κεφάλαιο σε ένα spot ETF.

Η δυναμική πίσω από την επιτυχία του IBIT ήταν εμφανής την Πέμπτη, όταν οι επενδυτές εισέφεραν περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια στο αμοιβαίο κεφάλαιο. Εκμεταλλευόμενο αυτή την εισροή, το IBIT διεύρυνε τα bitcoin που κατέχει κατά σχεδόν 4.300 tokens, ανεβάζοντας το σύνολο σε εντυπωσιακά 49.952. Η άνοδος των τιμών του bitcoin, που ξεπέρασε το όριο των 40.000 δολαρίων στις αρχές της Παρασκευής, εκτόξευσε το AUM πέρα από το ορόσημο των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα, το IBIT κατατάσσεται σήμερα στην τρίτη θέση σε συγκέντρωση ενεργητικού μεταξύ των 600 και πλέον ETF που δρομολογήθηκαν το περασμένο έτος. Ο Nate Geraci, πρόεδρος του ETF Store, προβλέπει ότι το IBIT θα μπορούσε σύντομα να ανέβει στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές του.

Καθώς ο αγώνας για την πρωτοκαθεδρία στον χώρο των ETF συνεχίζεται, ο επόμενος διεκδικητής που αναμένεται να ξεπεράσει το όριο των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι το Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) της Fidelity. Στις 25 Ιανουαρίου, το FBTC κατείχε μόλις 44.000 bitcoin, τοποθετώντας τον εαυτό του ως ισχυρό διεκδικητή στο ταχέως εξελισσόμενο τοπίο των επενδυτικών οχημάτων που επικεντρώνονται στα κρυπτονομίσματα. Ο ανταγωνισμός για την επικράτηση μεταξύ αυτών των κεφαλαίων υπογραμμίζει την αυξανόμενη αποδοχή της κύριας τάσης και το ενδιαφέρον των επενδυτών για το bitcoin και την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: