Προβλέποντας την “επαναστατική ανάπτυξη”: Ο οικονομικός γραμματέας του Χονγκ Κονγκ επισημαίνει το Web3 ως οδηγό

Ο υπουργός Οικονομικών του Χονγκ Κονγκ, Paul Chan Mo-po, επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξή του στις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain, χαρακτηρίζοντάς την ως τον επικείμενο καταλύτη για ένα νέο κύμα “πρωτοφανούς ανάπτυξης” στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο ιστολόγιο που δημοσιεύθηκε στις 27 Αυγούστου, ο Chan διατύπωσε την άποψή του σχετικά με τη μετασχηματιστική δύναμη του Web3, του αναδυόμενου πεδίου των εφαρμογών blockchain πέρα από τις παραδοσιακές περιπτώσεις χρήσης του. Μεταξύ των δυναμικών τομέων που συμπυκνώνουν την ουσία του Web3, ο Τσαν υπογράμμισε τα Non-Fungible Tokens (NFTs), το GameFi (αποκεντρωμένη χρηματοδότηση παιχνιδιών), το Play-to-Earn gaming και την καθηλωτική ψυχαγωγία. Προέβλεψε ότι αυτοί οι τομείς θα πρωτοστατήσουν στην εμπροσθοφυλακή της επερχόμενης γενιάς ψηφιακής ψυχαγωγίας.

Ο Chan τόνισε ότι η θεμελιώδης τεχνολογία blockchain του Web3, γνωστή για την αποδιαμεσολάβηση, την ασφάλεια, τη διαφάνεια, την αμετάβλητη και την αποδοτικότητα κόστους, μπορεί να αξιοποιηθεί σε ένα πλήθος τομέων, όπως η χρηματοδότηση, το εμπόριο, το εμπόριο, η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η καθημερινή ζωή.

Οι δηλώσεις του Chan συνέπεσαν με την παρουσία του στο Digital Entertainment Leaders Forum, μια τριήμερη εκδήλωση με επίκεντρο το blockchain που πραγματοποιήθηκε στο Cyberport του Χονγκ Κονγκ. Το Cyberport, ένας εκτεταμένος κόμβος τεχνολογίας και πολυμέσων 25 εκταρίων, χρησιμεύει ως έδαφος καλλιέργειας για ένα ευρύ φάσμα εταιρειών που καλύπτουν τους τομείς της τεχνολογίας, της ψηφιακής ψυχαγωγίας και της χρηματοδότησης. Ειδικότερα, ο Chan αποκάλυψε ότι είχε προβλέψει επιπλέον 50 εκατομμύρια δολάρια από τον φετινό προϋπολογισμό για να ενισχύσει τις προσπάθειες του Cyberport για την προώθηση ενός ζωντανού οικοσυστήματος Web3.

Ο Τσαν εξήρε την πρόοδο που σημείωσε το Cyberport στην προσέλκυση πάνω από 180 τεχνολογικών εταιρειών που σχετίζονται με το Web3, οι οποίες περιλαμβάνουν νεοσύστατες επιχειρήσεις και καθιερωμένα ανταλλακτήρια, εκ των οποίων το ένα πέμπτο προέρχεται από ξένες ακτές. Αυτό αντανακλά τη δυναμική διεθνή απήχηση του τεχνολογικού τοπίου του Χονγκ Κονγκ.

Ενώ η ηπειρωτική Κίνα τηρεί μια αυστηρή στάση κατά των κρύπτο για μεγάλο χρονικό διάστημα, το Χονγκ Κονγκ έχει αποτολμήσει μια νομοθεσία φιλική προς τα κρύπτο για να καθιερωθεί ως παγκόσμιος κόμβος για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Απόδειξη αυτής της δέσμευσης ήταν η σύσταση μιας ομάδας εργασίας Web3 από την ειδική διοικητική περιφέρεια, η οποία σχεδιάστηκε για να παράσχει συστάσεις για τη βιώσιμη και υπεύθυνη εξέλιξη του κλάδου.

Σε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη, το τοπικό ανταλλακτήριο κρύπτο HashKey ανακοίνωσε στις 3 Αυγούστου ότι εξασφάλισε όλες τις απαιτούμενες άδειες για να επεκτείνει τις υπηρεσίες του σε ιδιώτες επενδυτές, αποτελώντας έτσι το πρώτο ανταλλακτήριο στο Χονγκ Κονγκ που μεταβαίνει από την αποκλειστική εξυπηρέτηση θεσμικών παικτών. Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια του Χονγκ Κονγκ να επενδύσει στο αναπτυσσόμενο πεδίο της ανάπτυξης του Web3.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: