Το 32% των home offices επενδύει σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία: Goldman Sachs

Ενώ το ενδιαφέρον για τις επενδύσεις σε κρύπτο ήταν σε άνοδο πέρυσι μεταξύ των home offices, το 2023 παρατηρήθηκε μαζική μείωση της βεβαιότητας των επενδυτών για την αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs που δημοσιεύθηκε στις 8 Μαΐου με τίτλο “Eyes on the Horizon: Family Office Investment Insights”, το 32% των home offices κατέχουν επί του παρόντος επενδύσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει κρυπτονομίσματα, NFTs, DeF) και κεφάλαια με επίκεντρο το blockchain.

Εξηγώντας τα κίνητρά τους για επενδύσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, οι περισσότεροι (19%) ανέφεραν την πίστη τους στη δύναμη της τεχνολογίας blockchain, ενώ μόνο 8% και 9% αναφέρθηκαν στην κερδοσκοπία και τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου, αντίστοιχα.

Το ποσοστό των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα μεταξύ των επενδυτών που ενδιαφέρονται για την ψηφιακή χρηματοδότηση έχει αυξηθεί σημαντικά από το 2021, από 16% σε 26%. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για πιθανές επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα έχει καταρρεύσει φέτος, με μόλις το 12% των επενδυτών να το δηλώνει, από 45% το 2021. Όπως τονίζεται στην έκθεση:

“Οι απόψεις για τα κρυπτονομίσματα φαίνεται να έχουν αποκρυσταλλωθεί: ένα μεγαλύτερο ποσοστό των home offices έχει πλέον επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, αλλά το ποσοστό που δεν έχει επενδύσει και δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει στο μέλλον έχει αυξηθεί περισσότερο.”

Η έκθεση βασίζεται σε έρευνα που διεξήχθη μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2023 μέσω ερωτηματολογίων που διανεμήθηκαν στα κεντρικά γραφεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συνολικά, συμμετείχαν 166 γραφεία έδρας, 95 από τα οποία εδρεύουν στην Αμερική, 34 στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και 37 στην Ασία και τον Ειρηνικό.

Η Goldman Sachs εμφανίστηκε μεταξύ των κορυφαίων νικητών κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τραπεζικής κρίσης, με πολλούς επενδυτές να αποφασίζουν να εναλλάξουν τις επενδύσεις του χαρτοφυλακίου τους. Τα αμοιβαία κεφάλαια της Goldman Sachs έλαβαν 52 δισεκατομμύρια δολάρια -αύξηση 13%- στον μεγαλύτερο μηνιαίο όγκο εισροών από την εμφάνιση της πανδημίας COVID-19.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: