Πρόεδρος της SEC Gensler: Μικτές αντιδράσεις και συνεχής εξέταση ως απάντηση στην απόφαση Ripple

Μετά την πρόσφατη δικαστική απόφαση σχετικά με την αγωγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατά της Ripple, ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler μοιράστηκε τις απόψεις του επί του θέματος κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την τεχνητή νοημοσύνη στο National Press Club στις 17 Ιουλίου. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον αντίκτυπο της απόφασης στη στάση του για τα κρυπτονομίσματα και την ανάγκη για ομοσπονδιακή νομοθεσία που θα αποσαφηνίζει τη ρυθμιστική εποπτεία, ο Gensler απάντησε:

“Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση αυτή, αναγνωρίζοντας τη σημασία της προστασίας των θεσμικών επενδυτών και την έμφαση που έδωσε το δικαστήριο στη δίκαιη ειδοποίηση. Ωστόσο, είμαστε απογοητευμένοι με τις απόψεις τους σχετικά με τους μικροεπενδυτές. Εξακολουθούμε να αξιολογούμε και να εκτιμούμε τη γνωμοδότηση”.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Yahoo Finance, ο Gensler επανέλαβε τα προηγούμενα σχόλιά του. Αναγνώρισε ότι πολλά ανταλλακτήρια κρύπτο αντιλαμβάνονται την απόφαση ως νίκη και επαναφέρουν το XRP στο ανταλλακτήριο. Όταν ρωτήθηκε αν η απόφαση θα μπορούσε να δημιουργήσει προηγούμενο, ο Gensler αρνήθηκε να απαντήσει λόγω της συνεχιζόμενης δικαστικής διαδικασίας, αλλά αναγνώρισε ότι οι πλατφόρμες κρύπτο συχνά εμπλέκονται σε πρακτικές που δεν θα επιτρεπόταν σε άλλα τμήματα των κεφαλαιαγορών.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο εξατομικευμένων κανόνων για τη βιομηχανία κρύπτο, ο Gensler δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να επανεξεταστεί σε αυτό το σημείο, καθώς η απόφαση είναι πρόσφατη. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η SEC έχει ήδη υφιστάμενους κανόνες που καθορίζουν τι σημαίνει να είναι ένα securities exchange.

Ο Gensler ρωτήθηκε επίσης σχετικά με την προτεινόμενη νομοθεσία των Ρεπουμπλικανών που αποσκοπεί στη θέσπιση ενός decentralization test για τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο. Ανέφερε ότι η SEC θα επιφυλάξει τα σχόλιά της σχετικά με το σχέδιο νόμου για άμεσες ερωτήσεις από μέλη του Κογκρέσου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Gensler αναφέρθηκε στο αρχικό έγγραφο του Satoshi Nakamoto, τον οποίο ανέφερε χιουμοριστικά ως “όποια κι αν ήταν”, το οποίο οραματιζόταν τη μεταφορά αξίας στο διαδίκτυο χωρίς μεσάζοντες. Ωστόσο, ο Gensler σημείωσε ότι παρά τα ιδανικά της αποκέντρωσης, η βιομηχανία κρύπτο εξακολουθεί να παρουσιάζει στοιχεία centralization, τονίζοντας ότι τα οικονομικά της οικονομίας παίζουν ρόλο σε αυτόν τον τομέα.

Αν και ο Gensler παρείχε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την αντίδραση της SEC στην απόφαση της Ripple και τις επιπτώσεις της στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, υποστήριξε ότι απαιτείται περαιτέρω αξιολόγηση και εξέταση πριν προβεί σε οριστικές δηλώσεις ή λάβει πρόσθετη ρυθμιστική δράση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: