Περιμένωντας το ETF Ethereum νωρίτερα από το αναμενόμενο

Ethereum ETFs θα ακολουθείσουν το μονοπάτι του Bitcoin

Σε μια αξιοσημείωτη τροπή των γεγονότων, ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται στα πρόθυρα να γίνει μάρτυρας της έγκρισης των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs) Ethereum (ETH) spot, μετά το πρόσφατο πράσινο φως για τα ETFs Bitcoin. Σε αντίθεση με το παρατεταμένο έπος των πολιτικών αβεβαιοτήτων που περιέβαλε τα ETFs Bitcoin, ο δρόμος προς ένα ETF ETH φαίνεται όχι μόνο σίγουρος αλλά και επικείμενος.

Η έγκριση ενός spot ETF Bitcoin, ένα ορόσημο που πολλοί θεωρούσαν απίθανο, σηματοδότησε μια σημαντική αλλαγή στο τοπίο των κρύπτο. Τώρα, η προσοχή έχει μετατοπιστεί προς την εξασφάλιση της έγκρισης για ένα ETF Ether spot, με μια σειρά από αιτήσεις να βρίσκονται στα γραφεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC). Οι κάποτε σκοτεινές αντιρρήσεις που προέβαλε η SEC κατά των Bitcoin ETF έχουν αντικατασταθεί από μια πιο διαφανή και απλή αξιολόγηση των αιτήσεων για ETP εμπορευμάτων.

Η Επίτροπος Hester Peirce, σε μια καυστική κριτική του χειρισμού των εγκρίσεων των Bitcoin ETF από την SEC, υπογράμμισε την έλλειψη λογικής πίσω από τις προηγούμενες αρνήσεις, τονίζοντας ότι η προκατάληψη κατά του Bitcoin ήταν ο πρωταρχικός παράγοντας. Η πρόσφατη επίλυση της αγωγής της Greyscale κατά της SEC έθεσε τέλος σε αυτή την προκατάληψη και άνοιξε το δρόμο για τις επικείμενες εγκρίσεις ETF ETH.


Σε αντίθεση με το τσίρκο που περιβάλλει τα Bitcoin ETFs, η διαδικασία έγκρισης του ETH ETF φαίνεται να είναι πιο ομαλή. Επτά αιτήσεις ETF ETH spot αναμένουν τον έλεγχο της SEC, με την VanEck να ηγείται της ομάδας, αντιμετωπίζοντας προθεσμία έως τις 23 Μαΐου 2024. Η BlackRock, αν και έχει προγραμματιστεί για έγκριση τον Αύγουστο, βρίσκεται ήδη υπό εξέταση από την SEC λόγω των διαδικασιών που έχουν ξεκινήσει σχετικά με τις αιτήσεις της VanEck. Η εμπιστοσύνη της αγοράς σε μια επικείμενη έγκριση τον Μάιο πηγάζει από αυτή τη διαδικαστική εξέλιξη.

Αυτή η στιγμή καμπής για τα ETFs του Ethereum ανοίγει τις πόρτες όχι μόνο για προϊόντα ειδικά για το ETH αλλά και για μια σειρά από προϊόντα διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο (ETPs) που υποστηρίζονται και συνδέονται με τα κρύπτο. Από spot προϊόντα έως πιο σύνθετα μέσα, όπως δομημένα προϊόντα, όλα συνδεδεμένα με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, ο δρόμος έχει ανοίξει για ένα ευρύ φάσμα προσφορών.

Παρόλο που το πιθανό εμπόδιο της ρευστότητας προβάλλει ως μακρινό ενδεχόμενο για την έγκριση της spot ETH, η αγορά παραμένει αισιόδοξη. Η μετάβαση του Ethereum σε proof-of-stake έχει περιορίσει την προσφορά του και ο ρόλος του ως λειτουργικό νόμισμα για συναλλαγές προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας. Ωστόσο, η πρόκληση αυτή θεωρείται μικρό εμπόδιο, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η συνεχιζόμενη εξέλιξη και καινοτομία στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η συζήτηση σχετικά με το αν η ETH είναι τίτλος καθίσταται άνευ σημασίας μόλις γίνει ETF, καθώς αποκτά εγγενώς την ιδιότητα του τίτλου. Αυτό ευθυγραμμίζεται με το υπάρχον τοπίο των ETFs εμπορευμάτων, τονίζοντας ότι η δομή των ETF είναι προσαρμόσιμη σε διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Η δεκαετής αναμονή για ένα Bitcoin ETF αμαυρώθηκε από πολιτικές αβεβαιότητες, οι οποίες έχουν πλέον καταλαγιάσει. Με το κρυπτονόμισμα να έχει εδραιωθεί σταθερά στην παραδοσιακή χρηματοδότηση, η έγκριση ενός ETF ETH spot σηματοδοτεί όχι μόνο ένα ορόσημο για το Ethereum, αλλά προαναγγέλλει επίσης την έναρξη της πλήρους θεσμικής εμπλοκής στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Το σκηνικό είναι έτοιμο για μια νέα εποχή αποδοχής και υιοθέτησης από την κυρίαρχη τάση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: