Τεράστια εισροή: Τα Spot Bitcoin ETFs Συγκεντρώνουν $654 εκατομμύρια σε BTC μέσα σε 3 ημέρες

Οι επενδυτές Bitcoin εισέφεραν πάνω από 650 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) Bitcoin που είναι εισηγμένα στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών διαπραγμάτευσης από τις 5 Ιουλίου.

Αυτή η άνοδος των επενδύσεων συνεχίστηκε με άλλη μια σημαντική ημέρα καθαρών εισροών στις 9 Ιουλίου. Το iShares Bitcoin Trust της BlackRock προσέλκυσε 121 εκατομμύρια δολάρια και το Wise Origin Bitcoin Fund της Fidelity είδε εισροές ύψους 91 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την Farside Investors, οι συνολικές καθαρές εισροές σε όλα τα spot Bitcoin ETF με έδρα τις ΗΠΑ στις 9 Ιουλίου ανήλθαν σε 216,4 εκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν σε 3.760 Bitcoin. Οι συνολικές εισροές περιλαμβάνουν 294,8 εκατ. δολάρια στις 8 Ιουλίου και 143,1 εκατ. δολάρια στις 5 Ιουλίου, ανεβάζοντας το τριήμερο σύνολο στα 654 εκατ. δολάρια.

Παρά την εισροή αυτή, η τιμή του Bitcoin δυσκολεύεται να ανέλθει πάνω από τα 60.000 δολάρια από τις 4 Ιουλίου. Επί του παρόντος, το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα 59.165 δολάρια, αντανακλώντας πτώση σχεδόν 15% τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της TradingView.

Οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι ότι τα ETF θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην τιμή του Bitcoin, παρόμοια με την επίδρασή τους κατά τους μήνες που προηγήθηκαν του Μαρτίου, όταν το Bitcoin έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό.

“Η άνοδος από τα $16K στα $73K καθοδηγήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα ETFs, ακολουθώντας το φαινόμενο buy-the-rumor buy-the-news”, σημείωσε ο Sina G, συνιδρυτής και COO της εταιρείας συμβούλων φύλαξης Bitcoin 21st Capital, σε μια ανάλυση στο X.

“Μέχρι τα μέσα Μαρτίου οι ροές των ETF ήταν πολύ ισχυρές και η αγορά κινήθηκε ανοδικά. Έκτοτε, τα ETFs επιβραδύνθηκαν και ανέλαβαν οι εκροές από την πτώχευση, προκαλώντας μια αδύναμη δράση των τιμών μέχρι τα 56 χιλ. δολάρια”, πρόσθεσε.

Τα Bitcoin της Γερμανίας

Οι εισροές στα ETFs Bitcoin των ΗΠΑ δεν ήταν επαρκείς για να αντισταθμίσουν μια πρόσφατη έξαρση πώλησης Bitcoin από το Bundeskriminalamt (BKA) της Γερμανίας, την ομοσπονδιακή ποινική αστυνομία της χώρας. Η BKA κατέσχεσε σχεδόν 50.000 Bitcoin στα μέσα Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια έρευνας για έναν ιστότοπο πειρατείας ταινιών.

Από τις 5 Ιουλίου, η BKA έχει μειώσει τα χαρτοφυλάκιά της σε Bitcoin κατά περισσότερα από 850 εκατομμύρια δολάρια, με μεγάλα ποσά Bitcoin να μεταφέρονται μεταξύ πορτοφολιών που ανήκουν σε κεντρικά ανταλλακτήρια και market makers, σύμφωνα με την Arkham Intelligence.

Επί του παρόντος, το πορτοφόλι της BKA κατέχει 23.960 Bitcoin αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή λιγότερο από το ήμισυ των Bitcoin που κατασχέθηκαν αρχικά από τον ιστότοπο πειρατείας Movie2k στα μέσα Ιανουαρίου.

Τα δεδομένα Onchain από την Arkham αποκαλύπτουν ότι η BKA άρχισε να πωλεί Bitcoin στις 19 Ιουνίου και ενέτεινε τις προσπάθειές της στις αρχές Ιουλίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: