Polygon 2.0: Λεπτομέρειες προκαταρκτικών προτάσεων βελτίωσης και μετατροπή MATIC σε POL

Η Polygon Labs είναι έτοιμη να υλοποιήσει το όραμά της για ένα interconnected Layer-2 Ethereum ecosystem που θα τροφοδοτείται από zero-knowledge cryptography. Αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα έκανε τα πρώτα του βήματα με την εισαγωγή τριών εναρκτήριων προτάσεων βελτίωσης, σηματοδοτώντας τη μετάβαση στο Polygon 2.0.

Τον Ιούνιο του 2023, η scaling technology firm παρουσίασε το Polygon 2.0, αποκαλύπτοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για ένα οικοσύστημα κλιμάκωσης που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα πρωτοκόλλου: staking, interop, execution και proving. Κάθε ένα από αυτά τα layers διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός διασυνδεδεμένου δικτύου αλυσίδων που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την ταχεία μεταφορά αξίας και την απρόσκοπτη ανταλλαγή πληροφοριών.

Ο Sandeep Nailwal, συνιδρυτής της Polygon, έδωσε πρόσφατα πληροφορίες για το πώς αυτό το οικοσύστημα στοχεύει να γίνει το value layer του διαδικτύου. Αξιοποιώντας την τεχνολογία μηδενικής γνώσης (ZK), η Polygon επιδιώκει να προσφέρει χαμηλό κόστος, υψηλές επιδόσεις απόδοσης στο ευρύτερο οικοσύστημα του Ethereum.

Για να ξεκινήσει αυτό το μετασχηματιστικό ταξίδι, η Polygon δημοσίευσε τρεις προτάσεις βελτίωσης της Polygon (Polygon Improvement Proposals – PIPs) στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι προτάσεις αυτές είναι ανοικτές για εξέταση και ψηφοφορία από την κοινότητα και αναμένεται να ξεκινήσουν να υλοποιούνται το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Οι PIPs οριοθετούν τις τεχνικές ιδιαιτερότητες της “Phase 0”, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη ενός δικτύου διασυνδεδεμένων αλυσίδων Layer-2 που τροφοδοτούνται από το ZK και έχουν σχεδιαστεί για την κλιμάκωση του Ethereum. Αυτό περιλαμβάνει μια πρόταση για τη μετάβαση και τις προδιαγραφές που θα παρακολουθήσουν τη μετατροπή των token MATIC σε token POL, τα οποία θα χρησιμεύσουν ως το εγγενές token για το πρωτόκολλο Polygon proof-of-stake (PoS).

Το PIP-17 περιγράφει την έναρξη της μετάβασης από το MATIC στο POL, ορίζοντας το POL ως το native gas και staking token για το οικοσύστημα Polygon. Ανοίγει επίσης το δρόμο για την έναρξη του staking layer και τη μετάβαση των δημόσιων αλυσίδων Polygon.

Το PIP-18 παρέχει μια τεχνική περιγραφή των token POL και των σχετικών συμβάσεων που είναι υπεύθυνες για την εκπομπή και τη μετάβαση των token. Τα υφιστάμενα tokens MATIC μπορούν να μεταναστεύσουν απρόσκοπτα σε token POL σε αναλογία 1:1. Η πρόταση εισάγει μια αρχική προμήθεια 10 δισεκατομμυρίων token POL με ετήσιο ρυθμό εκπομπής 2%, που κατανέμεται εξίσου μεταξύ των ανταμοιβών των επικυρωτών για το staking και του ταμείου της κοινότητας.

Τέλος, το PIP-19 προτείνει τη μετάβαση του native gas token στο Polygon PoS από το MATIC στο POL, διασφαλίζοντας παράλληλα τη μέγιστη συμβατότητα προς τα πίσω.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το PIP-19 δεν θα αλλάξει τις συμβάσεις στο Polygon PoS και οι θεμελιώδεις ιδιότητες του εγγενούς token του πρωτοκόλλου θα παραμείνουν αμετάβλητες. Ωστόσο, τα συμβόλαια στο Ethereum που περιμένουν το MATIC από την εγγενή γέφυρα MATIC ενδέχεται να επηρεαστούν από αυτή την αναβάθμιση.

Οι εμπροσθοβαρείς πρωτοβουλίες της Polygon υπογραμμίζουν τη δέσμευσή της να ενισχύσει την επεκτασιμότητα και τη λειτουργικότητα του οικοσυστήματος Ethereum, τοποθετώντας την ως βασικό παράγοντα στην εξέλιξη της τεχνολογίας blockchain.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: