Το Aptos Token αυξάνεται κατά 11,6% μετά τη συνεργασία με τη Microsoft για την ενσωμάτωση της AI και του Blockchain

Το Aptos, το θεμελιώδες κρυπτονόμισμα που βρίσκεται πίσω από το layer-1 blockchain του Aptos Network, σημείωσε αξιοσημείωτη αύξηση κατά περίπου 11,6% μετά την ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας του με τη Microsoft. Η συμμαχία αποσκοπεί στην αξιοποίηση της σειράς εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης (AI) αιχμής της Microsoft για την προώθηση της υιοθέτησης των τεχνολογιών Web3 στο χώρο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των τραπεζών.

Πρωταρχικός στόχος της συνεργασίας είναι να δοθεί η δυνατότητα στο Aptos Network να αξιοποιήσει την υπηρεσία Azure OpenAI της Microsoft, ξεκινώντας έτσι ένα ταξίδι καινοτομίας που περιλαμβάνει τη συμβολαιοποίηση περιουσιακών στοιχείων, τις πληρωμές στην αλυσίδα και την εξερεύνηση των ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών. Σε μια επίσημη δήλωση που κυκλοφόρησε στις 9 Αυγούστου, η Aptos υπογράμμισε αυτό το μετασχηματιστικό δυναμικό που απορρέει από τη σύγκλιση της τεχνητής νοημοσύνης και του blockchain.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aptos Labs, Mo Shaikh, ο οποίος διαθέτει εμπειρία από ρόλους στη Meta και την BlackRock, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνέργεια μεταξύ της τεχνητής νοημοσύνης και του blockchain.

“Η ταχεία σύγκλιση της Τεχνητής Νοημοσύνης και των τεχνολογιών blockchain οφείλεται σε έναν επιτακτικό λόγο: και οι δύο αντιπροσωπεύουν μετασχηματιστικές ανακαλύψεις που επηρεάζουν σημαντικά την πορεία του διαδικτύου και διαμορφώνουν τον ίδιο τον ιστό της κοινωνίας”.

Το Aptos Assistant, ένα chatbot που υποστηρίζεται από το ChatGPT, είναι ένα από τα καινοτόμα εργαλεία που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας. Σχεδιασμένο για να διευκολύνει την απρόσκοπτη μετάβαση από το Web2 στο Web3, το Aptos Assistant θα προσφέρει εικονική καθοδήγηση κατά τη διαδικασία εισαγωγής, απλοποιώντας την εμπειρία των χρηστών.

Ενισχύσεις ασφαλείας βρίσκονται επίσης στον ορίζοντα για το δίκτυο Aptos, καθώς η Microsoft παραχωρεί στην Aptos Labs τη δυνατότητα λειτουργίας κόμβων επικύρωσης στο Azure. Αυτή η στρατηγική κίνηση εδραιώνει περαιτέρω την ακεραιότητα και την ανθεκτικότητα του δικτύου.

Η αποκάλυψη αυτής της συνεργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12:30 μ.μ. UTC στις 9 Αυγούστου, εκτόξευσε ακαριαία το token Aptos (APT) κατά ένα εντυπωσιακό ποσοστό 17,6% και έφτασε τα 7,92 δολάρια μέσα σε μόλις 50 λεπτά. Η δυναμική του token σταδιακά καταστάλαξε και σήμερα, κατά τη στιγμή της συγγραφής του παρόντος άρθρου, βρίσκεται στα 7,51 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko.

Παρά την πρόσφατη άνοδο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το token Aptos παραμένει 62,9% κάτω από την υψηλότερη τιμή όλων των εποχών των 19,92 δολαρίων που καταγράφηκε στις 26 Ιανουαρίου, όπως καταγράφηκε από το CoinGecko.

Η ίδρυση του δικτύου Aptos Network πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου, σηματοδοτώντας το αποκορύφωμα τεσσάρων ετών σχολαστικής ανάπτυξης. Η δημιουργία του δικτύου καθοδηγήθηκε από το όραμα των πρώην υπαλλήλων της Meta, Mo Shaikh και Avery Ching, οι οποίοι έπαιξαν επίσης ρόλο στο φιλόδοξο αλλά ανεπιτυχές έργο Diem της Meta.

Η Aptos εξασφάλισε αξιοσημείωτα επιτεύγματα χρηματοδότησης, συγκεντρώνοντας 150 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο του 2022 και επιπλέον 200 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2022 από διακεκριμένους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Andreessen Horowitz, Coinbase Ventures και FTX Ventures. Αυτή η σημαντική χρηματοδοτική στήριξη υπογραμμίζει την αναγνώριση από τον κλάδο των δυνατοτήτων της Aptos να συμβάλει στη μετασχηματιστική εξέλιξη της τεχνολογίας blockchain.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: