Το Bitcoin ETF θα μπορούσε δυνητικά να υλοποιηθεί σε περίπου μισό χρόνο, σύμφωνα με τους γνώστες της BlackRock και τις απόψεις του Novogratz

Η προσμονή γύρω από την πιθανή έγκριση του πρώτου spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται ολοένα και πιο αισθητή, καθώς πηγές εκ των έσω από τους χρηματοπιστωτικούς γίγαντες BlackRock και Invesco, μαζί με τις ιδέες του διευθύνοντος συμβούλου της Galaxy Digital, Mike Novogratz, υποδηλώνουν ότι η αναμονή θα μπορούσε να συντομευτεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, φέρνοντας ενδεχομένως αυτό το ορόσημο σε καρποφορία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024.

Ο Novogratz, κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου της Galaxy Digital στις 8 Αυγούστου, μοιράστηκε ενδιαφέρουσες προοπτικές που αποκόμισε από συζητήσεις με γνώστες της BlackRock και της Invesco. Τόνισε ότι η συναίνεση φαίνεται να τείνει προς την επικείμενη έγκριση ETF, με το χρονοδιάγραμμα να κυμαίνεται ενδεχομένως από τέσσερις έως έξι μήνες, καθώς οι διαβουλεύσεις παραμένουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Η Galaxy Digital, η οποία συνυποβάλλει αίτηση με τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων Invesco, είναι ένας από τους υποψήφιους που επιδιώκουν την έγκριση ενός spot Bitcoin ETF. Αν και ο Novogratz απέφυγε να προσδιορίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα της έγκρισης, προέβλεψε έναν έντονο ανταγωνισμό για μερίδιο αγοράς μετά την έγκριση, ιδίως μεταξύ πρωτοπόρων spot Bitcoin ETF όπως η BlackRock, η Invesco και η Galaxy Digital.

Ο Chris Ferraro, πρόεδρος της Galaxy Digital, υπέθεσε ότι η πιθανή έγκριση από την SEC ενός Bitcoin ETF μπορεί να είναι μια στρατηγική κίνηση για να μην χαρακτηριστεί “κωλυσιεργία” όσον αφορά την υιοθέτηση των κρύπτο.

“Νομίζω ότι εκεί έρχεται η πιθανή έγκριση ETF λέγοντας, ε, δεν μπορείτε να μας αποκαλέσετε αντι-κρυπτο, μόλις εγκρίναμε ένα ETF. Και έτσι ελπίζουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και με την κατάθεσή μας”, εξέφρασε ο Ferraro.

Εναλλακτικά, ορισμένοι αναλυτές του κλάδου εικάζουν ότι το τοπίο θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμη πιο σύντομα, ανάλογα με την έκβαση της αγωγής της Grayscale κατά της SEC. Το περασμένο έτος, η Grayscale προσέφυγε νομικά κατά της SEC μετά την απόρριψη της αίτησής της να μετατρέψει το Grayscale Bitcoin Trust σε spot ETF. Σε περίπτωση που η αγωγή της Grayscale καταλήξει σε ευνοϊκή απόφαση κατά της SEC, οι παρατηρητές του κλάδου πιστεύουν ότι ένα αλυσιδωτό αποτέλεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σειρά εγκρίσεων για πολλούς ή όλους τους αιτούντες spot Bitcoin ETF, δημιουργώντας έναν κυματισμό πρωτοφανών ευκαιριών στον χώρο των κρύπτο ETF.

Καθώς ο κλάδος των κρύπτο βρίσκεται στα πρόθυρα ρυθμιστικών τομών, η δυνατότητα για ένα ETF Bitcoin με έδρα τις ΗΠΑ είναι μεγάλη, προσφέροντας όχι μόνο πρόσβαση στην αγορά σε ένα ευρύτερο φάσμα επενδυτών αλλά και αποτελώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εντός των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών πλαισίων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: