Τα centralized exchanges είδαν ρευστοποιήσεις $138M λόγω μεταβλητότητας

Η αυξημένη μεταβλητότητα της αγοράς τις τελευταίες 24 ώρες οδήγησε σε ένα σημαντικό κύμα ρευστοποιήσεων, ξεπερνώντας το εντυπωσιακό ποσό των 138 εκατομμυρίων δολαρίων σε θέσεις με μόχλευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinglass, η πλειονότητα αυτών των ρευστοποιήσεων αποδόθηκε σε θέσεις long, προκαλώντας απώλειες που ξεπέρασαν τα 120 εκατομμύρια δολάρια. Αντίθετα, οι βραχυπρόθεσμες θέσεις συνεισέφεραν συγκριτικά μέτρια 18 εκατομμύρια δολάρια στο συνολικό ποσό ρευστοποιήσεων.


Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η τιμή του bitcoin σημείωσε πτώση άνω του 2,5%, πέφτοντας κάτω από το όριο των 41.000 δολαρίων. Από τις 7 π.μ. ώρα Ελλάδος, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαπραγματεύεται σήμερα στα 40.730 δολάρια. Αυτή η πτωτική τάση ακολουθεί μια ευρύτερη τάση, με το bitcoin να χάνει πάνω από 7% της αξίας του μέσα σε δώδεκα ημέρες από τότε που η SEC ενέκρινε πολλαπλά spot bitcoin ETFs στις 10 Ιανουαρίου.

Παρά την αρχική άνοδο πάνω από τα 48.000 δολάρια μετά την έγκριση, το bitcoin γνώρισε μια απότομη διόρθωση, διαμορφούμενο γύρω στα 43.000 δολάρια. Η κερδοσκοπία είναι πλέον άφθονη, με ορισμένους αναλυτές να προβλέπουν πιθανή περαιτέρω πτώση κάτω από τα 40.000 δολάρια.

Ο συνιδρυτής της BitMEX και CIO της Maelstrom Arthur Hayes εξέφρασε την προσοχή του, αναφέροντας ότι έχει αντισταθμίσει πιθανές καθοδικές κινήσεις με puts BTC σε τιμή εξάσκησης 35.000 δολάρια. Ο Hayes σημείωσε σε μια ανάρτηση στο X.com: ” Το BTC φαίρεται τρελά. Νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε τα 40.000 δολάρια. Έκανα long σε μερικά puts της 29ης Μαρτίου με τιμή άσκησης 35.000 δολάρια”. Τα Puts είναι options contracts που παρέχουν το δικαίωμα πώλησης ενός περιουσιακού στοιχείου σε μια συγκεκριμένη τιμή.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: