Η Bittrex καταθέτει αίτηση πτώχευσης στο κεφάλαιο 11 μόλις λίγες εβδομάδες μετά τις χρεώσεις της SEC

Η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Bittrex κατέθεσε αίτηση για προστασία λόγω πτώχευσης κατά το κεφάλαιο 11 στην περιφέρεια του Ντέλαγουερ.

Σε αίτηση που κατέθεσε στις 8 Μαΐου στο πτωχευτικό δικαστήριο των ΗΠΑ για την περιφέρεια του Delaware, η Bittrex εκτίμησε ότι είχε περισσότερους από 100.000 πιστωτές, μεταξύ 500 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία και μεταξύ 500 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε υποχρεώσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας πτώχευσης.

Η πτώχευση καλύπτει την οντότητα Bittrex, Inc. με έδρα το Σιάτλ, δύο οντότητες της Bittrex στη Μάλτα και μια συνδεδεμένη οντότητα Desolation Holdings LLC. Η Bittrex Global GmbH, η παγκόσμια οντότητα ανταλλαγής με έδρα το Λιχτενστάιν, δεν περιλαμβάνεται στην αίτηση.

Η δήλωση ακολούθησε τη δίωξη που άσκησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) εναντίον της εταιρείας και του συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντος συμβούλου της William Shihara για παραβιάσεις των κανόνων περί κινητών αξιών τον Απρίλιο.

Η SEC ισχυρίστηκε ότι η Bittrex, Inc. και η Bittrex Global λειτουργούσαν ένα unregistered securities exchange. Τον Οκτώβριο, το ανταλλακτήριο έλαβε επίσης κατηγορίες που αφορούσαν παραβιάσεις του νόμου περί τραπεζικού απορρήτου από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και το Δίκτυο Καταπολέμησης Χρηματοοικονομικών Εγκλημάτων (FinCEN) και συμφώνησε να καταβάλει περίπου 29 εκατομμύρια δολάρια σε διακανονισμό.

Η OFAC είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής που αναφέρεται στην αίτηση πτώχευσης της Bittrex, με το ανταλλακτήριο να εγγράφει απαίτηση ύψους 24,2 εκατ. δολαρίων για το Γραφείο. Ο επόμενος μεγαλύτερος πιστωτής του είναι ένα πορτοφόλι κρύπτο με απαίτηση ύψους 14,5 εκατ. δολαρίων.

Το FinCEN αναφέρεται επίσης ως πιστωτής στο top 50 με απαίτηση ύψους 3,5 εκατ. δολαρίων, ενώ η SEC αναφέρεται με απροσδιόριστο ποσό απαιτήσεων.

Οι ενέργειες επιβολής της SEC και η πρόσφατη κατάθεση αίτησης πτώχευσης έρχονται καθώς η Bittrex ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι θα τερματίσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ έως τις 30 Απριλίου, επικαλούμενη “συνεχιζόμενη ρυθμιστική αβεβαιότητα” στη χώρα.

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για την οντότητα της Bittrex στις ΗΠΑ το 2023. Το ανταλλακτήριο προχώρησε επίσης σε περικοπές 83 υπαλλήλων τον Φεβρουάριο, επικαλούμενο το κέντρο της αγοράς κρύπτο που προκλήθηκε από τις καταρρεύσεις και τις πτωχεύσεις άλλων εταιρειών κρύπτο.

Η πτώχευση της Bittrex είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά άλλων πλατφορμών ανταλλαγής ή δανεισμού κρύπτο που επίσης κατέθεσαν πρόσφατα αίτηση για προστασία βάσει του κεφαλαίου 11, συμπεριλαμβανομένων των FTX, BlockFi, Celsius και Voyager Digital.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: