Η SEC φέρεται να επιδιώκει την αναταξινόμηση του Ethereum ως Security

Έχουν προκύψει αναφορές που αναφέρουν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) έχει ξεκινήσει μια σειρά από κλήσεις προς διάφορες οντότητες σχετικά με την πιθανή ταξινόμηση του Ethereum ως Security.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του Fortune στις 20 Μαρτίου, ο έλεγχος της SEC στο Ethereum Foundation έχει προκαλέσει εικασίες σχετικά με την πρόθεση της Επιτροπής να διεκδικήσει ρυθμιστική δικαιοδοσία επί του Ether. Ενδείξεις από τη δραστηριότητα του Ethereum Foundation στο GitHub υπαινίσσονταν μια πιθανή έρευνα από κρατική αρχή.

Πολλές αμερικανικές εταιρείες φέρεται να έχουν λάβει κλήσεις από την SEC, υποχρεώνοντάς τες να παράσχουν έγγραφα και οικονομικά αρχεία που αφορούν τις αλληλεπιδράσεις τους με το Ethereum Foundation. Πηγές που είναι εξοικειωμένες με την κατάσταση υποδηλώνουν ότι το ενδιαφέρον της SEC για την ταξινόμηση του Ether ως κινητής αξίας εντάθηκε μετά τη μετάβαση του Ethereum από τον μηχανισμό συναίνεσης proof-of-work στον μηχανισμό συναίνεσης proof-of-stake το 2022.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος της SEC, ο Gary Gensler απέφυγε να απαντήσει άμεσα σε ερωτήματα σχετικά με την ταξινόμηση του Ether ως κινητής αξίας, παρά την προηγούμενη διαβεβαίωσή του το 2018 ότι το Bitcoin και ο Ether δεν αποτελούν κινητές αξίες. Ενώ η SEC έχει δώσει το πράσινο φως για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) που συνδέονται με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Ether, δεν έχει ακόμη αποφασίσει σχετικά με τα ETF που συνδέονται με το spot Ether, με πολλούς να αναμένουν μια απόφαση έως τον Μάιο.

Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία κρύπτο Prometheum, ένας σπάνιος αποδέκτης έγκρισης από τις χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ως χρηματιστής-διαπραγματευτής ειδικού σκοπού για τίτλους ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ανακοίνωσε σχέδια για την προσφορά υπηρεσιών θεσμικής θεματοφυλακής για τον Ether. Η κίνηση αυτή αύξησε την πίεση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να παράσχει σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για τις εταιρείες που επιδιώκουν να μετριάσουν τους πιθανούς νομικούς κινδύνους που συνδέονται με συγκεκριμένα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία.

Εάν η SEC προχωρήσει στη ρύθμιση του Ether ως κινητής αξίας, θα μπορούσε ενδεχομένως να συγκρουστεί με τη δικαιοδοσία της αμερικανικής Επιτροπής Εμπορευματικών Συμβολαίων Συναλλαγών (Commodity Futures Trading Commission). Ενώ οι νομοθέτες εργάζονται για την κατάρτιση νομοθεσίας με στόχο την οριοθέτηση των αντίστοιχων ρόλων κάθε ρυθμιστικής αρχής στην εποπτεία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, κανένα τέτοιο νομοσχέδιο δεν έχει τεθεί σε ισχύ μέχρι τη στιγμή της παρούσας έκθεσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: