Το Bitcoin αυξήθηκε κατά 12% μετά την ανακοίνωση της FOMC καθώς οι εκροές ETF $260 εκατομμυρίων περνούν απαρατήρητες

12% αύξηση στο bitcoin μετά την ανακοίνωση του FOMC αψηφά τις εκροές ETF

Η τιμή του Bitcoin εκτοξεύεται υψηλότερα στις προοπτικές FOMC

Στις 21 Μαρτίου, το Bitcoin γιόρτασε μια θριαμβευτική άνοδο, σημειώνοντας κέρδη 12%, σε πείσμα των προηγούμενων ανησυχιών για τις εκροές ETF.

Μετά από μια ημέρα δραματικών ανακάμψεων, το Bitcoin διατήρησε την ανοδική του πορεία, παγιώνοντας σε ένα στενό εύρος τιμών, όπως παρατηρείται στα διαγράμματα του TradingView.

Η θετική δυναμική ενισχύθηκε από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC). Οι παρατηρήσεις του προέδρου της Fed Jerome Powell υπαινίχθηκαν πιθανές μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Το BTC/USD ανέβηκε γρήγορα στα 68.000 δολάρια, εξαλείφοντας ουσιαστικά τις προηγούμενες απώλειες και αποφεύγοντας την επανάληψη του επιπέδου στήριξης των 60.000 δολαρίων. Ειδικότερα, traders όπως ο Jelle τόνισαν τη σημασία της ικανότητας του Bitcoin να διατηρήσει επίπεδα πάνω από τα 65.300 δολάρια, θέτοντας τις βάσεις για μια πιθανή ανάκτηση των υψηλών του κύκλου του 2021.

Τα Bitcoin ETFs βλέπουν τρίτη ημέρα εκροών

Παρά τις ανησυχίες σχετικά με τις εκροές από τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin, η αγορά παρέμεινε ανθεκτική απέναντι στις αντιξοότητες.

Τα στοιχεία από την επενδυτική εταιρεία Farside με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν σημαντική αποχώρηση ύψους 261 εκατομμυρίων δολαρίων από νέα προϊόντα ETF στις 20 Μαρτίου, με επικεφαλής κυρίως την έξοδο 386 εκατομμυρίων δολαρίων από το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Ωστόσο, σε άλλα ETF παρατηρήθηκαν μέτριες εισροές, γεγονός που υποδηλώνει μετριοπαθή αντίκτυπο σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Οι αναλυτές της αγοράς, συμπεριλαμβανομένου του Dyme, ερμήνευσαν την έλλειψη αντίδρασης του Bitcoin στην τρίτη συνεχόμενη ημέρα εκροών ως ένδειξη νέας ανθεκτικότητας έναντι των επιρροών των ETF. Απηχώντας αυτό το συναίσθημα, ο Samson Mow, διευθύνων σύμβουλος της Jan3, εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλες οι εκροές από τα Bitcoin ETF θα αντιστραφούν τελικά σε εισροές, υπογραμμίζοντας τη διαρκή ισχύ της αγοράς.

Συνοπτικά, η εντυπωσιακή άνοδος της τιμής του Bitcoin μετά την FOMC, σε συνδυασμό με την αδιαφορία στις εκροές ETF, διαμορφώνει μια εικόνα ανθεκτικότητας και ανοδικού κλίματος μεταξύ των επενδυτών, δίνοντας θετικό τόνο για τη μελλοντική πορεία του κρυπτονομίσματος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: