Προς την έγκριση της SEC: Ένα ορόσημο καθώς πολλαπλές αιτήσεις Spot Bitcoin ETF κατευθύνονται προς το Ομοσπονδιακό Μητρώο

Η πορεία προς την έγκριση των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) Bitcoin spot έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο, με τις αιτήσεις πολλών εταιρειών να δημοσιεύονται επίσημα στο Ομοσπονδιακό Μητρώο. Από τις 19 Ιουλίου, το Ομοσπονδιακό Μητρώο έχει καταγράψει ανακοινώσεις προτεινόμενων αλλαγών κανόνων, σηματοδοτώντας την υποβολή αιτήσεων Bitcoin ETF από εξέχοντες παίκτες όπως οι BlackRock, Fidelity, Invesco Galaxy, VanEck και WisdomTree. Με τη δημοσίευση αυτών των αιτήσεων στην επίσημη εφημερίδα της αμερικανικής κυβέρνησης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έχει πλέον την ευκαιρία να εξετάσει και να απαντήσει στις αιτήσεις, η οποία περιλαμβάνει την αποδοχή ή την απόρριψή τους, την παράταση της περιόδου αξιολόγησης ή το άνοιγμά τους για δημόσια σχόλια.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, μετά την αρχική κατάθεση των αιτήσεων τον Ιούνιο. Για να ενισχύσουν τις καταθέσεις τους, τα χρηματιστήρια που εκπροσωπούν τις εν λόγω επιχειρήσεις υπέβαλαν τροποποιημένες αιτήσεις, προσδιορίζοντας την εταιρεία Coinbase ως εταίρο κοινής επιτήρησης. Η αλλαγή έγινε σε απάντηση προηγούμενων ανησυχιών που διατυπώθηκαν από την SEC, η οποία έκρινε τις αρχικές καταθέσεις ως ανεπαρκείς.

Η πρόσφατη παρτίδα αιτήσεων προστίθεται στην αυξανόμενη λίστα, η οποία ήδη περιλάμβανε μία από την Bitwise, που δημοσιεύθηκε στις 18 Ιουλίου, και μια άλλη επιτόπια αίτηση Bitcoin ETF από την Valkyrie, που αναμένεται να εισαχθεί στο Ομοσπονδιακό Μητρώο στις 21 Ιουλίου. Η SEC έχει τώρα στη διάθεσή της περίπου 45 ημέρες, μέχρι τις αρχές Αυγούστου, για να λάβει την αρχική της απόφαση σχετικά με τις αιτήσεις αυτές. Ωστόσο, η Επιτροπή έχει την εξουσία να παρατείνει τη διαδικασία αξιολόγησης για έως και 240 ημέρες, έως τον Μάρτιο του 2024, για την τελική έγκριση ή απόρριψη.

Ενώ η SEC επέτρεψε ETF που συνδέονται με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin ήδη από το 2021, δεν έχει εγκρίνει ακόμη κανένα επενδυτικό όχημα spot με άμεση έκθεση σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin. Η εισαγωγή του μοχλευμένου Bitcoin futures ETF της Volatility Shares Trust τον Ιούνιο ήταν ένα από τα πρώτα του είδους του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η προσέγγιση της SEC για τη ρύθμιση των κρύπτο έχει τεθεί υπό έλεγχο από διάφορους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων ρυθμιστικών αρχών, των νομοθετών και του κοινού. Μια πρόσφατη απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου που αμφισβητεί την ταξινόμηση του XRP ως τίτλου πρόσθεσε την πίεση. Επιπλέον, η συνεχιζόμενη πολιτική του προέδρου Gary Gensler για τη ρύθμιση μέσω μέτρων επιβολής έχει συγκεντρώσει την προσοχή και τη συζήτηση. Ειδικότερα, τόσο η Binance όσο και η Coinbase αντιμετώπισαν νομικές ενέργειες από την SEC το 2023. Καθώς η SEC αξιολογεί τις επιτόπιες spot Bitcoin ETF, ο κλάδος παρακολουθεί στενά για πιθανές ανακαλύψεις και επιπτώσεις στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: