You are currently viewing Πόσο μακριά θα μπορούσε να πέσει η τιμή του Bitcoin;

Πόσο μακριά θα μπορούσε να πέσει η τιμή του Bitcoin;

  • Post category:Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin συνεχίζει να διανύει μια παρατεταμένη περίοδο υποτονικής δραστηριότητας, σηματοδοτώντας μια από τις πιο ήσυχες φάσεις στην ιστορία της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Εν μέσω αυτής της ηρεμίας, μια ποικιλία technical indicators και fractal patterns υποδηλώνουν την πιθανότητα μιας καθόδου του ζεύγους BTC/USD έως και τα 21.750 δολάρια τους επόμενους μήνες.

Η διερεύνηση των επικείμενων επιπέδων στήριξης παρέχει πολύτιμη εικόνα για την πιθανή έκταση της πτώσης του Bitcoin.

Μια πτωτική προοπτική: Από τα μέσα Αυγούστου 2023, το Bitcoin έχει κινηθεί σε μεγάλο βαθμό εντός ενός οριζόντιου εύρους συναλλαγών, με αντίσταση στα 26.670 δολάρια και στήριξη στα 25.650 δολάρια. Παρόλο που υπήρξαν σύντομες περιπτώσεις κίνησης των τιμών εκτός αυτού του εύρους, κυρίως ως απάντηση σε σημαντικές εξελίξεις όπως οι νέες εφαρμογές Bitcoin ETF και οι ανησυχίες σχετικά με τη ρευστοποίηση του FTX, η γενική τάση κράτησε το Bitcoin εντός του εύρους από 25.650 έως 26.670 δολάρια. Αυτό το μοτίβο συναλλαγών μοιάζει πολύ με αυτό που οι τεχνικοί αναλυτές αναφέρουν ως “bear flag”.

Οι bear flags είναι πτωτικά μοτίβα συνέχισης που χαρακτηρίζονται από consolidation channels που σχηματίζονται μετά από μια σημαντική πτωτική τάση. Σύμφωνα με τις αρχές της τεχνικής ανάλυσης, οι bear flags συνήθως επιλύονται με καθοδική διάσπαση, οδηγώντας σε πτώση περίπου ισοδύναμη με το ύψος της προηγούμενης καθοδικής τάσης. Εφαρμόζοντας αυτή την ανάλυση στην τρέχουσα ενοποίηση του Bitcoin, η bear flag υποδηλώνει έναν πιθανό στόχο περίπου στα 23.000 δολάρια. Με απλούστερους όρους, αυτό υποδηλώνει τη δυνατότητα για μια πτώση της τιμής του Bitcoin κατά σχεδόν 15% από τα τρέχοντα επίπεδα μέχρι το τέλος του έτους.

Εξερευνώντας την ιστορική υποστήριξη: Με την πάροδο των ετών, οι πτωτικές αγορές του Bitcoin έχουν συνήθως βρει στήριξη κοντά σε μια ανοδική γραμμή τάσης. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2022, η τιμή του Bitcoin δοκίμασε αυτή τη γραμμή τάσης περίπου στα 16.750 δολάρια πριν ξεκινήσει μια άνοδο 70%.

Αυτή η ιστορική προοπτική εγείρει την πιθανότητα ότι το Bitcoin μπορεί να έχει ήδη φτάσει στο κατώτατο σημείο του στη συνεχιζόμενη bear market. Ωστόσο, για να επικυρωθεί μια μακροπρόθεσμη ανοδική ανάκαμψη με βάση αυτό το ιστορικό fractal, το Bitcoin θα πρέπει να διασπάσει αποφασιστικά πάνω από τη γραμμή Fibonacci 0,236, που βρίσκεται κοντά στα 28.350 δολάρια. Δυστυχώς, από τώρα, το Bitcoin διαπραγματεύεται κάτω από αυτό το κρίσιμο επίπεδο, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα υποχώρησης προς την υποστήριξη της γραμμής τάσης της πτωτικής αγοράς, η οποία συγκλίνει επίσης κοντά στο όριο των 23.000 δολαρίων.

Ο διαφαινόμενος “Death Cross”: Το Bitcoin πλησιάζει στο σχηματισμό ενός μοτίβου “Death Cross”, όπου οι εκθετικοί κινητοί μέσοι όροι (EMA) 50 ημερών (που αντιπροσωπεύονται από το κόκκινο κύμα) και 200 ημερών (που αντιπροσωπεύονται από το μπλε κύμα) τέμνονται με πτωτικό τρόπο. Αυτή είναι η τρίτη περίπτωση ενός τέτοιου Death Cross που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της περιόδου αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, αυτές οι διασταυρώσεις προηγήθηκαν μειώσεων των τιμών της τάξης του 17% έως 18%.

Εάν η ιστορία επαναληφθεί, αυτό το πτωτικό σήμα συνεπάγεται έναν πιθανό στόχο τιμής Bitcoin περίπου στα 21.750 δολάρια.

Εν κατακλείδι, η αγορά κρυπτονομισμάτων χαρακτηρίζεται επί του παρόντος από μια παρατεταμένη περίοδο στασιμότητας των τιμών. Διάφοροι τεχνικοί δείκτες και ιστορικά μοτίβα υποδηλώνουν την πιθανότητα πτώσης της τιμής του Bitcoin σε περίπου 21.750 δολάρια τους επόμενους μήνες. Ενώ οι αναλύσεις αυτές παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά δυναμική και υπόκειται σε ταχείες αλλαγές, καθιστώντας τις ακριβείς προβλέψεις προκλητικές. Οι επενδυτές και οι traders θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στην αγορά.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply