Τα ΗΑΕ καθιερώνονται ως ευνοϊκός προορισμός για την εξόρυξη Bitcoin στη Μέση Ανατολή

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) αναδεικνύονται σε αγαπημένο προορισμό για την εξόρυξη Bitcoin στη Μέση Ανατολή, καθιερώνοντας τον εαυτό τους ως κόμβο υπέρ των κρύπτο για τις εταιρείες της περιοχής. Με περισσότερες από 30 ζώνες ελεύθερου εμπορίου και αυξανόμενη συμβολή στο παγκόσμιο ποσοστό hash της εξόρυξης Bitcoin, τα ΗΑΕ προσελκύουν επιχειρήσεις με επίκεντρο τα κρύπτο.

Το ταξίδι των ΗΑΕ στην εξόρυξη ξεκίνησε όταν η Marathon Digital, ένας διακεκριμένος εξορύκτης Bitcoin, συνεργάστηκε με την Zero Two, τον βραχίονα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων του κρατικού ταμείου πλούτου του Άμπου Ντάμπι, τον Μάιο. Αυτή η κοινοπραξία οδήγησε στη δημιουργία δύο εγκαταστάσεων εξόρυξης στο Άμπου Ντάμπι με συνολική δυναμικότητα 250 μεγαβάτ (MW).

Το Άμπου Ντάμπι, γνωστό για την ενεργειακή του απόδοση και ως σημαντικό εμπορικό κέντρο, έχει γίνει κόμβος για διάφορες δραστηριότητες εξόρυξης κρύπτο στα ΗΑΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Hashrate Index, η συνολική δυναμικότητα εξόρυξης Bitcoin των ΗΑΕ εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 400 MW, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 4% του παγκόσμιου ρυθμού κατακερματισμού. Ενώ χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ρωσία και το Καζακστάν κυριαρχούν επί του παρόντος στον παγκόσμιο ρυθμό hash, τα ΗΑΕ έχουν τη δυνατότητα να αναρριχηθούν στις τάξεις λόγω των διαθέσιμων πόρων τους.

Ως σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, τα ΗΑΕ μετατοπίζουν την εστίασή τους από τα παραδοσιακά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή και η πυρηνική ενέργεια. Ενώ η χώρα βασιζόταν ιστορικά στο φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αγκαλιάζει όλο και περισσότερο την πυρηνική και την ηλιακή ενέργεια. Τα ΗΑΕ αντιμετωπίζουν διακυμάνσεις στις απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των πιο θερμών και των πιο ψυχρών μηνών, με αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες της παραγόμενης ενέργειας. Οι Bitcoin miners μπορούν δυνητικά να χρησιμοποιήσουν αυτό το πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο διαφορετικά θα πήγαινε χαμένο.

Η έμφαση της εξόρυξης Bitcoin στην καθαρή ενέργεια ευθυγραμμίζεται καλά με τον στόχο των ΗΑΕ να αυξήσουν την εξάρτησή τους από πυρηνικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Την επόμενη δεκαετία, ένα σημαντικό μέρος της ενέργειας της χώρας θα μπορούσε να προέρχεται από αυτές τις πηγές, παρέχοντας άφθονες ευκαιρίες για τους miners. Ένα άλλο πλεονέκτημα για τους μεταλλωρύχους στα ΗΑΕ είναι η πολιτική μηδενικής φορολογίας. Με την εγγραφή σε μία από τις πολυάριθμες ζώνες ελεύθερου εμπορίου της χώρας, οι Bitcoin miners μπορούν να αποφύγουν τον εταιρικό φόρο, τον φόρο προστιθέμενης αξίας και τους εισαγωγικούς δασμούς, προσφέροντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με τη δραστηριοποίηση σε δυτικές χώρες.

Με το ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, το ενεργειακό πλεόνασμα και τα φορολογικά οφέλη, τα ΗΑΕ τοποθετούνται ως ελκυστικός προορισμός για την εξόρυξη Bitcoin στη Μέση Ανατολή. Καθώς η χώρα συνεχίζει τη μετάβασή της προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι έτοιμη να προσελκύσει περισσότερες επιχειρήσεις εξόρυξης και ενδεχομένως να αυξήσει το μερίδιό της στον παγκόσμιο ρυθμό κατακερματισμού.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: