Η Deutsche Bank επιστρατεύει την Taurus για Worldwide Cryptocurrency Custody Solutions

Η Deutsche Bank είναι έτοιμη να προσφέρει στους πελάτες της επιλογές φύλαξης κρυπτονομισμάτων μέσω μιας στρατηγικής συνεργασίας με την πλατφόρμα υποδομών κρυπτονομισμάτων Taurus.

Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για τη γερμανική τράπεζα, η οποία ήταν μεταξύ των επιλεγμένων εταιρειών που συμμετείχαν στον γύρο άντλησης κεφαλαίων Series B της Taurus ύψους 65 εκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο του 2023. Η Taurus ειδικεύεται στην παροχή λύσεων υποδομής επιχειρηματικού επιπέδου για την έκδοση, διαχείριση, φύλαξη και διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων, tokenized assets, nonfungible tokens (NFTs) και διαφόρων άλλων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με τον Lamine Brahimi, συνιδρυτή της Taurus, η συνεργασία υποβλήθηκε σε μια εκτεταμένη και σχολαστική διαδικασία due diligence πριν η Deutsche Bank επιλέξει να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες υποδομής της Taurus:

“Η διαδικασία ξεκίνησε στα τέλη του 2021 και ολοκληρώθηκε το 2022. Εξασφαλίσαμε τη συμφωνία πριν από μερικά τρίμηνα”.

Η Deutsche Bank διερευνούσε ενεργά σχέδια για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης και διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων στο πελατολόγιό της τα τελευταία τρία χρόνια. Τον Ιούνιο του 2023, η τράπεζα υπέβαλε αίτηση για άδεια θεματοφυλακής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από τη χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας, την Ομοσπονδιακή Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (BaFin), εδραιώνοντας περαιτέρω τη δέσμευσή της να παρέχει στους πελάτες της πρόσβαση στις αγορές και τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων.

Η Brahimi επιβεβαίωσε ότι η συνεργασία έχει παγκόσμιο πεδίο εφαρμογής, με την Taurus να προσαρμόζει την τεχνολογία θεματοφυλακής και tokenization της ώστε να ευθυγραμμίζεται με τις τοπικές κανονιστικές απαιτήσεις.

Ανακοινώνοντας τη συνεργασία, ο Paul Maley, επικεφαλής του τμήματος Global Securities Services της Deutsche Bank, τόνισε ότι ο χώρος των κρυπτονομισμάτων είναι έτοιμος για σημαντική ανάπτυξη, εξελισσόμενος δυνητικά σε μια αγορά με περιουσιακά στοιχεία που ανέρχονται σε τρισεκατομμύρια δολάρια. Κατά συνέπεια, αναμένεται να αποτελέσει σημείο εστίασης για τους επενδυτές και τους θεσμικούς φορείς.

Ταυτόχρονα, ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Deutsche Bank, ο όμιλος DWS, φέρεται να συμμετείχε σε συζητήσεις για επενδύσεις σε δύο διαφορετικές εταιρείες κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2023: την Deutsche Digital Assets, έναν πάροχο χρηματιστηριακών προϊόντων κρύπτο, και την Tradias, μια πλατφόρμα που ειδικεύεται στο market making.

Επιπλέον, η Deutsche Bank Singapore και η Memento Blockchain ολοκλήρωσαν πρόσφατα με επιτυχία μια πρωτοβουλία proof-of-concept με την ονομασία Project DAMA (Digital Assets Management Access). Το έργο αυτό διευκολύνει τη διαχείριση ψηφιακών κεφαλαίων στο πλαίσιο tokenized τίτλων.

Η Taurus, που ιδρύθηκε στην Ελβετία το 2018, προσέλκυσε σημαντική προσοχή κατά τη διάρκεια του γύρου χρηματοδότησης Series B, του οποίου ηγήθηκε η Credit Suisse και περιελάμβανε τη συμμετοχή αξιόλογων ιδρυμάτων όπως η Deutsche Bank, παράλληλα με την Arab Bank Switzerland. Αυτό κατέδειξε το έντονο ενδιαφέρον των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για τις προσφορές της Taurus.

Η ανακοίνωση του γύρου χρηματοδότησης Series B υπογράμμισε τον στόχο της Taurus να εξυπηρετεί τράπεζες “Tier 1” στην Ευρώπη. Ο Lamine Brahimi σημείωσε επίσης ότι η πλατφόρμα εξυπηρετεί επί του παρόντος σχεδόν 30 τράπεζες, με πολλές από αυτές τις συνεργασίες να επεκτείνονται πέρα από τα κρυπτονομίσματα και να περιλαμβάνουν τη συμβολαιοποίηση μετοχών, χρέους και άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: