Η Binance ενσωματώνει με επιτυχία το Bitcoin Lightning Network για βελτιωμένη ταχύτητα συναλλαγών και επεκτασιμότητα

Το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance ενσωμάτωσε με επιτυχία το Bitcoin Lightning Network στην πλατφόρμα του, επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν αναλήψεις και καταθέσεις BTC χρησιμοποιώντας layer-2 scaling solution.

Η Binance ανακοίνωσε επίσημα την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης του Lightning Network σε μια ανάρτηση στο blog στις 17 Ιουλίου. Οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν “LIGHTNING” όταν επιλέγουν τη μέθοδο ανάληψης ή κατάθεσης για Bitcoin. Αυτή η επιλογή έρχεται να προστεθεί σε άλλες διαθέσιμες επιλογές, όπως BNB Smart Chain (BEP-20), Bitcoin, BNB Beacon Chain (BEP2), BTC (SegWit) και Ethereum ERC-20.

Η απόφαση να ενσωματώσει το δίκτυο Lightning Network έρχεται μετά την προσωρινή διακοπή των αναλήψεων BTC από την Binance νωρίτερα τον Μάιο λόγω της αύξησης των εκκρεμών συναλλαγών και των υψηλών gas fees δικτύου. Η αύξηση των fees αποδόθηκε κυρίως στον πολλαπλασιασμό των memecoins στο δίκτυο Bitcoin μέσω της εισαγωγής των token BRC-20, ενός νέου προτύπου token.

Στις 20 Ιουνίου, η Binance επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να ενταχθεί στο δίκτυο Lightning, μετά από αναφορές ότι οι κόμβοι Lightning εντοπίστηκαν από προσεκτικούς χρήστες. Με αυτή την κίνηση, η Binance εντάσσεται στις τάξεις άλλων διακεκριμένων ανταλλακτηρίων όπως το Bitfinex, το River Financial, το OKX, το Kraken και το CoinCorner που έχουν αγκαλιάσει το Lightning Network.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase Brian Armstrong είχε επίσης εκφράσει ενδιαφέρον για την ενσωμάτωση του Bitcoin layer-2 network στην Coinbase τον Απρίλιο. Ωστόσο, δεν δόθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση.

Το δίκτυο Lightning Network έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ταχύτητα και τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας των συναλλαγών Bitcoin, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν κανάλια συναλλαγών εκτός αλυσίδας. Αξιοποιώντας αυτή την τεχνολογία, η Binance στοχεύει να παρέχει στους χρήστες της ταχύτερες και πιο προσιτές συναλλαγές Bitcoin, συμβάλλοντας στη συνολική επεκτασιμότητα και χρηστικότητα του δικτύου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: