Το Tether επεκτείνει το μερίδιο αγοράς κατά 21 μονάδες το 2023, αποτελώντας τα δύο τρίτα των Stablecoins

Η κυρίαρχη δύναμη στον χώρο των κρύπτο συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της.

Η Tether, ο εκδότης του ευρέως χρησιμοποιούμενου stablecoin USDT, σημείωσε αξιοσημείωτη αύξηση του μεριδίου της στην παγκόσμια προσφορά stablecoins καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, εκτοξεύοντας το μερίδιο της από το 50% στο εντυπωσιακό 71%, όπως αναφέρουν τα στοιχεία.

Από την τελευταία ενημέρωση, η Tether έχει ξεπεράσει ένα σημαντικό ορόσημο, κυκλοφορώντας πάνω από 95 δισεκατομμύρια stablecoins. Αυτό το σημαντικό ποσό υπερβαίνει πλέον το ΑΕΠ χωρών όπως η Γουατεμάλα και η Βουλγαρία, υπογραμμίζοντας τον ουσιαστικό αντίκτυπο του Tether στο τοπίο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Αντίθετα, ο κύριος ανταγωνιστής του, το USD Coin (USDC) της Circle, υστερεί με κυκλοφορία 27 δισεκατομμυρίων tokens, από πάνω από 48 δισεκατομμύρια στις αρχές του 2023.

Η πρόσφατη αλλαγή στην ηγεσία της Tether δεν απέτρεψε την ανοδική της πορεία. Ο Paolo Ardoino, ο οποίος διετέλεσε επί μακρόν Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας (CTO), ανέλαβε τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου τον Δεκέμβριο, διαδεχόμενος τον “μυστικοπαθή” πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο Jean-Louis van der Velde. Ο Ardoino έχει εμπλακεί ενεργά με τις αρχές επιβολής του νόμου και τις ρυθμιστικές αρχές τους τελευταίους μήνες, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες όπως το πάγωμα USDT που κατέχονται σε πορτοφόλια στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων των ΗΠΑ (OFAC) και διευκολύνοντας την ένταξη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην πλατφόρμα της Tether.

Οι τελευταίες εξελίξεις υπογραμμίζουν τη συνεχή ανάπτυξη και επιρροή της Tether στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων, ενισχύοντας τη θέση της ως βασικού παίκτη στην αγορά stablecoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: