Το Bitcoin ανεβαίνει στο 50% της κυριαρχίας της αγοράς, φτάνοντας σε υψηλό δύο ετών

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς η κυριαρχία του στην αγορά κρύπτο ξεπέρασε το 50%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της TradingView, η κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά ξεπέρασε για λίγο το 50% στις 19 Ιουνίου στις 18:00 UTC, και διαμορφώθηκε στο 49,9% τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Αυτό σημαίνει ότι μόνο το Bitcoin αποτελεί το ήμισυ της συνολικής κεφαλαιοποίησης ολόκληρης της αγοράς κρύπτο, η οποία σήμερα ανέρχεται σε 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin εκτιμάται ότι είναι περίπου 519 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση τα στοιχεία της Coingecko. Η πρόσφατη άνοδος της κυριαρχίας του Bitcoin μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, όπως η κρίση της FTX και ο αυξημένος ρυθμιστικός έλεγχος που αντιμετωπίζουν άλλα κρυπτονομίσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι επενδυτές στράφηκαν στο Bitcoin ως ασφαλές περιουσιακό στοιχείο κατά τη διάρκεια αυτών των αβέβαιων περιόδων, οδηγώντας σε σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς του.

Ενώ η κυριαρχία του Bitcoin γνώρισε σημαντική ώθηση τους τελευταίους οκτώ μήνες, η κυριαρχία του Ether στην αγορά παρέμεινε σχετικά σταθερή γύρω στο 20% για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Μαζί, το Bitcoin και το Ether αντιπροσωπεύουν τώρα περίπου το 70% της αξίας ολόκληρης της αγοράς κρύπτο.

Ο Michael Saylor, συνιδρυτής της MicroStrategy και γνωστός υποστηρικτής του Bitcoin, προβλέπει ότι η κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά θα ξεπεράσει το 80% τα επόμενα χρόνια. Πιστεύει ότι η ρυθμιστική πίεση, ιδίως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), θα οδηγήσει στην πτώση των stablecoins και πολλών άλλων περιουσιακών στοιχείων κρύπτο, με αποτέλεσμα τον εξορθολογισμό του κλάδου ώστε να επικεντρωθεί κυρίως στο Bitcoin και σε μερικά άλλα Proof of Work tokens.

Ο Saylor αποδίδει επίσης την έλλειψη σημαντικών θεσμικών επενδύσεων στον χώρο των κρύπτο στη σύγχυση και το άγχος που προκαλεί η ύπαρξη πάνω από 25.000 εναλλακτικών κρυπτονομισμάτων που ανταγωνίζονται το Bitcoin. Τονίζει ότι το Bitcoin αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το κορυφαίο ψηφιακό εμπόρευμα στον κλάδο και υπογραμμίζει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler έχει χαρακτηρίσει ειδικά το Bitcoin ως εμπόρευμα, ενώ έχει κατατάξει 68 άλλα κρυπτονομίσματα ως τίτλους.

Την ώρα που γράφεται το άρθρο, το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 26.746 δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 1,5% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη τιμών CryptoGrafos.com. Παρά τους πρόσφατους φόβους της αγοράς, το Bitcoin έχει επιδείξει ανθεκτικότητα, κερδίζοντας πάνω από 3% σε αξία την τελευταία εβδομάδα.

Η Santiment, μια εταιρεία ερευνών για τα κρύπτο, επισημαίνει επίσης την πρόσφατη κατάθεση της BlackRock για ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) Bitcoin spot ως έναν από τους βασικούς μοχλούς πίσω από την πρόσφατη ανοδική κίνηση των τιμών του Bitcoin. Η προοπτική ενός Bitcoin ETF προκάλεσε αισιοδοξία στους επενδυτές και συνέβαλε στο θετικό κλίμα γύρω από το κρυπτονόμισμα τις τελευταίες ημέρες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: